Nereden nereye!

Nereden nereye!
Beylikdüzü Barış Mahallesi Cahit Sıtkı Tarancı Sokak'ta başlatılan dere ıslah çalışması sokak sakinlerini isyan ettirdi. Eskiden yeşil alan olarak kullanılan alanın harabeye döndüğünü belirten sokak sakinleri, çalışma bittikten sonra derenin üzerinin kapatılmayacağını öğrenince sağlıklarının riske atıldığını belirterek imza kampanyası başlattı.

2021 yılında Beylikdüzü Barış Mahallesi Cahit Sıtkı Tarancı Sokağı'nda Yaşam Vadisi'nin devamı olarak yapılmakta olan yeşil alan düzenlemeleri kapsamında çalışmalar başladı. Daha önce yeşil alan olan, çocukların oynadığı, yürüyüş yapılan alan, dere ıslah çalışması kapsamında harabeye dönüştü. Sokakta yaşayanlar, ıslah çalışmasından sonra derenin üstünün kapatılacağını ve yeşil alanlarına tekrar kavuşacaklarını düşünürken derenin üstünün açık bırakılacağını öğrendi. Bu duruma isyan eden sokak sakinleri, “Salgın hastalıkların bu kadar arttığı bir dönemde tam yaşam alanımızın ortasında üstü açık bırakılacak olan dere yaz aylarında sivrisinek ve koku yaparak büyük rahatsızlık verecektir” açıklamasını yaptı.



Sesimizi duyun

Üstü açık bırakılan dereyi istemediklerini belirterek imza kampanyası başlatan vatandaşlar, “Ayrıca çocuklarımız oyun oynarken, bisikletle gezerken derenin kenarındaki aşağıya doğru oluşan eğim nedeniyle dere içine düşebilir. Sokakta manevra yapan araçlar da dere içine kayabilir, düşebilir. Biz sokak sakinleri için tehlike oluşturacak olan derenin üzerinin kapatılmasını ve tekrar yeşil alan yapılmasını istiyoruz. Bizlerin sağlığının ve huzurunun bu kadar göz ardı edilmesi hepimizi çok üzdü, bu yüzden imza kampanyasına başladık. Bu dere üstü açık kaldığında yaz aylarında koku ve sivrisinek yapacaktır. Sağlığımız tehlikeye girecektir. Umuyoruz ki sesimizi duyar sayın yetkililer” çağrısında bulundu.

Bulaşıcı hastalık riskine karşı uyarıda bulunan Cahit Sıtkı Tarabcı sakinleri, “Çocuklarımız ve kendi sağlığımız için derenin üstünün eskisi gibi kapatılıp yeşil alan ve park yapılmasını istiyoruz. Dereye doğru olan eğim, oyun oynayan çocuklarımız için ayrıca araçlarımızla bu sokağa giriş çıkış manevraları yaptığımız esnada büyük tehlike yaratacaktır” uyarısında bulundu.

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.