Ömer Arısoy: Emek olmadan asla fark olmaz

Ömer Arısoy: Emek olmadan asla fark olmaz
Geçtiğimiz günlerde, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımın altına, “Dünyayı yönetse de elleri cebinde 58 Bulvar’da yürür bizim başkan” yorumuna atıfta bulunarak, “Ben Zeytinburnu’nu çok seviyorum ve ömrümün sonuna kadar başım dik bir şekilde sokaklarında gezmek istiyorum” diyen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Çalışmak benim için adet yerini bulsun diye söylenen bir kavram değil. Emek olmadan, alın teri dökmeden ortaya bir fark koymak mümkün değil” dedi

SELVİ SARITAÇ - Zeytinburnu Belediye Meclisi’nde 2022 yılı faaliyet raporu konuşuldu. Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Zeytinburnu’nun sorumluluğunu üstlenmiş insanlar olarak karşılıklı yapılan değerlendirmelerinin çok kıymetli olduğunu söyleyerek, hem kendisi, hem meclis üyeleri, hem de çalışma arkadaşları adına bir muhasebe yapmak ve son bir yılda değil, göreve geldiği günden bu yana neler yaptıklarını özetledi. 2019 yılında göreve geldiğini, sosyal ve dinamik kültürleri son derece canlı, belli bir düzene oturmuş ve güzel işler yapılan Zeytinburnu’nun yeni bir soluk ve bakış açısı ihtiyacı ile yeni güzellikleri ve özellikleri olsun, kabuğunu kırsın, renklensin, hareketlensin, öne çıksın ve yaşamaktan çok daha mutlu olunan bir yere dönüşsün isteği ile çalıştıklarını söyleyen Arısoy, “Zeytinburnu denilince herkesin aklına gelen olaylar, mekanlar, fotoğraflar ve insanlar var. Sadece evlatlarımız, kadınlarımız, öğrencilerimiz, esnafımız, büyüklerimiz, burada büyüyen ve çalışanlar için değil, dışarıdan bakan, bizi bilmeyen, Zeytinburnu’nu tanımayanlar içinde biz bunları zenginleştirmek istedik. Geride kalan 4 yılın ardından büyük bir mutluluk ve gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki biz bunu başardık” dedi. Hizmet kitapçıklarına ve faaliyet raporuna bakan herkesin Zeytinburnu’na neler yapıldığını görebileceğini söyleyen Arısoy, “Çocuklarımızın hayatına, ilçemize gelen turist sayısına, kadınların sözlerine, gençlerimizin sesini kulak veren görecektir. Kültürden altyapıya, eğitimden sosyal hayata, uzun lafın kısası elini vicdanına koyan herkes yapılan işleri ve güzellikleri görecektir” diyerek, son dönemde yapılan çalışmaları başlıklar halinde sıraladı. 


Hedefe yaklaşıyoruz

Arısoy, “Yıllların hayali 65 bin metrekare Millet Bahçesi, Zeytinburnu’nun çehresini değiştirdi. Kafesi, oyun alanları, atmosferi ile yediden yetmişe herkesin mutlu olduğu hep hareketli, hep cıvıl cıvıl ve herkesin mutlu olduğu buluşma adresimiz olan bir yer. Hikayesini hepiniz biliyorsunuz. İBB tarafından tamamlanması gerekiyordu yapılmadı. Biz işi devraldık ve 38 günde tamamladık. 35 bin metrekareye yeşil alanıyla, yürüyüş yolları, bisiklet ve oyun alanlarıyla son derece güzel ve modern bir park oldu. Sadece bu iki mekan, 100 bin metrekare yeşil alan demek. Zeytinburnu’na simge olacak bir eser. 3000 kişilik ibadet alanı, kütüphanesi, emekliler kıraathanesi, taziye evi ve bir de anaokulu olacak içinde. Bittiğini ve içini hep birlikte doldurduğumuz güzel günler göreceğiz inşallah. Eğlencenin kalbi burası. yaptığımız en güzel işlerden biri. Uluslararası standartlarda Türkiye'nin en büyüğü olan bir tesis. Açıldığı günden bu yana İstanbul'un dört bir yanından insanları insanları ağırlıyor. Zeytinburnu'nun imajına sağladığı katkı ölçülemez. Çok sayıda uluslararası organizasyona ev sahipliği yaptı, yapıyor. Şu ana kadar yaklaşık 55 bin öğrencimiz ücretsiz olarak faydalandı ve temel buz pateni eğitimi aldı. Zeytinburnulu çocuklarımıza bir pencere daha açmış olduk. Kimileri için yeni bir kariyer, kimileri için hayatta yeni bir renk. Tesisin ekonomik olarak kendisini çevirmesini istiyoruz. Gördüğü ilgi arttıkça o hedefe yaklaşıyoruz” ifadelerini kullandı. 


