İddia: İYİ Parti'nin Avcılar adayı belli oldu

İddia: İYİ Parti'nin Avcılar adayı belli oldu
Gazeteci Mehmet Mert sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda İYİ Parti'nin İstanbul Avcılar adayının Mustafa Değirmenci olduğunu ileri sürdü.

Yerel seçimler sayılı günler kala aday belirleme çalışmaları hız kesmeden sürüyor. Dün İYİ Parti, Haliç Kongre Merkezi'nde İstanbul ilçe belediye başkan adayı tanıtım toplantısını gerçekleştirmiş ve 34 ilçede belediye başkan adaylarını açıklamıştı. Öte yandan İYİ Parti İstanbul'da 5 ilçede belediye başkan aday isimleri açıklanmamıştı. Açıklanmayan 5 ilçe, Avcılar, Çekmeköy, Esenyurt, Küçükçekmece ve Sarıyer olmuştu.

Gazeteci Mehmet Mert sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İYİ Parti'nin Avcılar Belediye Başkan Adayının Mustafa Değirmenci olduğunu duyurdu. Paylaşımında 24 Ocak Çarşamba günü Damga Gazetesi’nde yayınlanan “AK Parti Esenyurt Adayı Hamit Öncü Doğru Aday Mı?” başlıklı yazısını hatırlatan Mert "24 Ocak 2024’de yazmıştık. Buyurun; Mustafa Değirmenci İyi Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı." ifadelerini kullandı.

Mert 24 Ocak'taki yazısının 'Mustafa Değirmenci İYİ Parti adayı mı?' başlıklı bölümünde Mustafa Değirmenci’nin İYİ Parti’den aday olabileceğini iddia etmiş ve "Siyaset sahnesinde bu gözler o kadar ilginç şeye şahit oldu ki, her an her şey olabilir!” demişti.

İşte Mehmet Mert'in 24 Ocak'taki yazısının ilgili bölümü şöyle:

Avcılar ile devam edelim.

CHP Avcılar Belediye Başkan aday adayı Ali Rıza Değirmenci aday olmak için yoğun çalışmalarını sürdürürken babası Mustafa Değirmenci ise İyi Parti ile temaslarını hızlandırdı.

Değirmenci, 1999 yılında DSP’den Belediye Başkanı seçildi.

Daha sonra CHP’ye geçen Mustafa Değirmenci, 28 Mart 2004 ve 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı oldu.

2014’de adaylığı Handan Toprak’a kaptıran Değirmenci o zaman da DSP adayı olmayı düşündü ama olmadı

Şimdi geldik 2024 yılına ve aynı Değirmenci, “şayet oğlumu aday yapmaz iseniz ben de gider İyi Parti’den aday olur CHP’ye kaybettiririm” tehdidi savunur gibi İyi Parti ile dirsek temasına girdi.

Ne diyebiliriz?

Siyaset sahnesinde bu gözler o kadar ilginç şeye şahit oldu ki, her an her şey olabilir!”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.