Uzman isimler Yeditepe’de

Uzman isimler Yeditepe’de
Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen ‘İnşaat Hukuku Sempozyumu’, 9-10 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirildi.

Üniversitenin Ataşehir’deki 26 Ağustos Yerleşimi’nde yapılan sempozyumda öğrenciler, alanında uzman kişilerle bir araya gelerek inşaat hukukunun sektördeki önemini konuşma fırsatı yakaladı. Etkinliğe Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, Yeditepe Üniversitesi Kurucu ve Onursal Başkanı Bedrettin Dalan, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) Başkanı Mehmet Kalyoncu, Başkent Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fikret Eren ve Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sultan Tahmazoğlu Üzeltürk’ün yanı sıra alanında uzman çok sayıda hukukçu ve öğrenciler katıldı.



Önemli görev düşüyor

Sempozyumun açılışında konuşan Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, inşaat sektörünün ülke ekonomisinin can damarlarından biri olduğunu belirterek “İnşaat sektörü, yarattığı istihdamın yanı sıra beslediği onlarca alt iş kolu nedeniyle ülkenin ekonomik refahında anahtar rol oynamaktadır. Çağdaş ve doğa ile uyumlu bir şehircilik anlayışının uygulanmasının en önemli araçlarından bir tanesi de inşaat sektörüdür. Türk inşaat şirketleri sadece Türkiye’de değil, yurt dışında da önemli eserler inşa etmekte ve ülke ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. İnşaat sektörünün dinamik yapısı etkilediği insan sayısı ile temsil ettiği ekonomik büyüklük dikkate alındığında hukuk sisteminin bu konuda ortaya çıkan sorunlara gecikmeksizin cevap vermesi gerekir. Bu alandaki yatırım ortamının iyileştirilmesi bakımından biz hukukçulara da önemli görevler düşmektedir” dedi. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.