Naci Görür, Ekrem İmamoğlu’nun kanalına konuk oldu

Naci Görür, Ekrem İmamoğlu’nun kanalına konuk oldu
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Pro. Dr. Naci Görür ile bir araya geldi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Şubat Kahramanmaraş Depremlerinin 1. yıldönümünün yaşandığı günlerde Türkiye’nin deprem riski taşıyan bölgelerine yönelik uyarılarını sürdürmeye devam ediyor. Son olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YouTube kanalına konuk olan Görür, İstanbul’da yaşanacak olası depreme ilişkin düşüncülerini bir kez daha dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kişisel YouTube hesabından 5 Şubat 2024 Pazartesi günü yayınladığı videoda Prof. Dr. Naci Görür ile bir sohbet gerçekleştirdi. “Prof. Dr. Naci Görür ile Hayat Kurtaran Plan’ı konuştuk başlıklı 15 dakikalık videoda İstanbul’da yaşanabilecek deprem masaya yatırıldı.

Programda çarpıcı açıklamalar yapan Prof. Dr. Naci Görür, megakentte yaşanabilecek büyük bir depremin etkilerinin 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 ilden çok daha fazla olabileceğinin altını çizdi.

Ekrem İmamoğlu ve Naci Görür, İstanbul’da yaşanabilecek bir deprem felaketini; yönetim sistemi, halk, altyapı, yapı stoğu, ekosistem ve çevre ile ekonomi başlıkları altında inceledi.

İstanbul depreminin ardından yaşanacak moloz birikintisine de dikkat çeken Naci Görür, Kanal İstanbul örneği üzerinden şu ifadeleri kullandı:

''İstanbul’da olabilecek bir felaket 11 kentten çok daha fazla olur. Birikecek olan deprem molozu 100 milyon tonla bunu kurtaramazsın, çok daha fazla olur. Yani Kanal İstanbul gibi deniz kenarlarına yapacaksak, Marmara bölgesinde yaşamı sağlıksız hâle getirir yaşamı bitirirsiniz. Sadece insan değil''

İBB Başkanı İmamoğlu ie Naci Görür’ün videosu kısa sürede binlerce kişi tarafından izlendi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.