Seçmenlerden irade nöbeti!

Seçmenlerden irade nöbeti!
Bakırköylü bir grup seçmen, yaklaşan yerel seçimlerde belirlenecek adayla ilgili geçtiğimiz hafta eylem düzenlemişti. Aynı seçmen grubu aday belirleninceye kadar ‘irade nöbeti’ adı altında her cumartesi eyleme devam edeceklerini açıkladı.

Bakırköylü bir grup seçmen geçtiğimiz ‘Bakırköy’e Bakırköylü Başkan' adı altında bir eylem yaptı. Aynı grup, bundan sonra her cumartesi 'irade nöbeti' tutacaklarını açıkladı.

Grup, Özgürlük Meydanı’nda ‘’Değişim Her Yerde, Değişim Yerelde’ Her şey Bakırköylüyle Çok Güzel Olacak’, ‘Bakırköy Kendini Yönetecek Tecrübeye Sahiptir’, ‘Bakırköylü Başkan İstiyoruz, Emeği olan başka istiyoruz, Emeği olan başkan istiyoruz’ yazılı pankartlar açtı. Basın açıklaması öncesi konuşan Bakırköylü hak savunucusu aktivistlerinden Ümran Serhan, “Dayatılanı değil, içimize sinen, Bakırköylünün iradesini temsil eden bir aday istiyoruz” dedi. Özellikle son dönemlerde atama belediye başkanları yüzünden Bakırköy’ün Bakırköy olmaktan çıktığını, kamuya ait alanlara gittiklerinde kendilerini yabancı hissettiklerini belirten Serhan, “Gelenin gideni arattığı dönemler yaşıyoruz” dedi.

1-imza.jpeg

Söz hakkımız olsun

Daha sonra hazırlanan basın açıklamasını okuyan Serhan, “Bakırköy’ümüz ne yazık ki yerelin tanımayan, sokaklarını bilmeyen, derdiyle dertlenmeyen ve Bakırköylülük ruhunu tanımayan yöneticiler yüzünden her gün biraz daha geriye gitmiştir. Bizler Cumhuriyet ilkelerine bağlı Bakırköy seçmenleri olarak, artık bize dayatılanı seçmek istemiyoruz. Bakırköy'ün geleceğine dair alınan kararlarda bizim de söz hakkımız olsun istiyoruz ve bu kararlar alınırken, bu ilçede yaşayanların da etkin bir şekilde söz sahibi olmaları gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle Bakırköylüler olarak, kendi yönetimimizi kurma ve ilçemizi daha yaşanabilir bir yer haline getirme hakkımızı savunmak için bir araya geldik. Bakırköy'ün yönetiminde liyakat, tecrübe ve yerel bilgi ön planda olmalıdır. Bakırköy'ü Bakırköylüler yönetmeli, emeği ve dokusuyla iç içe büyümüş bir başkanla ilerlemeliyiz. Bu seçimde adayın Bakırköylü birisi olması, ilçenin ihtiyaçlarına duyarlılığını artırarak, daha adil ve yerel odaklı politikaların oluşturulmasına katkı sağlayacaktır” dedi.

1.jpeg

En doğal hakkımız

“Bakırköy'de emeği olan, liyakatlı, vizyonlu, Bakırköyün değerlerine sahip çıkan, dokusuna hakim, kamu alanlarını koruyacak ve en önemlisi halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan istemek bizim en doğal hakkımızdır” diyen Serhan, “Bakırköylüler olarak, bu etkinlikle kendi geleceğimizi belirleme isteğimizi vurguluyor, iİçemizi yönetecek başkanın, Bakırköy'ü yakından tanıyan, emeği ve vizyonuyla donanmış bir isim olması gerektiğine inanıyoruz. Siyasi partilerin ve karar vericilerin dikkat ve değerlendirmesine sunmak üzere, geçtiğimiz dönem aynı taleple meydanlarda olan bizler, bizleri dinlemeyenlerin dayatmalarından bıktık. Beklentimiz, aday belirlenirken halkın ve parti örgütlerinin tercihlerine önem verilmesi ve dikkate alınmasıdır. Beklentimiz, tepeden değil, bürokrasiden değil, vizyonuyla yerel halkı temsil edecek bir başkan adayıdır. Beklentimiz, Bakırköylülerin ruhunu iyileştirecek, yapısını yenileyecek, hakkını hukukunu koruyup Bakırköy’ü geleceğe taşıyacak, marka değerini yükseltecek bilgili, tecrübeli ve liyakatlı bir adayıdır. Beklentimiz, etnik köken veya feodal ilişkiler yerine, hizmet anlayışı ve becerisini ön planda tutacak başkan adayıdır. Kısacası halkın benimsediği, bilgili, tecrübeli ve liyakatlı bir belediye başkan adayı istiyoruz” ifadelerini kullandı.

5.jpeg

7.jpeg

10.jpeg

11.jpeg

13.jpeg

16.jpeg

17.jpeg

budur.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.