Seçim öncesi ortalık toz duman

Seçim öncesi ortalık toz duman
Bakırköy Kent Savunması, günlerdir Zuhuratbaba Mahallesi’ndeki Yücetarla top sahasında yapılan çalışmayla ilgili kimseden sağlıklı ve resmi bir yanıt alamadıklarını belirterek basın açıklaması yaptı.

Mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait Yücespor top sahasında yapılan çalışmayla ilgili ne bir resmi belge, ne de inşaat ruhsatı olmadığını söyleyen Bakırköy Kent Savunması, alanda yaptığı basın açıklamasında Kerimoğlu yönetimindeki 10 yılda, kamuya ait bir çok alanın sessiz sedasız yok edildiğini belirterek “Sıra Zuhuratbabada mı?” diye sordu.

Başkan Kerimoğlu’nun kulüp binasının planlarda yol olarak geçen alanda bulunduğunu, bundan dolayı da bitişikteki binanın iskan, hemen arkasındaki iki farklı parselin de ruhsat alamadığı için mağduriyet yaşandığını belirttiğini söyleyerek açıklamaya katılan kulüp yöneticisi, tamamı Kerimoğlu’nun tasarrufunda yapılan inşaat çalışmasından dolayı kendilerinin de mağdur olduğunu söyledi.

Seçime 2 gün kala yapılan gizli saklı çalışma ile kendi partisine zarar veren Kerimoğlu’na neden kimsenin dur diyemediğini soran savunmacılar, alanın top sahası olarak kalması için tüm başkan adaylarından taahhütname isteyeceklerini söyledi.

Söz konusu alanın halkın ortak kullanımı için şartlı bağış yapılan terk alanı bir arazi olduğunu ve İBB tarafından geçici deprem toplanma alanı olarak belirlendiğini söyleyen savunmacılar, “Yapılan inşaat çalışmasıyla ilgili ne yapıldığını halk bilmiyor, belediye cevap vermiyor, 2 gün sonra yapılacak yerel seçimlerde belediyeye aday olanlar sesiniz çıkarmıyor. Yapılan çalışmanın ihalesi, şartnamesi, ruhsatı nerede? Her zaman olduğu gibi seçimden önce ortalık toz duman” dedi.

SÖZ VERMESİ GEREKENLER, BAŞKANLIĞA ADAY OLANLAR

Basın açıklaması öncesi konuşan mahalle sakini Ümran Serhan, mahallenin tek yeşil alanı olan Yücespor top sahasında herkesin gözü olduğunu, Eylül 2019’da meclisten alınan yetkiyle “Yap, işlet, devret” modeliyle özelleştirilmeye açıldığını, mahalle halkı olarak yaptıkları eylemler ve imza kampanyaları sonrası Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından ‘Depremde Geçici Barınma Alanı’ listesine alındığını belirtti.

Gelinen noktada seçime sayılı günler kala, sahanın etrafının kazıldığını, tel örgülerle çevrilmek istendiği ancak itirazları sonucu kulüp yöneticilerinin etrafını çevirmekten vaz geçtiğini belirten Serhan, kulüp yöneticilerinden söz aldıklarını ancak asıl söz vermesi gerekenlerin, belediye yönetimi ve iki gün sonra yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olanlar olduğunun altını çizdi.

KENT BELLEĞİNDE ÖNEMLİ BİR YERİ VAR

a2.jpg

Söz konusu alanın kamuya ait kalması için, öncesinde olduğu gibi bundan sonra da direneceklerini söyleyen Ümran Serhan, 1954 yılında kurulan ve Türk Futboluna kazandırdığı sayısız isimlerle Bakırköylülerin hafızasında ve kültüründe önemli bir yeri olan Yücespor için yapılacak prefabrik bir yapıya mahalleli olarak olur verdiklerini de sözlerine ekledi.

ASIL AMAÇ YENİ GELECEK BAŞKANA SELAM GÖNDERMEK

Alanda toplanmaktaki asıl amaçlarının, iki gün sonra yapılacak yerel seçimlerde belediye başkanı olacak adaya selam göndermek olduğunu belirterek konuşmasına son veren Serhan,”Bakırköy’de hiç bir yerin betonlaşmasına izin vermeyeceğiz. Bu saha, hemen yan tarafta gördüğünüz bina (Semerkand Line Bakırköy) projesi yapılırken, belediyeye spor alanı olarak şartlı bağışla terk edilen bir alan. Yani geri alınması da mümkün değil. Mahallenin ortasına 250 daireli binayı sıkıştırıp, hala bu alanla ilgili bir düşüncesi olan varsa, kimse hayal kurmasın” dedi.

