Yeni haftada hava nasıl olacak? Çamur yağmuru geliyor!

Yeni haftada hava nasıl olacak? Çamur yağmuru geliyor!
Uzmanlar, yeni haftada megakent İstanbul’da hava sıcaklıklarının nasıl seyredeceğini açıkladı.

Kış aylarının son günleri yaşanırken, İstanbul’da hava sıcaklıkları dalgalı seyretmeye devam ediyor. Günlerdir soğuk ve kapalı havanın görüldüğü kentte yeni haftada neler yaşanacak? İstanbul’a yağmur yağacak mı, sıcaklıklar düşecek mi? İşte yanıtı…

Hava tahminleri ile sosyal medyada milyonlarca kişi tarafından takip edilen Hava Forum sitesi İstanbul’da yeni haftada yaşanacak hava olaylarını açıkladı. Kentte 4-10 Mart haftasında da güneşin kendisini pek göstermeyeceğini belirten sayfa, soğuk hava uyarısı yaptı. Öte yandan İstanbul’da 5 Mart Salı günü çamur yağmuru beklendiği de belirtildi.

Buna göre, İstanbul’da yeni haftada salı günü çamur yağmuru görülecekken, çarşamba günü ise hava sıcaklıkları Balkanlar’dan gelen soğuk hava dalgası ile düşüşe geçecek. Ancak soğuk havanın kar yağışı getirmeyeceği ancak kış havasına geri dönüleceği öğrenildi.

Hava Forum’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı: “İstanbullular günlerdir güneşe hasret kaldı. Yeni haftada da güneş çok çok az görülecek. Genel olarak gri tonlarda devam edeceğiz. Salı çamur yağmuru bekliyoruz. Çarşambadan itibaren ise Balkanlar'dan soğuk hava geliyor. Hava soğuyacak ama kar yapmaya maalesef gücü yetmeyecek. Gelecek hafta sonu hava kış modunda soğuk olacak...Herkese iyi haftalar…”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.