Büyükçekmece’de “mucize" olur mu? Mehmet Mert yazdı…

Büyükçekmece’de “mucize" olur mu? Mehmet Mert yazdı…
31 Mart yerel seçimlerinde Büyükçekmece Belediye Başkanlığı yarışında favori adayın mevcut başkan Hasan Akgün olduğunu dile getiren Mehmet Mert, “Akgün’den seçimi almak mucize” dedi.

Yerel seçime saatler kala ilçeler ve adaylara yönelik tahminlerini Damga Gazetesi’ndeki köşesinde kaleme alan gazeteci Mehmet Mert, Büyükçekmece ilçesinde yaşanacakları da yazdı.

Mehmet Mert, Büyükçekmece’de “Son 15 yıldır aday olsa Hasan Akgün’ü ezer geçer diye” konuşulan AK Parti adayı Recep Erol’la yarışacak olan Hasan Akgün’ün 31 Mart 2024 seçimlerini kazanmaya yazın gördüğünü vurguladı.

İşte Mert’in “Kimler kazanacak, kimler kaybedecek?” başlıklı yazınının Büyükçekmece ile ilgili bölümünde yer alan ifadeler:

Büyükçekmece’de Akgün’den seçimi almak mucize!

Hasan Akgün ilk defa 1994 seçimlerinde ANAP’ın adayı olarak seçimleri kazandı. Ardından 1999, 2004, 2009, 2014 ve 2019.

Bu seçimlerde 1994 öncesi yardımcısı olduğu Ali Çebi’yi 2004 seçimlerde yendi. Ve o zaman Çebi CHP’nin, Akgün de ANAP’ın adayı olmasına rağmen yendi.

AK Parti adayları, 2004’te Rahmi Yazıcı’yı, İlker Gürbüz’ü 2009 seçimlerinde, Celal Babayiğit’i 2014 ve o zamanın İBB Başkanı Mevlüt Uysal’ı ise 2019 seçimlerinde yendi.

Şimdi son 15 yıldır aday olsa Hasan Akgün’ü ezer geçer diye efsane olan Recep Erol ile yarışacak.

156962.jpg

Bu seçimlerde de Akgün kazanırsa bir daha diğer rakip partiler aday bulmakta zorlanacaktır diye düşünüyorum.

Akgün aradan geçen 30 yıllık belediye başkanlığı döneminde ve 40 yılı aşkın belediyeciliği döneminde kendisini çok geliştirdi.

Geçtiğimiz gün kendisi ile röportaj yaptığımda hem sordum hem de gözlemledim, adam gerçekten kendisini belediyeciliğe ve Büyükçekmece’ye adamış.

Ben adama tiyatro soruyorum, sinema soruyorum, özel hayatını soruyorum. Adam diyor ki; ‘Ben sizinle röportaj yaparken bile aklım bir beton atacaktık onda kaldı. Bir an önce röportajı bitirip o beton kokusunu içime çekmek istiyorum.'

Kısacası Hasan Akgün her geçen beş yılda kendisine destek veren sayısını biraz daha artırıyor. 2024 seçimlerinde de kazanmaya çok yakın birisi.”

İlgili Haberler

Kaynak:Hediye Tarakçı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.