Çocuklar keşfetti

Birçok fonksiyonu olan Zeytinburnu Buz Adası içindeki tesisleriden biri olan Bilim Zeytinburnu'nun çocuklar için yapılan en kıymetli işlerden birisi olduğunubelirten Arısoy, “Çocuklarımız bilim ve teknoloji ile tanışıyor, öğreniyor, keşfediyorlar. Okullarla işbirliği içerisinde çocuklarımızı Bilim Zeytinburnu'nun harika atölyelerinde taşıyoruz. Şu ana kadar 36 bin 568 evladınızı burada ağırladık. Zeytinburnu ve İstanbullu çocuklarımıza yeni bir ufuk açtık. Veliefendi Millet Kıraathanesi, Zeytinburnu Buz Adası'nın bir diğer parçası. Türkiye'ye örnek olan Zeytinburnu Millet Kıraathaneleri’nin son örneği. En son ilçe halk kütüphanesini de Millet Kıraathanesi formatına döndürdük ve böylelikle 6. kütüphanemizden birisi oldu. İkramlı, internetli, kütüphaneli ve genç kardeşlerimizle dolup taşıyor. Kazlıçeşme Sanat, içinde bulunduğumuzu yapı Zeytinburnu'nun bir başka rengi. İstanbul’un kültür ve sanat hayatında bir yıldız gibi parlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin buraya el koyma girişimi oldu. Ancak hukuki mücadelemizi vererek engelledik, tapusunu aldık. Binamız artık Zeytinburnu Belediyesi’nin ve halkınındır. Sanat Kütüphanesi, galerisi, Mozaik Müzesi ve atmosferiyle muhteşem bir yer. Yakın zamanda Zeytinburnulu komşularımızın buraya gelmek için yeni bir sebepleri olacak” dedi.


Hayat dolu bir yer

Çevre Ve İklim Değişikliği Merkezi'nin yeni bir tesis olduğunu dile getiren Arısoy, “Sıfır atık ve geri dönüşüm çalışmalarımızın zirvesi. Okullarımızda ortak çalışıyor, çocuklarımıza sıfır atık ve ger dönüşüm konusunda eğitim veriyoruz. Şu ana kadar 4 bin 251 çocuğumuz tesisi gezdi ve eğitim aldı. 2023 Şubat ayından bu yana da kendi elektriğini üretiyor. Bugünkü çocuklar büyüdükçe kıymeti daha çok anlaşılacak bir iş. Çünkü Zeytinburnu'nun taşını, toprağını, havasını onlara emanet edeceğiz” diye konuştu. Zeytinburnu İzci Evi'nin çocukların hayatına giren başka bir yenilik olduğunu belirten Arısoy, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Çadırlar, kamplar, ve gezilerle her zaman hareketli Türkiye'nin uygulamalı ilk İzci Evi. Şu anda 7 sınıf öğrencilerimizi ağırlıyoruz. Yemyeşil hayat dolu bir yer. Zeytinburnu dışından da yoğun talep görüyoruz. Talepler arttıkça burası da kendi kültürünü oluşturacak. Sahipsiz Geçici Hayvan Barınağı; Hayvanlar hayatın ve Zeytinburnu'nun bir parçası. Onları da elimizden geldiğince iyi bakmak için bakım evimizi yeniledik. Modern cihazlarla donatıldı, ameliyathaneler, yoğun bakım odaları eklendi. Röntgen, ameliyat cihazı, operasyonlar en iyi şekilde yapılıyor. Şu ana kadar 5.000'den fazla hayvan tedavi edildi. Kalitesi, kadrosu ve araç gereçleriyle uzun yıllar Zeytinburnu'nun ihtiyacını karşılayacak. Maltepe bilgi evi; Zeytinburnu'nun büyük bir geleneği olan Bilgi Evleri’nin son halkası. Şu anda 80 bin üyesi olan bilgi evlerimiz, çocuklarımızın 3 mekan ihtiyacını karşılamaya hizmet ediyor. Çocukların gelişimi için son derece önemli olduğuna inandığımız bilgi evlerimizde, bir çocuğun hayatını değiştirmeyi büyük bir iş görürken, bilgi evlerimizde yüzlerce çocuğumuza dokunmuş oluyoruz. Sporun çocuklarımızın hayatında yer almasını istiyoruz. Fiziksel sosyal girişimleri için çok önemli. 11 branştaki yaz ve kış spor okullarımız bu amaca en iyi şekilde hizmet ediyor. Toplamda 11 bin 504 çocuğumuzu sporla buluşturduk. 2 yılda ulaştığımız bu sayı büyük bir başarıyı da işaret ediyor. Yaptığımız her işin temelinde komşularımızı ve çocuklarımızı mutlu etmek var. Kampımız, Çanakkale ve Bilecik gezimiz, boğaz turumuz, mahalle şenliklerimiz, Zeytinburnu gezi etkinliklerimizin gördüğü ilgi ne kadar doğru bir iş yaptığımızın en büyük delili. Çanakkale Doğa ve Tarih Kampımızın yeri ise apayrı. Pandemi ve son dönemde yaşanan deprem nedeniyle hizmet veremediği için, son 4 yılda 7.208 hemşehrimizi, 3873 öğrencimizi kampımızda ağırladık. Her dönem artan müracaatları noter huzurunda yaptığımız kura ile belirliyoruz.”
Başım dik gezeceğim

