Seçmen kağıdı zarfına eşinin adaylık broşürünü koyan muhtar tepki çekti!

Seçmen kağıdı zarfına eşinin adaylık broşürünü koyan muhtar tepki çekti!
Muhtar, seçmen kağıtlarını dağıtırken eşinin adaylık broşürünü de aynı zarfa koydu! Diğer muhtar adayları olaya tepki göstererek yetkilileri göreve çağırdı.

DAMGA ÖZEL - 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanacak vatandaşların seçmenlik kağıtlarını dağıtan bir muhtar, aday olan eşinin seçim broşürlerini de aynı zarfa koyunca mahalle karıştı!

Tepki çeken olay, İstanbul’un Esenyurt ilçesinde meydana geldi.

Esenyurt Koza Mahallesi Muhtarı Cavidan Karakülah seçmenlere oy kullanacakları sandıkları bildiren seçmen kağıtlarını mahallede dağıtmaya başladı. Ancak Karakülah seçmen kağıtlarının yer aldığı zarfın içinde 31 Mart yerel seçimlerinde kendisi yerine Koza Mahallesi Muhtar adayı olan eşi Atila Karakülah’ın seçim broşürlerini de eklendi.

Zarfı açan mahalleli, seçmen kağıtlarının yanı sıra bir muhtar adayının broşürlerini de görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Koza Mahallesi muhtar adayı olan Bengü Ağcabay da yaşananlara tepki gösteren isimler arasında yer aldı. Seçmen zarflarında seçim broşürü bulunmasının etik dışı olduğunu belirten Ağcabay konuyla ilgili yetkilileri göreve davet etti. Esenyurt Kaymakamlığı ve ilçe seçim kurulunu yaşananları incelemeye çağıran muhtar adayı mahallede yaşayanların da olaydan rahatsızlık duyduğunu ifade etti.

Esenyurt Koza Mahallesi’nde yaşanan seçmen kağıdı zarfından aday tanıtım broşürü çıkması krizine ilişkin henüz yetkili makamlardan resmi bir açıklama yapılmadı.

koza-mahallesi-muhtar-adayi-bengu-agcabay.jpg

Koza Mahallesi Muhtar adayı Bengü Ağcabay

whatsapp-gorsel-2024-03-18-saat-16-02-48-46a3b4a2.jpg

istanbulun-mangal-yurekli-kadin-muhtari-cavide-karakulah-1.jpg

Koza Mahallesi Muhtarı Cavide Karakülah

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.