İstanbul'da hangi partinin başkan adayı önde? İşte son anket sonuçları..

İstanbul'da hangi partinin başkan adayı önde? İşte son anket sonuçları..
Yerel seçimlere sayılı günler kala İstanbul için belirlenen adaylara yönelik anket çalışmaları hızla arttı. Peki anketlere göre hangi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı yarışı önde götürüyor?

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 54 gün kala birçok siyasi partinin adayları netleşti. Özellikle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları için son sürat seçim çalışmaları devam ediyor. Milyonlarca vatandaşın bir arada yaşadığı İstanbul'da İBB adayları da oldukça konuşulurken belirlenen isimler hakkındaki anket çalışmaları da yapılmaya başlandı.

HBS Araştırma Şirketi'nin yapmış olduğu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan adaylığında yarışan isimlerin seçmenlerdeki oy durumu göze alınarak, hangi partinin İBB adayına oy verirsiniz? sorusu soruldu.

Şubat ayında yapılan 2 bin 120 seçmen ile yüz yüze gerçekleştirilen görüşme metodundaki anket neticesinde; CHP'nin İBB adayı mevcut başkan Ekrem İmamoğlu, AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, İYİ Parti'nin İBB adayı Buğra Kavuncu, Zafer Partisi İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu, Yeniden Refah Partisi'nin İBB adayı ve DEM Parti'nin İBB adayı olarak aday havuzunda göstermesi beklenen Başak Demirtaş arasında yapılan 6 aday için anket çalışması gerçekleşti.

6 aday arasındaki oranlar dikkat çekti

Yapılan anket çalışmasında Ekrem İmamoğlu %44.3 oranında İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı adaylığını ilk sırada sürdürürken, ikinci sırada AK Parti'nin adayı Murat Kurum %43.1 oranı ile peşinden takip etti.

İki güçlü İBB adayının arasındaki oy oranının çok yakın olması seçim sürecinin nasıl şekillendireceğini oldukça merak ettirirken listenin üçüncü sırasında DEM Parti'nin İBB adayı olarak göstermesi beklenen eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş yer aldı.

hbs-arastirma-dan-secim-anketi-istanbul-da-hangi-aday-onde-1200-137890.webp

İYİ Parti'nin adayı Buğra Kavuncu %3.1 ile dördüncü sırada, Zafer Partisi'nin İBB adayı Azmi Karamahmutoğlu %2 ile beşinci sırada, Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakını desteklememesi ve yeni bir İBB adayı çıkarması durumunda ise seçmenin vereceği oy oranı %1.4 olarak belirlendi. Kararsız kalan ve diğer İBB adaylarına oy verecek kesim ise %1.7 olarak listede yer aldı.

ibb-aday-anket.webp

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.