Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu: İstanbul'da kaçak göçmen kalmayacak!

Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu: İstanbul'da kaçak göçmen kalmayacak!
Zafer Partisi'nin İstanbul adayı Azmi Karamahmutoğlu "5 yıllık görev süremizin sonunda bu kaçak göçmen sayısını yarıya kadar düşüreceğiz. İkinci dönemimizde ise tamamını göndermiş olacağız” dedi.

BARIŞ KIŞ- Zafer Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu, Esenyurt'ta gazetecilerle buluştu. Şu anda İstanbul'da 4 milyon kaçak göçmen olduğunu anlatan Karamahmutoğlu, “Biz İstanbul'u aldığımızda 5 yıllık görev süremizin sonunda bu kaçak göçmen sayısını yarıya kadar düşüreceğiz. İkinci dönemimizde ise tamamını göndermiş olacağız” dedi

Zafer Partisi İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu ve Zafer Partisi Esenyurt Belediye Başkan Adayı Emin Taşkan, Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Zafer Partisi İl Başkanı Erdoğan Erhan'ın da katıldığı toplantıda her iki aday da seçim gündemine ilişkin konuşmalar yaparken gazetecilerin de sorularını yanıtladı.

"İki adayımız da kurtarıcı olacak"

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Başkanı Erdoğan Erhan, Zafer Partisi'nin yerel seçime çok güçlü bir şekilde hazırlandığını belirtti. Erhan,” Biz Zafer Partisi'yiz. Biz Türk'üz. Biz Türk milletinin devamıyız. Görüyorsunuz başka Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Azmi Başkanımız bilgisi, deneyimi ve zekasıyla İstanbul'un sorunlarını, Esenyurt'un sorunlarını çok iyi irdeleyerek, projeleriyle birlikte buralara geldi. İlçe belediye başkan adayımız aynı zaman Esenyurt İlçe Başkanımız Emin Taşkan'ın da Esenyurt'un sorunlarını ve çözümlerini çok iyi bilen bir isim. İBB ile koordineli çalışabilecek, Esenyurt'un tüm sorunlarını yüreğiyle çözebilecek bir başkan. Bizim iki başkanımız da İstanbul için Esenyurt için bir umuttur ve kurtarıcı olacaktır” dedi.

3-002.jpg

"İmamoğlu'na karşı bir umut kalmadı"

Yerel seçime ilişkin konuşan İBB Başkan Adayı Azmi Karamahmutoğlu ise oldukça iddialı açıklamalar yaptı. Karamahmutoğlu, “Önümüzdeki süre çok uzun değil ama büyük fırsatlar içeriyor. Kimseyi saplanıp kaldığı politik karargahın içinden söküp almak gibi bir yerde değiliz. Çünkü seçmenimiz artık bulunduğu yerde çakılı değil. Her biri umudunu yitirmiş vaziyette. Herkes kendi partisinden umudunu kesmiş gibi. 5 yıl önceki Ekrem İmamoğlu'na beslenen umut artık yok. Seçmen partizanca ve radikal davranmıyor. Şimdi böyle avantajlı bir dönemdeyiz. Böyle dönemlere çok nadir rastlanır. Yani partizanlık yapan, partisinin peşinde koşan seçmen davranış modelini bu yerel seçim sürecinde gözlemlemiyorum. İnsanlar çok rahat oylarını değiştirir vaziyetteler. Çıkalım parklara, caddelere halkla konuşalım. Arkadaşlarımızı, komşularımızı sarsalım. Onlara daima gerçekleri anlatalım istiyoruz. Bizim her bir çalışmamız çok kıymetli ve değerli” dedi.

"Mültecilere değinen tek biz varız"

Zafer Partisi'nin sık sık mültecilere karşı politikasıyla gündeme gelmesi yönündeki eleştirilere de yanıt veren Mahmutoğlu, “Zafer Partisi'nin kaçak göçmenlere ilişkin konuyu sık sık gündeme getirmesi sebebiyle bazılarında bir algı oluşuyor. “Zafer Partisi'nin başka politikası yok” gibi. Böyle bir şey yok. Bizim tek politikamız mültecilere vs konusuna ilişkin değil. Seçmenin bunun böyle anlamasının nedeni; mülteci sorununu yalnızca Zafer Partisi'nin işlemesidir. Kaçaklarla ilgili sorunu sadece Zafer Partisi işlediği için bizim tek politikamız buymuş gibi algılanıyor. Yoksa bizim her meseleye ilişkin çözüm önerilerimiz ortada” şeklinde konuştu.

