Murat Kurum: Yok öyle yağma

Murat Kurum: Yok öyle yağma
AK Parti İBB başkan adayı Murat Kurum'un 650 bin konut dönüşüm vaadini eleştiren Ekrem İmamoğlu'na hem kurum hem AK Parti İl Başkanı Kabaktepe cevap verdi.

EKREM HACIHASANOĞLU

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İTO ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, AK Parti adayı Murta Kurum'un 650 bin konut dönüşüm vaadini eleştirerek, “650 bin konut vesaire gibi, asla yapılamayacak, asla olamayacak ve olmaması gereken, yaptığı açıklamalarla, ‘Ekrem İmamoğlu ve ekibinin ortaya koyduğu başarılı süreci nasıl geride bırakırım’ diyerek, tarihe en kötü vaatler dizilişi olarak çıkacak süreçleri tarifliyor” ifadelerini kullanmıştı. İmamoğlu'nun açıklamalarına cevap veren Murat Kurum, “İstanbul’da 600 bini acil dönüşmesi gereken 1 buçuk milyon riskli konut varken, mevcut İBB Başkanı'nın 650 bin konut dönüşüm vaadimizi “olmaması gereken” bir proje olarak görmesine şaşırmadım” dedi.

Bu konu siyaset üstüdür

“Sürekli bahane üreten, kentsel dönüşüm projelerine dava açan bir anlayışın kabiliyetlerinin, İstanbul için vizyonlarının bizim projelerimizi kavrayabilecek düzeyde olmasını beklemiyorum” diyen Kurum, “Hep söylüyoruz: Bu konu siyaset üstüdür. İstanbul'un deprem gerçeğine karşı kaybedecek 1 saniyesi dahi yoktur. Halkımızın gönlü ferah olsun. Milletimizin meselelerini dert etmeyenlerden, bunları siyasi malzeme yapanlardan 31 Mart’ta kurtulacağız. 1 Nisan, İstanbul’un geleceğine endişesiz ve güvenle bakmak isteyenler için yeni bir gün olacak” ifadelerini kullandı.

Kişi kendinden bilir işi!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise İmamoğlu'nun açıklamalarını 'akla ziyan' olarak değerlendirerek, “CHP’li aday yeni bir açıklama yapmış, akla ziyan. Herhalde bu açıklamayı da ‘yapay zeka’ ile planladılar. Kişi kendinden bilir işi. İstanbul’a 100 bin konut sözü verip bunun onda birini bile yapamayan basiretsiz anlayış, İstanbul’a verdiğimiz depreme dayanıklı 650 bin güvenli konut sözümüze “yapılamaz, yapılmamalı” diyor. Bu binaların kentsel dönüşüme girmesine, İstanbul’un değişimine karşı çıkan bu siyasi zihniyeti iyi tanıyın. Kendi siyasi çıkarları söz konusu olunca ‘değişimci’ olanlar, iş vatandaşın can ve mal güvenliğine gelince ‘istemezükçü’ oldular. İstanbul’da büyük bir afet riski var mı? Evet. İstanbul’da yüz binlerce riskli yapı var mı? Evet. İstanbul’da afetlere ve büyük risklere karşı 5 yıldır sadece uyuklayan, sempozyum düzenlemekten öteye gidemeyen bir misafir başkan var mı? Evet. Ama iş yapmaya gelince hevesleri yok. İcraatları yok. Yönetim aklı, sağduyu, vicdan, empati yok” tepkisini gösterdi.

İBB yönetimi sınıfta kaldı

İBB yönetiminin kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kaldığını savunan Kabaktepe, “Sorumluluktan kaçmak için ‘bu kentsel dönüşüm yapılamaz, yapılmamalı’ diyor. CHP’li adayın keyfi öyle istiyor çünkü; ‘Kentsel dönüşüm yapmayacağız, insanları afetlere terk edeceğiz, yarı zamanlı başkanlık yapacağız.' Yok öyle yağma. Buradan söz veriyorum. İstanbul, tarihin gördüğü en nitelikli ve hakkaniyetli kentsel dönüşümle afetlere karşı risksiz bir şehir haline gelecek. Tatil beldelerinden afet koordinasyonunu yönetmeye çalışan bu vurdumduymazlık ve vicdansızlık, İstanbul’un kaderi değildir ve asla da olmayacaktır” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:EKREM HACIHASANOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.