İlber Ortaylı'dan Şevki Yılmaz'ın skandal sözlerine sosyal medyadan yanıt: 'Açık bir Atatürk düşmanlığıdır'

İlber Ortaylı'dan Şevki Yılmaz'ın skandal sözlerine sosyal medyadan yanıt: 'Açık bir Atatürk düşmanlığıdır'
Eski Refah Partili Yılmaz'ın "Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" sözlerine "Şevkı Yılmaz beni ilgilendirmez" diyen İlber Ortaylı'dan yeni açıklama geldi.

II. Abdülhamid’in torunu olan Orhan Osmanoğlu’nun kızı Berna Osmanoğlu’nun düğünü İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beykoz Sosyal Tesisi’nde yapıldı. Gerçekleşen düğünde tepki çeken anlardan biri de eski Refah Partisi Milletvekili ve Yeni Akit yazarı Şevki Yılmaz'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e yönelik skandal ifadeleri oldu.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın nikah şahitliği yaptığı düğünde Şevki Yılmaz, eline mikrofon alarak "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" dedi. Yılmaz'ın Atatürk'ü hedef alan sözleri kısa sürede infial yaratırken, İlber Ortaylı'nın bu sözlere sessiz kalması eleştiri oklarını kendisine yöneltmesine yol açtı.

Tepkiler üzerine OdaTV'ye konuşan Ortaylı, "Düğünler için demeç verilmez" dedi.

Ortaylı "Vallahi beni ilgilendirmez Şevki Yılmaz, kim olduğunu da bilmiyorum, tanımıyorum. O kızı, Berna'yı severim ve dedesi Harun Efendi'yi... Gözümün önünde büyüdü. Düğüne çağırdılar. Böyle düğünler için falan böyle konuşulmaz. İşte o kadar." ifadelerini kullandı.

İlber Ortaylı: Açık bir Atatürk düşmanlığıdır

Bu açıklamalarının ardından sosyal medya hesabından da yeni açıklama yapan Ortaylı, Yılmaz'ın sözlerini tasvip etmediğini ve açık bir Atatürk düşmanlığı olduğunu söyleyerek şunları yazdı:

Bugün basına yansıyan haberlerde geçen davete bir düğün vesilesiyle katıldım. Ne kimin davet edileceğine karışırım ne de masada oturanları tanırım. Düğün merasimi sırasında eski bir milletvekilinin yersiz konuşmalarını tasvip etmem mümkün değildir. Rahatsızlığımı da sıra bana gelince belirttim. Bunlar tarih bilmeyen insanların kahvehane köşelerine yakışan sözleridir. Açık bir Atatürk düşmanlığıdır, hazımsızlığıdır. Atatürk'le, Cumhuriyet'le, İstiklal Savaşı komutanlarıyla didişmeye kalkan sivri zekâIıların bu faaliyetlerinin arkasında tarihçilik merakının hatta ideolojinin ağırlık kazandığına inananlardan değilim, saikler başkadır. Türk tarihinin kurumları ve büyükleriyle didişmek, yani tahripkâr bir milliyetçilikle ortaya çıkmak bize ve bazı toplumlara has olaydır. Bugün eğer birileri bu ülkede rahatlıkla fikirlerini söyleyebiliyorsa Atatürk ve silah arkadaşları sayesindedir. Türkiye'yi etrafındaki devletlerle mukayese ettiğiniz zaman bize bu vatanı Atatürk önderliğinde emanet edenlerin ne kadar büyük iş başardığını görürsünüz. Cumhuriyet'i ayakta tutmak ve korumak bizim vazifemiz. Eğer ayakta tutmazsak, tahrip edersek gidecek bir yerimiz olmadığını da birilerinin artık anlaması gerekir."

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.