Müstakil olmayı kabul etmedi!

Müstakil olmayı kabul etmedi!
Partisinin hür ve müstakil olarak seçimlere girmesini kabullenemeyen Esenyurt Belediye Meclis üyesi Enver Demir, istifa ettiğini açıkladı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun desteklenmesi gerektiğini savunan Demir, muhalefete muhalefet edilmesini eleştirdi

BARIŞ KIŞ- Esenyurt Belediye Meclis üyesi Enver Demir ve bir grup partili İyi Parti'den istifa etti. İstifa açıklamasını okuyan Enver Demir, “Bugün burada uzun yıllardır İYİ partinin değişik kademelerinde görev almış ve memlekete ışık olabilmek için bu görevi büyük bir sorumlulukla yerine getirmiş kişiler olarak toplanmış bulunmaktayız. Partide görev aldığımız süre içerisinde etkin siyaset üretememe, basın ve sivil toplumla iletişimsizlik, sahadaki mevcudiyetimiz ve teşkilat yapısındaki sorunlar başlıca mücadele ettiğimiz sorunlardandı. Üstüne 14-28 mayıs seçimleri sürecinde göz göre göre yaşanan başarısız tablo ve bununla birlikte ilçe yönetiminde bazı kişilerde görülen sorumluluk kabul etmeyen, olumsuz ve tutarsız tavırlar hepimizde bir kırılma yaratmıştır” dedi.

Doğru bulmadık

“Siyasi kimliklerimizin ve temsiliyetimizin verdiği sorumluluk kapsamında tarafımızca çözüm aranmış ve bu çerçevede İstanbul İl Başkanı ve yöneticileri, bölge milletvekilleri, Genel Teşkilat Başkanı ve partinin etkili kadrolarında yer alan ilgililerle görüşmeler yapılmıştır. Yapılan görüşmelerden hiçbir netice alınamamıştır” diyen Demir, “2019 yerel seçimlerinde İstanbul’da omuz omuza yürüdüğümüz ve hep birlikte İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçtiğimiz; aynı zamanda 14-28 mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanlığı yardımcılığı makamını uygun gördüğümüz Sayın Ekrem İmamoğlu’nun gelinen süreçte desteklenmemesi buna ek olarak alınan ‘Hür ve Müstakil’ kararının, İYİ Parti’den çok Cumhur İttifakının paydaşlarına yarayacağı görülmüş, toplumun birçok kesiminde olduğu gibi bizim tarafımızdan da anlaşılır ve doğru bulunmamıştır.

Gelinen süreç itibariyle teşkilat yapısının bozulması, iktidar karşısında etkin siyaset üretilecekken muhalefete muhalefet edilmesi seçmen nezdinde tepkiyle karşılanmaktadır. Bu sebeplerden dolayı İYİ Parti’den istifa ettiğimizi basına ve kamuoyuna bildiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.