Türk dünyasından çocuklar Binali Yıldırım ile İstanbul'da buluştu

Türk dünyasından çocuklar Binali Yıldırım ile İstanbul'da buluştu
Türk Devletleri Teşkilatı tarafından düzenlenen Türk Dünyası 23 Nisan Buluşması kapsamında 7 ülkeden İstanbul'a gelen çocuklar bugün Binali Yıldırım ile bir araya geldi.

Türk Devletleri Teşkilatı tarafından düzenlenen Türk Dünyası 23 Nisan Buluşması kapsamında 7 ülkeden çocuklar Türkiye'ye geldi. Çocuklar, Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ile Üsküdar Cemile Sultan Korusu'nda bir araya geldi.

Türk Dünyası 23 Nisan Buluşması kapsamında Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Macaristan, Türkmenistan ve KKTC'den Türkiye'ye gelen çocuklar, 4 gün sürecek olan etkinliklerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu birlikte yaşıyor. 7 ülkeden gelen çocuklarla, Türkiye'den etkinliğe katılan çocuklar, İstanbul ve Ankara'da tarihi ve kültürel alanları gezdi. Misafir çocuklara aileleri ve tercümanlar da eşlik etti. Geleneksel kıyafetleriyle hem Türk kültürünü hem de ülkelerini temsil eden çocuklara aileleri ve tercümanlar da eşlik etti. Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım ve Türk Dünyası'nın çocukları Üsküdar Cemile Sultan Korusu'nda buluştu. Burada çocuklarla vakit geçirip sohbet eden Binali Yıldırım ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

"EN KÖTÜ BARIŞ SAVAŞTAN ÇOK İYİDİR"

Türk Devletleri Teşkilatı Aksakallar Heyeti Başkanı Binali Yıldırım, "Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugünü aynı zamanda çocuklar için bayram olarak kabul etti. Her yıl sadece Türkiye'deki çocuklar değil Dünya'nın her tarafından gelen çocuklar kaynaştığı, eğlendiği bir gün olarak kutlamaya devam ediyoruz. Türk Devletleri Teşkilatı olarak üye ülkelerden iki öğrenci ve bir öğretmen olmak üzere yaklaşık 30 civarında öğrenci ve öğretmenimizi 19 Nisan'dan itibaren buraya getirdik" dedi. Konuşmasında dünyanın çeşitli ülkelerinde öldürülen masum çocuklara da değinen Yıldırım, "Savaşın kazananı olmaz. Savaş, gözyaşı demektir. Savaş yoksulluk demektir, mutsuzluk demektir, fakirlik demektir. Dolayısıyla en kötü barış, savaştan çok çok daha iyidir. Bir an önce Filistin'de, Ukrayna'da devam eden savaşların bitmesi, bölge olarak en öncelikli beklentimizdir." diye konuştu.

"BİZİ TÜRKİYE'YE DAVET ETTİKLERİ İÇİN ÇOK MİNNETTARIZ"

Türkiye'ye Azerbaycan'dan gelen Fidan Akhundzada, "Çok mutluyuz. Biz Azerbaycan milleti olarak Türk milletini çok seviyoruz. Çok minnettarız ki bizi Türkiye'ye davet ettiler. Bütün çocukların bayramını tebrik ediyorum. İstanbul'u çok beğendim. Bizi gezdirdiler, tarihi yerleri gösterdiler ve çok hoşumuza gitti" dedi. Kırgızistan'dan gelen Suımonkul Zhyldyzbekov ise, "Hepinize merhaba. Bizi buraya davet ettiğiniz için çok mutluyum. Hepinizin bayramını kutlarım." ifadelerini kullandı.

Türk dünyasından çocuklar Binali Yıldırım ile İstanbul'da buluştu

Türk dünyasından çocuklar Binali Yıldırım ile İstanbul'da buluştu

Türk dünyasından çocuklar Binali Yıldırım ile İstanbul'da buluştu

Türk dünyasından çocuklar Binali Yıldırım ile İstanbul'da buluştu

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.