Barajlardaki son durum nedir, İstanbul'daki güncel baraj doluluk oranı 5 Şubat 2024 Pazartesi

Barajlardaki son durum nedir, İstanbul'daki güncel baraj doluluk oranı 5 Şubat 2024 Pazartesi
İstanbul'da geçtiğimiz hafta etkili olan aralıklı yağışların ardından barajlardaki son durum merak ediliyor. Buna göre güncel doluluk oranı nedir?

Megakente su sağlayan barajlar, milyonlarca kişiyi etkileyen ve merak edilen konulardan biri olarak son durumu sürekli araştırılıyor. Buna göre İstanbul'da son yağışların ardından baraj doluluk oranı yüzde kaç oldu? İstanbul'daki barajlarda toplam su hacmi ne kadar? Megakentte barajlar ne kadar doldu? İşte İSKİ tarafından alınan verilere göre 05 Şubat 2024 İstanbul baraj doluluk oranları..

Barajlardaki doluluk oranı %70'i geçti

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) açıkladığı son verilere göre; Megakente su sağlayan barajlarda toplamda %72.65 olarak kaydedildi. 05 Şubat 2024 Pazartesi açıklanan verilere göre son 5 gün içinde %2.6 oranında su artışı görüldü. Geçtiğimiz yıl ise aynı tarihlerde baraj doluluk oranı %29.18 seviyesindeydi.

Barajlardaki son durum nedir?

İstanbul'a su sağlayan barajlardaki son durum ise Anadolu Yakası'nda bulunan barajlarda doluluk oranı %80'i geçti. Avrupa Yakası'nda ise doluluk oranı ise günden güne artış göstermeye devam ediyor. Buna göre;

Ömerli Barajı %88.17
Darlık Barajı %88.1
Elmalı Barajı %91.62
Terkos Barajı %64.2
Alibey Barajı %76,99
Büyükçekmece Barajı %69.41
Sazlıdere Barajı %50.77
Istrancalar Barajı 78.29
Kazandere Barajı %62.87
Pabuçdere Barajı %43.38 seviyesindedir.

En az su Pabuçdere Barajı'nda

Geçtiğimiz yaz ayında %2'lere kadar gerileyen ve kuruma riskiyle karşı karşıya kalan Pabuçdere Barajı'nda sevindiren haber gelmeye devam ediyor. İstanbul'a su sağlayan barajlardaki son durum göre Pabuçdere Barajı %43.38 seviyesini görerek hızla yükselişe geçti. Hala yeterli su doluluk oranı görülmese bile uzmanlar bu artışa olumlu gözle bakıyor. Vatandaşları da su tasarrufunu bırakmamaları çağrısı yapılıyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.