"Yağmur çamur demediler, yerel aday istiyoruz dediler"

"Yağmur çamur demediler, yerel aday istiyoruz dediler"
‘İrade Nöbeti’ bu hafta da Özgürlük Meydanı’nda devam etti.

Yerel seçimlerde belirlenecek adayın, Bakırköy'de emeği olan, liyakatli, vizyonlu, Bakırköy’ün değerlerine sahip çıkan, kamu alanlarını koruyacak ve halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan talebiyle başlatılan ‘İrade Nöbeti’ bu hafta da Özgürlük Meydanı’nda devam etti.

Hava şartlarına rağmen katılımın yüksek olduğu eylemde, “Yağmurunu, çamurunu biz çekiyoruz, yönetmeye talip adayın da bizden biri olmasını istiyoruz” denildi. Büyükşehir’e çıkacak oy oranının da yerel adaya bağlı olduğu belirtilen açıklamayı ilçe yöneticileriyle birlikte dinleyen CHP İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan’da, “Ben ve tüm yönetim kurulu arkadaşlarım, Bakırköy halkının, CHP’nin ve hatta diğer siyasi partilerin ortak talebinin yerel aday olduğunu sürekli ilgili kurullara iletiyoruz. Haklı davanızın yanınızdayız, sesiyiz” dedi.

Yakın tarihte açıklanacak belediye başkan adayının ilçe yerelinden biri olması talebiyle bir aydır her Cumartesi günü Özgürlük Meydanı’nda toplanarak basın açıklaması yapan seçmenler, yerel aday taleplerini yeniledi.

ÜST KURULLARIMIZA DEFAATLE İLETİYORUZ

Açıklamaya katılan CHP Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, soğuk ve yağışlı havaya rağmen, çıkarsız bir şekilde her hafta sonu toplanan seçmenlerin taleplerini üst kurullarına defaatle ilettiklerini belirtti.

Tüm ilçe yönetim kurulunun da aynı düşüncede olduğunu söyleyen Başaran Arslan, tüm aday adaylarının yaptıkları çalışma gereği partilerinin üst kurullarıyla görüştüğünü, aynı mücadeleyi verdiklerine, ayrıca vermeleri gerektiğine yürekten inandığını söyleyerek, kendisine de ‘Ben olmasam da, mutlaka yerelden biri olsun’ şeklinde konuşacaklarını beyan ettiklerini söyledi.
Gizem Başaran Arslan, “Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, Bakırköy halkının, CHP’nin ve hatta diğer siyasi partilerin ortak talebinin yerel aday olduğunu sürekli dile getiriyoruz” dedi.

KİMSE BİZİM AKLIMIZLA OYNAMASIN

Basın açıklamasını okuyan CHP üyesi seçmen Necmi Kaynarca isimli vatandaş, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkan, bir arada yaşama kültürünü benimsemiş Bakırköylüler olarak, kimsenin akıllarıyla oynamaması için bir aydır her hafta sonu Özgürlük Meydanı’nda toplandıklarını söyledi.
“Köyümüz anlayışını yok sayan zihniyetlere geçit vermemek, söylenemeyen ne varsa söylemek için bu gün de bu meydandayız” diyen Necmi Kaynarca, “Yerel yönetimleri bir çıkar merkezi olarak görenlerden, aklımızla alay edenlerden, bir şey olmak için bir yerlerde duranlardan, meydanlarda emek savunuculuğu yapamayıp çadır kuranlardan ayrışmak için bu meydandayız. Bu eylem sadece ve sadece gelecek nesillere tarihi ve kültürüyle yaşanabilir bir Bakırköy bırakmak arzusundaki insanların eylemidir” dedi.

YEREL ADAYIN ALACAĞI OY, İSTANBUL’UN YENİDEN KAZANILMASI NOKTASINDA ÖNEMLİDİR

Basın açıklamasının ardından söz alan CHP’nin geçmiş dönem ilçe yöneticisi ve Diren Bakırköy Çamlık Platformu Sözcüsü Nail Arın, örgütten gelen bir adayın oy oranlarını da yüzde 75’lere çıkaracağına inandığını belirterek, bunun anlamının da İstanbul’u yeniden kazanma noktasında çok önemli oran olduğunu söyledi. Arın, “Biz spor toto denilince aklına Toto Karaca gelen, esnafa merhaba diyen, çayını çorbasını bizimle içen, kapısını aralayabileceğimiz bir başkan istiyoruz. O zaman her şey çok daha güzel olacak” diyerek konuşmasına devam etti.

YEREL ADAY İSTEMEK BİZİM EN DOĞAL HAKKIMIZ

Bakırköy’de emeği olan, liyakatlı, vizyonlu, Bakırköy'ün değerlerine sahip çıkan, dokusuna hakim, kamu alanlarını koruyacak ve en önemlisi halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan istemenin en doğal hakları olduğunu belirterek konuşmasına son veren Nail Arın, belki de hafta içi adayın belirleneceğini, yerel ve gönüllerinde olan bir aday gösterildiği taktirde belki de coşkuyla çalışmak için meydanlarda olacaklarını söyleyerek, aksini düşünmek dahi istemediğini belirterek konuşmasına son verdi.

YÖNETİM KURULUNUN ORTAK KARARI ÖN SEÇİM

Cumhuriyet Halk Partisi Bakırköy İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, Genel Merkezinden 20 Ocak 2024 tarihli Belediye Meclis Üyeliği seçimi ile ilgili gelen yazı hakkında da bilgi verdi.
Başaran Arslan, ilçe başkanlığına gelen yazıda Parti Meclisinin aldığı karar doğrultusunda, Belediye Meclis Üyeliğinin çift sıra adaylarının fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde önseçimle belirlenmesi konusundaki İl ve İlçe Başkanlıklarının görüşünün 20 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 12.00’a kadar bildirilmesinin istendiğini belirtti.

İlçe Başkanı Gizem Başaran Arslan, ilçe yönetim kurulu ortak kararı olarak meclis üyeliğinde ‘Ön Seçim’ kararı aldıklarını ve aldıkları kararı genel merkeze ilettiklerini söyledi.

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.