2-002.jpg

"İstanbul'da barındırmayacağız"

Zafer Partisi olarak İstanbul'daki kaçak göçmen varlığıyla mücadele planlarından da söz eden Mahmutoğlu, “İkincisi göçmenler konusundaki çözümümüze gelirsek sorunun kaynağına bakmak lazım. Kaçaklar buraya niye geliyor? Neden başka bir ülkeye değil de bize geliyorlar? Buna baktığımız zaman buranın onlar için bir çekim merkezi olduğunu görüyoruz. Çünkü Türkiye'ye gelmek onlar için çok kolay. Burada barınmak da kolay. Öyleyse burayı cazibe merkezi olmaktan çıkaracağız, gelmelerini imkansızlaştıracak ve burada barınmalarına asla izin vermeyeceğiz. Bakın bizim bir gencimiz Avrupa'ya gitmek isterse mesela İsviçre'de yaşamayı hayal ederse orada konaklama, yaşama imkanı yoksa oraya gitmeyecektir. Biz de buraya gelmek isteyenlere aynı şeyi yapacağız. Mevcut belediye yasaları kaçaklara barınma vs imkanını vermiyor. Yasayı uygularsanız sorunu çözersiniz. Biz bunlara ne barınma, ne çalışma imkanı vermeyeceğiz. Ruhsatsız iş yeri açanların dükkanlarını da kapatabileceğiz. Ayrıca yasa gereği kaçaklara daha fahiş fiyatlar çıkarabilirsiniz. Biz kendi öğrencimizin ulaşım bedelini kaldırırız, yabancı nın giderini de yüzde 50 artırırız. Bunun yasal dayanakları var. Bakın bütün bu imkanlar bizim vergilerimizle oluştu. Yapılan olan birçok şey Türk halkının parasıyla yapıldı. Şimdi bütün o çileyi çekmişiz. Ama hiçbir çile çekmemiş adam gelecek benim ülkemde vergi bile vermemiş etmemiş, benim ülkemde Türk vatandaşıyla aynı parayı verip burada metroya biniyor mesela. Bu adil mi? Değil. Bunu Avrupa'da da engelliyorlar. Adamlar burada gelip hastanelerden bile Türk vatandaşlarından daha çok faydalanıyorlar. Biz bunlara asla izin vermeyeceğiz. Biz bunlara izin vermediğimiz zaman burada da yaşamak istemeyecekler” şeklinde konuştu.

"İstanbul'da kaçak göçmen kalmayacak"

“4 milyon göçmen var. 5 yılda yarısını rahat göndeririz” diyen Mahmutoğlu, “İkinci dönemimiz için de yetki verilirse İstanbul'da kaçak göçmen asla kalmayacak. Bunun için hazırız ve en iyi şekilde çalışmalarımızı yaptık. Yine sadece İstanbul değil; Adana, Mersin, Hatay ve Gaziantep gibi aynı sorunu yaşayan şehirlerimizde de oradaki arkadaşlarımız benzer çalışmalar yapacak ve Türkiye'yi bu istilacılardan temizleyeceğiz” fiadelerini kullandı.

"Emlak fiyatlarını düşüreceğiz"

İstanbul'da emlak fiyatlarının pahalılığına değinen Mahmutoğlu bu sebeple yaşanan konut krizini de çözmek istediklerini vurguladı. Mahmutoğlu, “Yeni bir yapı stoğunu ihtiyaç duymadan emlak fiyatlarını düşüreceğiz. Emlak fiyatlarının yüksekliğinden ötürü gençlerimiz ne ev tutabiliyor ne ev alabiliyor. İstanbul'a yeni bir yapı stoğu asla getirilmemeli çünkü bu nüfusu artırır. Peki ne yapacağız? İstanbul'da haddinden fazla sanayi var. Bunları bir defa Anadolu'ya göndermek peşindeyiz. Bu hem Anadolu'daki ekonomik gelişimi artıracak hem de İstanbul'daki nüfüsu azaltarak, boşalan konut sayısını artırarak, emlak fiyatlarının düşmesine neden olacaktır” dedi.

1-002.jpg

"Esenyurt'a umut olacağız"

İBB Başkan Adayı Mahmutoğlu'nun ardından konuşan Esenyurt Belediye Başkan Adayı Emin Taşkan ise Esenyurt'a umut olacaklarını ösöyledi. Taşkan, “Bugün, Zafer Partisi'nin emin adımlarla yürüdüğü bu kutlu yolda, Esenyurt'ta bir araya gelmenin onuru ve coşkusunu yaşıyoruz. Partimiz, kurulduğu günden bu yana, şehirlerimizin ve ülkemizin karşı karşıya kaldığı sorunlara cesurca göğüs geren ve çözümler üreten yegane parti olmuştur. Ümit Özdağ liderliğinde yola çıktığımız ilk günden itibaren, belirlediğimiz ilkeler doğrultusunda, sıkıntıları cesurca dile getirerek, vatandaşlarımızın sesi olduk. Bugün burada, Esenyurt’ta, bu ses daha gür çıkacak ve çözüm yollarımız, her bir Esenyurtlu'nun umudu olacak” diye konuştu.

"Endişelere karşı Zafer Partisi var"

Esenyurt halkının geleceğe kaygı içinde baktığını ve gençlerin endişeli olduğunu belirten Taşkan, “Sevgili Esenyurtlular, birlikte, şehrimizi saran sığınmacı sorunu başta olmak üzere, ekonomik krizin pençesinde kıvranan esnafımızın, işini kaybeden gencimizin, geleceğine endişeyle bakan her bir vatandaşımızın yanında duruyoruz. Biz, Zafer Partisi olarak, Türklerin ve Türkiye'nin gerçek gündemini, samimiyetle ve kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz. Sayın Azmi Karamahmutoğlu, İstanbul'umuzun her bir köşesini, her bir problemi iyi bilen, çözüm için gece gündüz demeden çalışan bir liderdir. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olarak, onun şehrimize ve Esenyurt'umuza katacaklarına inancımız tamdır” dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum