Nüfus daireleri akıllı telefonu olmayana sıra vermiyor!

Nüfus daireleri akıllı telefonu olmayana sıra vermiyor!
İstanbul’daki birçok ilçe nüfus müdürlüğü, bekleme salonlarındaki numaratörleri kaldırarak barkod sistemine geçti.

İstanbul’daki birçok ilçe nüfus müdürlüğü, bekleme salonlarındaki numaratörleri kaldırarak duvarlarda asılı bulunan barkodları akıllı telefon kamerasıyla okutmadan sıra alamıyor. İşlem sırasına göre önce cep telefonlarındaki barkod okuyucu açıp barkod okutmak gerekiyor. Ardından ana ekranda çıkan linke tıklayıp ilgili alana T.C kimlik numarası girilerek “Sıra numarası al” yazısına tıklandığı takdirde dijital olarak sıra numarası alınması sağlanıyor.

Akıllı telefonu olmayanlar için sıra numarası almak büyük dert!

Birçok ilçe nüfus müdürlüklerinde başlayan numaratörlerin kaldırılması sistemi ile birlikte dijitalleşme süreci akıllı telefonu olmayan vatandaşların, barkod okuyucu bulunmayan özellikteki cep telefonların, şarjı biten vatandaşlar için oldukça sorun oluşturarak kargaşaya neden oluyor.

Akıllı telefonlar numaratörler ile beraber kullanılmalı

Numaratörlerin kaldırılmasıyla birlikte ortaya çıkan yeni sorunlar ile ilgili Damga’ya görüş bildiren ilçe nüfus müdürü; “Akıllı telefonlar numaratörlerle beraber kullanılmalı, uygulama ilçeler arasında da çok fark ediyor." dedi.

Örneğin Kadıköy İlçe Nüfus Müdürlüğü'nde oluşan sıra ile Esenler İlçe Nüfus Müdürlüğü'ndeki sistem birbirinden çok farklı. Sıranın ilerlemesi için yerlerimizden kalkıp vatandaşlara sıra almak zorunda kalıyoruz” dedi.

Nüfus dairelerindeki kimlik, ehliyet, pasaport gibi işlemler için önce randevu sonra ise sıra almak gerekiyor. Sıra numarası ekranı randevu saatine 30 dakika kala açılıyor.

3b877a58-cdec-4c23-a667-84a9898bce7f.jpeg

74c80b1d-d414-43c8-bb7b-489cd9471ebd.jpeg

36aa20f0-44e2-43a4-82b6-c65b60eae896.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.