Otobüste "yabancı" krizi! Yaşlı kadın İETT'de oturamaz diyerek ırkçılık tartışması çıkardı

Otobüste "yabancı" krizi! Yaşlı kadın İETT'de oturamaz diyerek ırkçılık tartışması çıkardı
Fatih'teki bir İETT otobüsünde yaşlı kadın arka koltuğunda oturan bir kadını yabancı uyruklu sanarak tartışma çıkardı. Otobüste ise kadına tepki gösterildi.

İstanbul Fatih'te seferi olan bir İETT otobüsünde tuhaf bir olay yaşandı. Yaşlı bir kadın arka koltuğunda oturan tesettürlü bir kadını görünce yabancı uyruklu sandı ve oturduğu yerden kalkmasını istedi. O sırada genç kadın tartışmak istemediği için kalktı ve ayakta beklemeye başladı.

Kadın oturduğu koltuktan kalkınca tartışma alevlendi

Genç kadının oturduğu koltuktan kalkmaya çalıştığını gören yolcular yaşlı kadına tepki göstererek genç kadının kalkmasını engellemeye çalışsa da başarılı olamadı. O sırada yaşlı kadın tepkiler artınca "yabancı o Türk değil, benim yanımda oturmasın" diyerek ısrarcı tavrıyla haklı çıkmaya çalıştı fakat başarılı olamadı.

Otobüsteki diğer yolcular "Kadın Türk, yabancı değil" demesi üzerine yaşlı kadının kan donduran sözleri ise bu kadar olmaz dedirtti. Yaşlı kadın "Benim için o insan değil, rahatsız oluyorum ırkçıyım ben" diyerek kaba sözleriyle ortalığı iyice gerdi. Irkçılık yaptığı için yaşlı kadına uyarılar gelse de dinlemeyen kadın, yolculuğuna devam ederken otobüsteki bir vatandaşın toplu taşıma kurallarını yeniden hatırlatması ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte İETT otobüsünde yaşanan o anlar..

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.