Ömer Arısoy: Kul hakkına girmeyin

Ömer Arısoy: Kul hakkına girmeyin
Gökalp Mahallesi sakinlerini dinleyen Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, kaldırımları işgal eden esnafın şikayet edilmesi üzerine esnaf ve yöneticilere seslenerek, “Muhatabını bilmediğiniz kul hakkına girmeyin” dedi

Zeytinburnu Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ‘Başkanla Akşam Çayı’ programı Gökalp Mahallesi’nde gerçekleşti. Başkanı Ömer Arısoy’un tüm birim müdürleri, başkan yardımcıları ve meclis üyeleriyle birlikte vatandaşların sorunlarını dinlemek adına düzenlediği akşam çayına katılımın yoğunlupğu dikkat çekti. Özellikle Hatboyu, Zübeyde Hanım Caddesi, 46 ve 48 Sokak’ta yaklaşık üç yıldır devam eden İSKİ çalışmalarının artık canlarını bezdirdiğini belirten vatandaşlar, yapılan çalışmaların ‘Ben yaptım oldu mantığı’ ile yapıldığını söyledi. Kaldırım ve yol çalışmalarının yıllardır bitmediğini, cadde ve sokaklarda oluşan trafik yoğunluğundan dolayı sokağa çıkamadıklarını ve yeni yapılan geniş kaldırımları da esnafın işgal ettiğini söyledi. İBB’nin yaptığı çalışmaların uzamasından dolayı yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını, ilgililere durumu aktardıklarını, kendileriyle ilgili kısımlardaki çalışmalarla ilgili de hiçbir fedakarlıktan kaçmadıklarını dile getirdi. 
Zeytinburnu’nda yaşamı daha kolay ve mutlu bir hale getirmek için çalışmaya devam ettiklerini söyleyen Arısoy, ilçedeki sosyal yaşam alanlarının gelişmesi için yürütülen ve tamamlanan çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi.


Mutlaka haber verin

Zeytinburnu’ndaki geri dönüşüm seferberliği çağrısını yineleyen Başkan Arısoy, “Sıfır Atık projesini desteklemeliyiz. Siz değerli hemşehrilerimizin de bu uygulama desteği çok büyük oldu. Bu kapsamda teşvik edici olması adına, ‘Atığını getir, puanını topla, alışverişinde harca’ kampanyası başlatmıştık. Tahminimizin çok üstünde bir taleple karşılaştık. 4 Milyon TL’nin üzerinde bir para puan dağıtımı yaptık. Hatta 2023 itibariyle atık değer oranında yüzde 100’e yakın bir artışa gittik.” diye konuştu. Bakanlık, valilik ve kaymakamlık ile birlikte alınan bir kararla yaklaşık 6 aydır Zeytinburnu’nda yabancılara ikamet izni verilmediğinin altını çizen Başkan Arısoy, bu durumun ilçedeki emlak piyasasında bir normalleşme süreci başlattığını, bu arada evlerde çoklu konaklamaya da izin verilmediğini ifade ederek vatandaşlara, “Çevrenizde nüfustan fazla bir barınma görürseniz, Emniyet Müdürlüğü veya bize haber verebilirsiniz. Bunlara büyük cezai yaptırımlar uygulamaya devam ediyoruz, bize mutlaka haber verin” çağrısında bulundu.


İBB yanlış yaptı

“Engelli aracı park işaretlemesi yapmaya devam ediyoruz” diyen Arısoy, “Talep için, devlet tarafından verilmiş yüzde 90 engelli raporu ve o rapor doğrultusunda alınmış bir aracın olması yeterli oluyor. Biz de belediye olarak bu istisna doğrultusunda o araç için park yeri işaretleyebiliyoruz. Çok sayıda engelli hemşehrimiz var. Onlara kolaylık sağlamak için çalışıyoruz. İBB Hat Boyu’nda maalesef yanlış bir uygulama yaptı. Oradaki düzenleme Zeytinburnu Belediyesi’ne ait değildir. Sokak sonlarında çok fazla büyüme ile düzenleme yaptılar. Bu da hemşehrilerimizin araçlarının dışarıda kalmasına yani park sorunu yaşamasına neden oldu. Bu durumu İBB’ye bildirmemize rağmen bir sonuç alamadık maalesef” ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.