Sorumlu kim?

Sorumlu kim?
Türkiye ardı ardına büyük depremler yaşarken bir yandan da gözler İstanbulu çevrilmiş durumda. Kentsel dönüşüm konusunda açıklamalarda bulunan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, dönüşümün önündeki engelleri anlattı. Feneryolu Mahallesi’ndeki Ferah Apartmanı'nın riskli olduğunun tespit edildiğini belirten Kurt, bir kiracının mahkemeye gitmesi sebebiyle dönüşüm yapılamadığını söyledi

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, kentsel dönüşüm konusunda önemli açıklamalarda bulundu, “İstanbul’da kentsel dönüşüm neden kördüğüm oluyor?” diyen soran Kurt, “İstanbul Yenileniyor başvurularının dönüşüm sürecinde yaşananları tek tek anlatacağım. Sonra hep birlike yanıtlayalım; suçlu kim, sorumlu kim? İlk örnek Kadıköy’den. Nisan 2021’de riskli ilan edilen Feneryolu Mahallesi’ndeki Ferah Apartmanı hak sahipleri Ekim 2021’de İstanbul Yenileniyor’a başvurdu. Eylül 2022’de üçte iki çoğunluğa ulaşıldı. 2023’ün hemen başında yüzde yüz uzlaşı sağladık. Hemen ardından doğalgaz, elektrik, su altyapıları kesildi. Ancak; apartmandaki bir kiracı bu kesintiler için 3 Şubat 2023’te mahkemeden yürütmeyi durdurma kararı aldırdı” ifadelerini kullandı.

17 ev tahlidye edildi

Alınan yürütmeyi durdurma kararının ardından, riskli olduğu resmi olarak tespit edilmiş binanın bağlantılarının açıldığını belirten Kurt, “20 Şubat 2023’te temel atma hedefimiz olan sahada riskli yapıyı daha yıkamadık. Yüzde yüz uzlaştığımız apartmanda 18 evin 17’si tahliye edildi. Yürütmeyi durdurma kararı aldıran kiracı, riskli binada oturmaya devam ediyor. Hayatları kurtarmak için ciddi çaba sarf ediyor, farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Şimdi sizlere soruyoruz; suçlu kim, sorumlu kim?” diye sordu. “Farkındalığın artması için depremlerin olmasını beklemeyelim” diyen Kurt, “Olası İstanbul depremi, Marmara Bölgesi'nde yaklaşık 25 milyon kişinin hayatını etkileyecek. Bir an önce harekete geçmeli, riskli binalardan kentleri gerçekçi çözümler ile arındırmalıyız” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.