Referans TOKİ!

Referans TOKİ!
TOKİ, Kahramanmaraş merkezli depremde yıkılan 270 bin konutun yeniden yapılması için harekete geçti. Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Hatay’da konutları yapacak şirketlerin hepsi davet usulüyle ihaleye çağrıldı. Gaziantep İslahiye ve Nurdağı’nda 856 konutluk projenin ihalesini kazanan şirketin TOKİ gediklisi olduğu ortaya çıktı. TOKİ’den bugüne kadar 15 ihale alan şirketin internet sitesine göre referansı TOKİ.

ERCAN ÖZTÜRK - Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Gaziantep İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde çok sayıda bina yıkıldı. Bina enkaz çalışmalarının kaldırılmasının hemen ardından TOKİ, (Toplu Konut İdaresi) bu bölgelerde yapılacak yeni konutlar için “Davet” usulüyle şirketleri ihaleye çağırdı. İlk etapta yapılan 6.8 milyarlık ihaleleri kazanan şirketler tanıdık çıktı.

1.3 milyarlık ihale

TOKİ, Gaziantep İslahiye’de 399 konut, 12 adet dükkan için 6 şirkete davet gönderdi. 545 milyon lira yaklaşık maliyetli ihaleyi Gaziantep Gold Yapı İnşaat firması kazandı. TOKİ Gaziantep Gold Yapı firmasıyla 28 Şubat 2023 tarihinde sözleşme imzalandı. Sözleşmeye göre konutların teslim edilmesi süresi ise yedi ay. Nurdağı’nda da 456 konut yapılması için yine TOKİ şirketleri davet usulüyle haleye çağırdı. 766 milyon lira olarak belirlenen yaklaşık maliyetli ihaleyi yine Gaziantep Gold Yapı İnşaat firması kazandı. Firma ile TOKİ arasında 27 Şubat’ta imzalanan ihalenin bedeli ise 777 milyon oldu. Şirket böylece 2 günde TOKİ’den 1.3 milyarlık ihale kazanmış oldu.

TOKİ gediklisi çıktı

Deprem sonrası Gaziantep’teki konutları yapacak tek şirket olan Gaziantep Gold Yapı İnşaat firmasının adeta TOKİ gediklisi olduğu ortaya çıktı. Firmanın 27-28 Şubat’taki 1.3 milyarlık ihalelerin dışında TOKİ’den 15 ihale daha aldığı nelirlendi. Firmanın Adana, Şanlıurfa, İzmir gibi illerde kentsel dönüşüm proje ihaleleri aldığı görüldü. Firmanın resmi internet sitesinde “Referanslar” bölümünde ise TOKİ bulunuyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin de ilgili firmaya refarans olduğu belirlendi.

Bütçenin üçte biri!

2022 yılında 1.6 milyar bütçesi olan Gaziantep Şahinbey Belediyesi, 22 Temmuz’da Millet Kütüphanesi yaptırmak için ihaleye çıktı. Yaklaşık maliyeti 466 milyon olarak belirlenen kütüphane için ihaleye giren şirketlerden biri de TOKİ gediklisi Gaziantep Gold Yapı oldu. Şahinbey Belediyesi, firmanın yaklaşık maliyetin üzerine 12 milyon çıkarak verdiği 478 milyon teklifi kabul ederek sözleşme imzaladı. Günlerce tartışılan ihale Şahinbey Belediye meclisinde de çokça tartışıldı. Şahinbey Belediyesi’nden yarım milyarlık ihale kazanan firma “Referanslar” bölümüne Şahinbey Belediyesi’ni de eklemeyi unutmadı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.