Konuşmasının sonunda geçtiğimiz günlerde, sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımın altına, “Dünyayı yönetse de elleri cebinde 58 Bulvar’da yürür” yorumuna atıfta bulunarak, “Ben Zeytinburnu’nu çok seviyorum ve ömrümün sonuna kadar başım dik bir şekilde sokaklarında gezmek istiyorum” diyen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Çalışmak benim için adet yerini bulsun diye söylenen bir kavram değil. Emek olmadan, alın teri dökmeden ortaya bir fark koymak mümkün değil. Biz bu günlere, tecrübemizle, emeğimizle, ekip ruhumuzla ve sokağın sesine kulak vererek, ilmek ilmek işleyerek, ana plana saygı duyup sadık kalarak ve değişen şartlara uyum sağlayarak geldik” ifadelerini kullandı. Arısoy, Zeytinburnu için çalışan, katkısını esirgemeyen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı. 

DÖNÜŞÜMDE ÇOK BAŞARILI BİR DÖNEM GERİDE KALDI

Kentsel dönüşümde tarihi ve çok başarılı bir dönemi geride bıraktıklarını ifade eden Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, “Detaya girmeden başlıklar halinde söyleyecek olursam, Beştelsiz, Telsiz, Arnavut Mahallesi, Veli Efendi, Çırpıcı, İETT Blokları hepsinin bütün projelerini yoluna koyduk. Sorunlu olan projelerle ilgili çalışmalar da devam ediyor. Rezerv konutlarında olukça başarılı bir projeye imza attık ve şuanda konut teslimleri devam ediyor. 2019 yılından bu yana 2400 konutun dönüşümünü sürdürüyoruz.İmar plan notlarıyla ilgili detaylara hepimiz vakıfız. İnşallah hep birlikte imza attığımız plan notlarıyla ilçemizdeki dönüşüm hızla artacak. Ayrıca kadınlara özel fitness ve pilates salonu açtık, Salonlarımızdan faydalanan komşularımızın sayısı 1519. Buz Adası’ndaki fitness salonumuzdan faydalanan kadınlarımızın sayısı 1612. Zeytinburnu Kariyer Merkezinde bu zamana kadar 2672 hemşerimize iş bulduk. İŞKUR’la da iş birliği içerisinde yapılan işlem sayımız 18 bin 620. Kent güvenliği yönetim sistemini güçlendirdik ve güvenlik kamerası sayısını 330’a yükselttik. Yeni park ve meydan düzenlemeleri yaptık. Aşevimizi elektrik ve su olmasa bile günlük 12 bin kişiye hizmet verecek hale getirdik. Zeytinburnu arama kurtarma ekibi kurduk. Tam teşekküllü bir arama kurtarma ekibi ve mutfak aracını ilçemize kazandırdık.  Kentsel dönüşümde komşularımıza rehberlik etmek için kentsel dönüşüm danışma merkezi kurduk. Kolon eksiği ve bina taramasına başladık, Zeytinburnu Kız İmam Hatip Lisesi, Ayhan Ahenk Ortaokulu, Fatma Süslügil ilkokulu, Merkezefendi İlkokulu, Reşat Tardu ve Sümer İmam Hatip ortaokulu hizmete girdi. Şuan 3 Teknik Mesleki Anadolu Lisesi ile 4 okulumuzun inşaatı sürüyor. Erzak yardımı, günlük sıcak yemek servisi, AKDEM’deki terapi, eğitim ve danışmanlık hizmetleri, hasta nakil, evde bakım ve bize ihtiyacı olan herkesin yanında olduk. Okullarımızın tadilat ve bakımını yaptık. Camilerimizi temizledik Alt yapı, yol bakım ve onarımda tarihin en yüksek seviyesine ulaştık” bilgisini verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.