Ömer Arısoy: Şaşırmamak mümkün değil!

Ömer Arısoy: Şaşırmamak mümkün değil!
Zeytinburnu'nda bulunan Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatının müteahhidine yaklaşık 150 milyon ceza kesen ve yapı ruhsatını iptal eden İBB'ye sert sözlerle yüklenen Belediye Başkanı Ömer Arısoy, İnşaatın durdurulmasının haksız, para cezasının ise hukuksuz olduğunu söyleyerek, "Kamuoyuna farklı açıklamalar yapılıyor. Bunlara şaşırmamak elde değil” dedi.

İBB, yıkılıp yeniden yapımına başlanan Abdi İpekçi Spor Kompleksi inşaatının müteahhidine ve inşaatın sahibi olan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne, yeşil alana zarar verildiği için yaklaşık 150 milyon TL’lik ceza kesmişti. Başkanlık oluru ile yapı ruhsatı iptal edilen inşaat mühürlendi. Bu duruma tepki gösteren Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, inşaatın durdurulmasının haksız, projeye ilişkin düzenlenen para cezasının ise hukuksuz olduğunu söyledi. Arısoy, tüm bunları yapan İBB’nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmediği gibi, ortada tahrip edilen bir yeşil alan olmadığını, aksine tamamlandığında yirmi iki bin metrekare civarında bir yeşil alanın olacağını ifade etti.


İş birliği yapmıyorlar

İnşaatla ilgili devam eden süreci anlatan Arısoy, “İBB yeşil alana zarar verildiği gerekçesiyle 19 Ocak 2022’de inşaatı durdurdu. Orayı bilenler biliyor, ortada bir yeşil alan yok, önceden de yoktu. Alanın büyütülmesiyle birlikte daha önce olmayan bir yeşil alanı kazandırmış olacağız. 27 Haziran 2022’de de inşaatı mühürledi. Ertesi gün Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü usulüne uygun biçimde mührü kaldırdı. Biz İBB ile boğuşurken diğer taraftan hepimizin gurur duyacağı uluslararası standartlarda bir tesisin inşaatı sürüyor. Şimdi kamuoyuna farklı açıklamalar yapılıyor. Bunlara şaşırmamak elde değil. İşin bir ucundan tutalım, işbirliği yapalım yok. Cevap yok, inşaat başlayınca mühürleme var. Bunun takdirini İstanbullulara bırakıyoruz” dedi.

ibb


 


Hukuka uygun olsun

Arısoy’un ardından söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise Abdi İpekçi Spor Salonu'nun yenilenmesine karşı olmadıklarını ancak yapılan çalışmaların hukuka uygun olması gerektiğini savundu. Yenileme avan projelerinin onaylama yetkisinin İBB’de olduğunu belirten Balyalı, “Bizim görüşümüze göre hukuka uygun olmayan bir süreç işlemiştir. Buradaki mevzuattaki eksiklikler, hukuka aykırılıklar idaremizin bürokratları tarafından değerlendirilmiş ve böyle bir sonuca varılmıştır. Bunun karşılığında da bir yaptırım uygulanmıştır. Bu anlamda bu karmaşa yaşanmıştır” dedi. Balyalı, “Hukuka uygun olunduğu sürece İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve devletimizin bütün kurumlarıyla başka yerlerde olduğu gibi burada da iş birliğine son derece açık” ifadelerini kullandı.

Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.