Ataköy Doğa ve Yaşam Derneği Başkanı Şehir Plancısı Asuman Yarkın Yeşilırmak’da, yapılan drenaj çalışmasının toprak saha için gerekli olabileceğini ancak projeye dair hiç bir bilgilerinin olmadığını belirterek, ne resmi makamlarca ne de halk tarafından onaylanan bir projenin olmayışına tepki gösterdi.

BİLİNÇLİ BİLGİ KİRLİLİĞİ YARATILIYOR

Bilinçli bir bilgi kirliliğinin yaratıldığını ifade ederek tüm bileşenler adına basın açıklamasını okuyan Bakırköy Kent Savunması Sözcüsü Öğretim Görevlisi Dr. İlknur Türkoğlu, BKS aktivistleri olarak önceliklerinin kentlerini, yeşil alanlarını, kent tarihini ve tüm değerlerini savunmak olduğunu vurgulayarak, “Hiç bir siyasi partinin arka bahçesi değiliz. Tüm siyasi oluşumlara kent hakkı, doğa, kadın, çocuk ve hayvan hakları, dürüstlük, adalet ve özgürlük ön şartları ile eşit mesafedeyiz” dedi.

a3.jpg

ÖNCE ATIL BIRAKILDI, SONRA YA YIKILDI YA BİRİLERİNE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ

Bakırköy’de pek çok kamu alanını kaybettiklerini, her defasında karşı çıkıp ne oluyor diye sorular sorduklarını ancak, Bakırköy Belediyesi’nin alınan kararlar hakkında hiçbir bilgi vermediğini belirten Türkoğlu, “Oysa yerel yönetimlerin yereldeki icraatları ile ilgili şeffaf olması ve bu kararları yerel halkla paylaşması kanuni zorunluluktur.” diyerek, son yıllarda halka ait pek çok kamu alanın önce atıl bırakıldığını, sonra da ya yıkıldığını ya da birilerine peşkeş çekildiğini söyledi.
Akla ilk gelen, Bakırköy Spor Kulübü Vakfı, Zeytinlik Halk Pazarı, BASAD, Yaşam Köyü, Yeşilköy ve Kartaltepe Huzurevi, tarihi Fildamı Sarnıcı, Demirciler Çarşısı örneklerini veren Türkoğlu, “Bu alanlarda ne yapıldığını ve ne yapılacağını sorduğumuzda ise hep kaçamak, muğlak cevaplar verildi. Uzun vadede verilen sözler tutulmadı” diyerek şöyle devam etti.

YILLARDIR MÜCADELE EDİYORUZ

Zuhuratbaba Top sahası bunların son ve en önemli örneği ve bizim için adeta sarı öküz. Bu alanı da kaybedemeyiz. Zuhuratbaba top sahasının korunması için bizlerin mücadelesi aslında yıllardır sürüyor. Bir kaç sene önce buraya katlı otopark yapmaya kalktıklarında da yine biz mücadele ettik. Her protestomuzda, her eylemimizde buraya dokunulmayacak, yeşil alan olarak kalacak diye teminat verildi.
Son haftalarda ise alanda sessiz sedasız bir inşaatın başladığını gördük. Sorduğumuzda önce köpekler çocuklara saldırıyor, tel örgü çekeceğiz dendi. Sonra drenaj yapıyoruz dendi. Sonra bir baktık kamyonlarla beton dökülüyor alana. Yine sorduk, araştırdık, belediyeye gittik. Hiç kimse burada ne planlandığını açıklamadı, hep kaçamak cevaplar, sessizlik. Ve hatta polis çağırıp alanda toplanan vatandaşa saldırdılar ve bir kaç kişi darp edilip gözaltına alındı.

2 gün önce yaptığımız toplantıda sorularımıza cevap bulmaya çalıştık. Gördük ki bilinçli olarak büyük bir bilgi kirliliği yaratılmış. Kimse burada ne yapılacağını bilmiyor.

