YSK'dan son dakika değişikliği! İstanbul için oy pusulası güncellendi, yeni oy pusulası nasıl oldu?

YSK'dan son dakika değişikliği! İstanbul için oy pusulası güncellendi, yeni oy pusulası nasıl oldu?
Yerel seçimlere sayılı günler kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul için oy pusulasında değişikliğe gitti.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 16 gün kala Yüksek Seçim Kurulu (YSK)'dan önemli bir güncelleme geldi. 49 adayın yarışacağı İstanbul için oy pusulası değişti.

1 metreyi bulan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı oy pusulasının uzunluğu nedeniyle AK Parti tarafından yapılan başvuruda önemli bir değişikliğe gidildi.

İstanbul için oy pusulası değişti

YSK'nin aldığı son dakika İstanbul'daki oy pusulası diğer partilerinde imza verdiği değişiklikle, siyasi partilerle bağımsız adaylar arasında boşluk eklenerek adaylar arasındaki karışıklığın engellenmesi için "Bağımsız Adaylar" ibaresi eklendi.

İstanbul'da 22 siyasi partinin yarışacağı seçimde 27 bağımsız adayın olması ile birlikte İBB Başkanlığı oy pusulası için sayı 49'a yükselmişti.

Yeni oy pusulası nasıl olacak?

AK Parti'nin YSK Temsilcisi Recep Özel'in aracılığıyla yapılan başvuruda oy pusulasının İstanbul için yeni bir şablon hazırlanarak güncellenmesi istendi.

Geçtiğimiz 2019 İBB seçimlerinde seçmen oy vereceği siyasi partinin altındaki bağımsız adaya kendi partisine oy verdiğini zannetmesi üzerine gelen şikayetler neticesinde bu yola gidildiğini ve oy pusulasında güncelleme istendiği ifade edildi.

oy.jpg

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.