RTÜK başkanına göre Şengül Kurum’un seçim çalışmasına katılmasında 'mahsur yok': 'Takdir edilecek durum'

RTÜK başkanına göre Şengül Kurum’un seçim çalışmasına katılmasında 'mahsur yok': 'Takdir edilecek durum'
RTÜK’te müdür olarak görev yapan Şengül Kurum’un, eşi Murat Kurum için devreye girmesini eleştiren İlhan Taşçı'ya RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'den yanıt geldi.

Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Murat Kurum ve diğer AK Partili adaylar için bakanların seçim çalışmasına katılması siyaset gündeminde tartışılan konulardan biri olmuştu. Geçtiğimiz günlerde de RTÜK’te müdür olarak görev yapan Şengül Kurum, eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katılmış ve bu duruma RTÜK üyesi İlhan Taşçı tepki göstermişti.

İlhan Taşçı “RTÜK’te müdür Şengül Kurum eşi Murat Kurum için seçim çalışmalarına katılabilir mi kamu görevlisi sıfatı sürerken? Oysa bir siyasi partinin (adayın) lehine veya aleyhine çalışma yapmak kademe ilerleme durdurulması cezası gerektirir. Yani ihraçtan bir önceki ceza!” ifadelerini kullanmıştı.

RTÜK Başkanı: 'Eşine destek vermesi takdir edilecek bir durum'

Söz konusu paylaşımı alıntılayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İlhan Taşçı'nın bu ifadelerine yanıt verdi. Şengül Kurum’un ücretsiz izin aldığını savunan ve bunu da 'etik ve ilkeli bir duruş' olarak nitelendiren Şahin, idari ve hukuki olarak eşinin yanında bulunmasında hiçbir mahsur olmadığını söyledi.

Eşine destek vermesi takdir edilecek bir durum olduğunu belirten Şahin, sosyal medya hesabından şunları yazdı:

“Bu paylaşımın neresini düzeltelim? İsmi verilerek bilinçli bir şekilde hedef gösterilen çalışanımız Sayın Şengül Kurum, etik ve ilkeli bir duruş sergileyerek 1 Nisan 2024’e kadar ücretsiz izin almıştır. Yani idari ve hukuki olarak eşinin yanında bulunmasında hiçbir mahsur yoktur. Hatta ve hatta insani olarak eşine destek vermesi takdir edilecek bir durumdur. İsterseniz bir ara bu ilkesel duruşu sergileyemeyen siyasetçi yakınlarıyla büyükşehir belediyesi çalışanlarına bakalım. İşiniz gücünüz yalan yanlış algıyı üretip halkımızı kandırmak. Tekrar ediyorum, yalan yanlış algılar, paylaşımlar ve haberlerle kurumumuzu ve güzide çalışanlarımızı yıpratmanıza müsaade etmeyeceğiz.”

İlhan Taşçı'dan yanıt

Taşçı, Şahin'e yanıt vererek ücretsiz iznin memur sorumluluğunu sonlandırmayacağını söyledi. "Memur izinli de olsa bir parti lehine/aleyhine çalışamaz" diyen Taşçı şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Şahin, ücretsiz izin memur sorumluluğunu sonlandırmaz! Memur izinli de olsa bir parti lehine/aleyhine çalışamaz. Hz. Davut değil Hz. İbrahim, keçi değil koç! Hangisini düzelteyim? İlkesel duruş adayların kızları, eşlerinin işe giriş çıkış saatlerini açıklamayı gerektirir.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.