Şimdi biz, vatandaş olarak kanuni hakkımızı kullanıyor ve soruyoruz: Bakırköy’de bugüne kadar el altından, sessiz sedasız pek çok varlığımız yok edildi. Sıra Zuhuratbabada mı? Bu alan halkın ortak kullanımı için Şartlı bağış yapılmış bir arazi. İBB tarafından geçici deprem toplanma alanı olarak belirlenen ve depremde toplanılacak tek alan olarak kalan bu alanda ne yapılıyor?
Bakırköy’de halktan habersiz ve halka rağmen bir şey yapılmasına izin vermeyeceğiz. Sorularımıza doğru ve net bir yanıt alana kadar buradayız.

a4.jpg

AYNI ŞEYİ SAVUNAN MAHALLE HALKI OLARAK KARŞI KARŞIYA GELDİK

Basın açıklamasını sonuna kadar dinleyen ve öncesinde alanın top sahası olarak kalması için mücadele eden isimlerden biri olarak bilinen Yücespor Kulüp Yöneticisi Orhan Cemail, kulüp yönetimi olarak şunu yapalım, bunu yapalım diye bir talepte bulunmadıklarını, yapılan tüm çalışmanın Kerimoğl’nun kendi başına verdiği bir karar olduğunu belirtti.

Alanın çevresinin tel örgü ile çevrilmesine bizzat kendisinin de karşı çıktığını, hatta kendi elleriyle keseceğine dair beyanda bulunduğunu belirten Cemail, “Burası hapishane değil etrafı çevrilemez. Drenaj çukurlarının neden açıldığını bizde bilmiyoruz. Bize yandaki binanın iskan alması için, hemen kulüp binamızın arkasında bulunan iki ayrı parsele de ruhsat verebilmek için imar yolunun açılması, bu yüzden de yol olarak geçen alanda bulunan kulüp binamızı yıkmaları gerektiğini söylediler. Buraya kadar yapılan işlem doğrudur ve Bakırköylülerin iyiliğinedir. Başkan bize durumu anlatıp size de prefabrik bir yapı yapacağım diyince biz de olur dedik” ifadeleriyle yaşananları anlattı.

Aynı şeyi savunan mahalle halkı olarak karşı karşıya kaldıklarının da altını çizen Kulüp Yöneticisi Orhan Cemail, “Kulüp olarak bu güne kadar belediyeden tek bir destek görmedik. Aksine halkın desteği ile ayakta kaldık. 60 yıldır bu alandayız. Bizden ruhsat isteniyor gösteremiyoruz çünkü biz yapmıyoruz. Bizde mağduruz” dedi.

Mevcut adayların da, ‘Seçim bitsin ondan sonra’ yaklaşımını da kabul etmediklerini söyleyen İlknur Türkoğlu, Pazar günü yapılacak seçim öncesi hazırlayacakları metinle “Zuhuratbaba top sahasının yeşil alan olarak kalacağını taahhüt ediyorum” ifadelerinin yer alacağı metinle mevcut başkan adaylarından imza alacaklarını söyledi.

Ekrem İmamoğlu yönetimindeki İBB tarafından ‘Depremde Geçici Barınma Alanı’ listesine alınan, 5 binlik planlarda da spor alanı olarak belirlenen 23 pafta 144 ada 285 parsel sayılı 6003,57 metrekare alana sahip Yücetarla Top Sahası olarak bilinen alanın geçtiğimiz günlerde meclisten geçen binlik planlara nasıl işlendiğinin de bilinmediği belirtildi.

CHP’YE EN BÜYÜK ZARARI VEREN MEVCUT BAŞKAN KERİMOĞLU

Son olarak özellikle CHP camiasına seslenen Çetin Yılmaz isimli mahalle sakini, “Kurtlar puslu havayı sever” benzetmesi yaparak, seçime sayılı günler kala bir şeyler kaçırıyor tavrıyla CHP’ye en büyük zararı verenin aslında mevcut belediye başkanı Bülent Kerimoğlu olduğunu söyleyerek, “Bu partinin il başkanı, genel başkanı sen ne yapıyorsun, partiye zarar veriyorsun diyemiyor mu?” diye sordu.
Bakırköy Kent Savunması’nın sosyal medya üzerinden yaptığı basın açıklaması çağrısına, TİP’in Bakırköy Belediye Başkan Adayı Bilge Seçkin Çetinkaya ve DEM Parti Eş Başkan Adayı Elif Tokay Öztürk’de katıldı.

İlgili Haberler

Kaynak:Oktay Apaydın

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.