Yeniden Refah Partisi İBB adayı Mehmet Altınöz'den esnaf ziyareti

Yeniden Refah Partisi İBB adayı Mehmet Altınöz'den esnaf ziyareti
Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Bayrampaşa'da esnaf ziyaret gerçekleştirdi.

Yeniden Refah Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Altınöz, Bayrampaşa'daki sebze ve meyve halini ziyaret etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Altınöz, çözüm önerilerini sıraladı. Altınöz'e hal esnafını ziyaretinde İstanbul Halciler Derneği (HALDER) Başkanı Numan Dayan, Esenler Belediye Başkan Adayı Mahmut Okutan, Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Hakan Arabacı ve partililer eşlik etti. Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa yönelik konuşan Altınöz, "Önemli olan üretim gücünü artırmak ve maliyetleri düşürmek. Maliyetleri düşürdüğünüz zaman sofraya çok daha ucuza sebze ve meyve alma imkanına kavuşacaksınız" dedi.

Ev sahipliğinden dolayı HALDER Başkanı Numan Dayan'a teşekkür eden Altınöz, "Haldeki kardeşlerimiz, esnafımızın dertleriyle alakalı bir sunum yaptı. Bu sunumda esnafımızın Türkiye'nin her yerinden buraya gelen ürünlerin satış ve pazarlamasında yaşadıkları sorunları dinledik. Biz de çözüm önerilerimizi paylaştık. Başkanımıza söz veriyorum 2 Nisan sabahı tüm teşkilatımızla tekrar gelip arkadaşlarımızın sorunlarına çözüm önerilerimizi imza yetkisine sahip bir belediye başkanı olarak yerine getireceğiz" dedi.

HAL "İSTANBUL'UN MUTFAĞI'

Sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Altınöz, "Yönetimdeki birçok arkadaşımız yükselen fiyatların neden bu noktaya geldiğini ifade etti. Üretim odaklı bir sebze, meyve pazarlaması yapmak gerekiyor. Yani ürünlerin fiyatlarının yükselmesindeki en önemli etken maliyetler.Bu maliyetleri tekrar masaya yatırmamız lazım. Yani İstanbul'a Türkiye'nin her yerinden toplanıp da halimize gelen ürünlerin üretim şartlarını dikkate almak durumundayız. Burası Türkiye'nin en büyük yaş sebze meyve hali. 571 esnaf var, günde 12 bin kamyonun giriş çıkış yaptığı bir merkezden bahsediyoruz. İstanbul'un tam merkezinde. Arkadaşlar burayı "İstanbul'un mutfağı" diye ifade ediyor. 25 bin kişilik insan trafiği var" diye konuştu.

"SOĞUK HAVA DEPOSUNUN OLMAMASI KABUL EDİLEMEZ"

Altınöz, "Bizim buranın şartlarını önemseyip, fiyatların neden yükseldiğine ilişkin de öncelikle ürünlerin tarladan buraya gelene kadar süreci yakından takip etmemiz lazım. Esnafımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Halin günümüz şartlarına uygun bir hale getirilmesi gerekiyor. Burası zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi muhtesinde bir kompleks. Bu komplekste şu andaki şartlar yeterli değil. Mekanlarımız küçük, dükkanlarımızı büyütmemiz lazım. Aynı zamanda burada soğuk hava deposu yok bu kabul edilebilir bir şey değil. Başkanımız ve yönetiminin verdiği raporu dikkate alacağız, değerlendireceğiz. Sadece seçim zamanı değil, seçim sonrası da buraya sık sık geleceğiz, bu sınırlar içerisinde olan belediye başkan adaylarımız da sorunları yerinde inceledi. Sık sık buraya gelip ziyaret ediyorlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.