Tahliye tamam sıra onarımda

Tahliye tamam sıra onarımda
Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, sel baskının yaşandığı yerdeki yerdeki çalışmaları yakından takip ediyor. Su basan iş yerlerinin bodrum katlarını inceleyen Bozkurt, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu arada dairelerin tahliye işlemlerini tamamlayan ekipler, temizlik ve onarım çalışmalarına başladı

Esenyurt Belediyesi, İstanbul’da etkili olan yoğun yağış sonrası Pınar Mahallesi’nde meydana gelen sel baskının tahribatını silme çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Selden etkilenen sokaklarda süren çalışmaları yakından takip eden Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, su basan iş yerlerinin bodrum katlarını inceledi. Başkan Bozkurt, tahliye ve temizlik işlemleri biten binalardaki bakım ve onarım çalışmaları hakkında da bilgi aldı. İncelemeleri sırasında vatandaşlarla da sohbet eden Başkan Bozkurt, mahalle sakinlerinin çay ikramını geri çevirmedi. Çocuklarla da fotoğraf çektiren Bozkurt, ilgili birimlere çalışmaların hızlandırılması talimatını verdi. Esenyurt Belediyesi’nin Fen İşleri, Temizlik, Sağlık, Zabıta ve Sosyal Yardım ekipleri, ilk andan beri bölgede yoğun bir şekilde çalışıyor. Tahliye ve temizlik işlemleri biten binalarda başlayan bakım onarım çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor.

Tespit çalışmaları yapıldı
Su altında kalan dairelerin tahliye işlemlerini tamamlayan ekipler, temizlik çalışmalarına başlayarak, selden etkilenen dairelerde onarım çalışmalarına başladı. Esenyurt Belediyesi, şiddetli yağış sonrası bazı mahallelerde meydana gelen sel baskınının ardından sahada çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşları ilk andan itibaren yalnız bırakmayan Esenyurt Belediyesi, selden etkilenen dairelerde su tahliye işlemlerini tamamlayarak, detaylı temizlik ve onarım işlemlerine başladı. Zarar gören evlerde hasar tespit çalışmalarına başlayan ekipler, vatandaşlara ihtiyaçları konusunda da yardımcı oluyor.

Tüm ekipler sahada
Esenyurt Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Sosyal Yardım İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere tüm birimler dün baskının meydana geldiği saatten itibaren alanda çalışmalarını sürdürüyor. 140 kişiden oluşan 27 ekiplik zabıta personeli olayın meydana geldiği mahallelerde kontrolü sağlarken, 400 kişilik temizlik ekibi; 4 kepçe, 15 kamyon, 6 yıkama tankeri, 8 süpürge aracı ve çöp tahliye araçlarıyla bina içleri ve sokaklarda su tahliye çalışmalarının ardından detaylı temizlik işlemlerine tüm daireler temizlenene kadar devam edecek.

SEL MAĞDURLARINA SICAK YEMEK VERİLDİ
Esenyurt Belediyesi, selden etkilenen mahallelerdeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Su baskını yaşanan dairelerdeki tahliye ve temizlik işlemlerini sürdüren ekipler, sel mağduru ailelere de günde iki öğün sıcak yemek dağıtıyor Esenyurt Belediyesi, şiddetli yağış sonrası bazı mahallelerde meydana gelen sel baskınının ardından sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Vatandaşları ilk andan itibaren yalnız bırakmayan Esenyurt Belediyesi, selden etkilenen ailelere yaptığı iki öğün sıcak yemek yardımına devam ediyor. 300’e yakın dairedeki su tahliyesi ve temizlik işlemlerinde sona yaklaşan ekipler, Koronavirüs tehlikesine karşı da binaları tek tek dezenfekte ediyor. Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, Koronavirüs salgınına karşı, vatandaşların sağlığı için selden etkilenen binaları dezenfekte ederek mikroplardan arındırıyor. Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri ise, vatandaşların zararlarının karşılanması için alandaki hasar tespit çalışmalarını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.