Provokatör tartışması!

Provokatör tartışması!
Avcılar Belediye Meclisi'nde tansiyon yükseldi. CHP'li Hüseyin Aksu'nun “Bu seçim şaibeli bir seçimdir, adil bir seçim değildir” sözlerine AK Partililer tepki gösterdi.

HABER: YAKUP TEZCAN - Avcılar Belediye Meclisi'nin Haziran ayı toplantısında tansiyon yükseldi. Belediye Başkanı Turan Hançerli'nin başkanlığında gerçekleşen Meclis toplantısında, AK Partili Hüseyin İbrahimoğlu ve CHP'li Hüseyin Aksu tartıştı. Geçen seçime ilişkin konuşan İbrahimoğlu, “Ben de keyif gıcır. Seçimi de kazandık, mutluyum” dedi. İbrahimoğlu'na yanıt veren Hançerli ise “AK Partililer başka illerde ve ilçelerde birinci çıktılar sevinmekte oradakiler haklı. Avcılar'da çok açık ara geride kaldınız.İstanbul'da geride kaldınız” diye konuştu.

Avcılar'ı da alacağız

Hançerli'ye yanıt veren İbrahimoğlu da, “Hiç uğraşma başkan keyfimizi bozamazsın. Biz bu gazla İBB'yi de Avcılar'ı da gelecek sene geri alacağız. 9 ay kaldı onun için sıkı tutunun diyorum” dedi. Seçim sürecine ilişkin de konuşan İbrahimoğlu, “Seçim süreci kampanyası dünyanın her yerinde çok sert geçiyor. Avrupa'da, ABD'de de falan yumuşak geçiyor diye bir şey yok. Bu bir iktidar savaşıdır dolayısıyla bizde de sert geçti. Ama bütün bunlara rağmen ufak tefek olaylar dışında çok güzel bir seçim yaptık. Kavga, gürültü olabilir diğer olayları çok büyütmeye gerek yok. Seçimi kaybedenler de kurallara uymak zorunda. Biz millet olarak yaklaşık 2 bin yıllık ordu tarihi olan 5 bin yıllık da kadim bir tarihi olan bir milletiz. Cumhuriyet tarihinde birçok seçimi olaysız tamamladık. Türk, Kürt, Arap, Çerkez demeden birlik içinde bu süreci geçirdik. Kimse bizi birbirimize düşüremez bizden de bir karış toprak alamaz” ifadelerini kullandı.

CHP'lileri kınıyorum

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki CHP'lileri kınadığını da anlatan İbrahimoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi kazandı Meclis'e gitti, CHP'liler ayağa kalkmadı. Ben bunu kınıyorum” dedi. İbrahimoğlu'nun bu sözlerine cevap veren CHP'li Hüseyin Aksu ise “Kimse buraya gelip Meclis'teki arkadaşlarımızı ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu kınayamaz” dedi.

Adil bir seçim olmadı

Seçimlere ilişkin de konuşan Aksu, “Bu seçim adil bir seçim olmadı. Hukuk dışı olan her şey kullanıldı. Yalan, dolan, iftiraya varan videolar yayınladılar bu videolar televizyonlarda da kullanıldı. Bu seçim şaibeli bir seçimdir. 2017'deki referandum da dahil o günden bugüne yapılan tüm seçimler şaibelidir. Devletin olanaklarını kullanarak seçim kazandınız. Parti devleti yarattınız. Devleti yöneten veya yönetmeye talep açan kişilerin böyle şeylere minnet etmemesi gerekiyor. Ederlerse tepkisini de gösteririz. Hadise budur başka bir şey değildir. Burada haddini aşarak Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alanları kınıyorum. Bu kürsüde ağzına geleni söyleyene mutlaka bir cevap veririz. Buna sessiz kalamayız” ifadelerini kullandı.

Haddini bil!

Aksu'nun bu sözlerine tepki gösteren İbrahimoğlu ise “Öyle mi hadi ya bravo. Haddini sen aşıyorsun. Haddini bil. Provoke ediyorsun” dedi. Aksu ise “Asıl provokatör sen ve senin gibi adamlardır” diye konuştu. AK Partililer bu gelişmeler üzerine Meclis'i terk etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.