Zeytinburnu için mutluluk planı!

Zeytinburnu için mutluluk planı!
CHP'nin Zeytinburnu Belediye Başkan Adayı Onur Soytürk, “Mutluluk Planı” adını verdiği proje lansmanında mevcut ilçe belediyesinin kentsel dönüşüm konusunda sınıfta kaldığını söyledi.

CHP’nin bir asrı aşan tarihinde olduğu gibi, bugün de siyaset ve yönetim anlayışının temeline Cumhuriyeti, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, halkçılığı koyduğunu belirten Soydemir, İmamoğlu başkanlığındaki İBB ile de çok daha güzel işler yapacaklarını söyledi. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Metin Doğan, “Onur Başkanın ‘’Zeytinburnu’nun mutluluk planı’, benimde ‘’Köprüden önce son çıkış’ olarak gördüğüm Zeytinburnu’muzun Kurtuluş Planının altına hep birlikte iktidar mührünü vuruyoruz” dedi. En büyük projelerinin ise Zeytinburnu Belediyesi’nin kapılarını dini, dili, etnik kimliği ne olursa olsun herkese sonuna kadar açmak olduğunu belirten Doğan, “Bizim ötekimiz asla olmayacak” diyerek, sözü Belediye Başkan Adayı Onur Soytürk’e bıraktı.

z2.jpg

Zeytinburnu'nu yönetenler sınıfta kaldı

Kendisiyle birlikte diğer siyasi parti adaylarının da seçim beyannamelerini halkın beğenisine sunduğunu, değerlendirmesini de yine halkın yapacağını söyleyen Soytürk, 31 Mart seçimlerini köprüden önceki son çıkış olarak gördüğünü ifade etti. 25 yıldır ülkeyi, 25 yıldır da Zeytinburnu’nu yönetenlerin yerel yönetim hizmetlerinin yanı sıra, kamu hizmetleri konusunda da sınıfta kaldığını belirten Onur Soytürk, ilçelerinin en büyük sorununun ne olduğunu sokakta sordukları herkesin ortak bir dil gibi kentsel dönüşüm cevabı verdiklerini aktardı.

z3.jpg

Sorunun değil çözümün adı olacak

2024 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu olan Onur Soytürk, 20 yıllık mesleki birikimi ve tecrübesiyle Kentsel Dönüşüm’ün bir sorun değil, pek çok sorunun çözümü için en etkili araç olduğunu belirterek, “Riski yapı stoğu, okul, park, sağlık tesisi, yeşil alan yetersizlikleri, yine yetersiz altyapı, kimliksiz ve vizyonsuz şehirler, trafik ve otopark sorunları gibi pek çok sorunu aynı anda ya da gruplar halinde çözmek istediğimizde, biz bilim insanları çözüm olarakK entsel Dönüşüm öneririz. Kentsel Dönüşüm sorunun değil, çözümün adıdır” dedi.

z4.jpg

Bugüne kadar neden yapmadınız?

1999 depreminin ardından 25 yıl geçtiğini, Zeytinburnu Belediyesi’nin 25 yıldır aynı parti tarafından yönetildiğini, 25 yılın son 20 yılında yine aynı partinin tek başına iktidarda olduğunu ve 25 yılın son beş yılı hariç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin de aynı parti tarafından yönetildiğini ifade eden Soytürk, “Şimdi kalkmışlar, İBB `yi alırsak stadyum yapacağız, İBB yi alırsak kentsel dönüşüm yapacağız. Son 25 yılın 20 sinde elinizde tüm imkanlar vardı, neden yapmadınız efendiler” diye sordu.

z5.jpg

Vatandaş mutlu değil

KCHP’li Başkan adayı Soytürk, Zeytinburnu’nda menşucatın arsası, top sahaları, deprem toplanma alanları gibi kamuya ait pek çok alanın imara açıldığını, sahilin Zeytinburnululara kapatıldığını ve Zeytinburnuluların kendi ilçelerinde yabancı olduğunu belirterek, 6-7 yıldan beri süren Kentsel Dönüşüm Projelerinin ise kimseyi mutlu etmediğini ifade etti. Telsiz, Beştelsiz, Rezerv alanı,, Arnavut Mahallesi dönüşüm örneklerini hazırladığı slaytla anlatan Soytürk, kamu eliyle dönüşüm tablosuna baktıklarında doğru yapılmadığını ve yanlışlara devam edilmemesi gerektiğini söyleyerek devam etti. Kentin kimliğine, kültürüne ve değerlerine sahip çıkan, adaletli kentsel dönüşüm uygulamaları ile sosyal demokrat ve halkçı belediyecilik örneği sergileyeceklerini, 20 yıllık mesleki tecrübesi ie Zeytinburnu’nun master planını, mimari projesini, dönüşüm modelini, fizibilite çalışmasını, uzlaşma ve uygulama süreçleriyle birlikte anlatan Onur Soytürk, tüm çalışmalarını İstanbul İmar İnşaat A.Ş. Genel Müdürlüğü’nde birlikte çalıştığı uzman bilim insanı arkadaşlarıyla birlikte yaptığını, Mimar Süleyman Uluocak, Cemil Budak ve Adem Uluocak’ın da büyük destek verdiğini söyleyerek, Zeytinburnu’nun geleceği için emek veren herkese teşekkür etti.

Zeytinburnu için vaatleri

Devamında yapacakları işleri de sıralayan Onur Soytürk şöyle devam etti;

“10 bölgede kentsel dönüşüm ofisi kurulacak.

Tüm riskli yapılara sabit taksitli ödeme desteği verilecek.

Riskli yapılara 7 bin, emeklilere 9 bin TL ek kira desteği verilecek.

Dar gelirli vatandaşlarımızın inşaat maliyetinin yüzde 60’ını emekli vatandaşlarımızın inşaat maliyetlerinin yüzde 65’ini karşılayacağız

Afet Koordinasyon Merkezi’ni günün ihtiyaçlarına göre yeniden yapılandıracağız

Zeytinburnu İtfaiye İstasyonunu yapılandıracağız

Belediye sosyal tesislerini arttıracak, uygun parklarda doğa ile bütünleşik belediye kafeleri kuracağız

Herkes için erişilebilir hizmetler sunacağız

Zeytinkart Mobil Uygulaması ile ilçemizde ikamet eden genç, emekli, öğrenci, engelli ve ailelere özel indirimler sunmanın yanı sıra, dijital platform sayesinde belediyecilik hizmetlerini kolaylaştıracağız.

Kreş ve gündüz bakım evleri inşa edeceğiz. Hedef her mahalleye güvenli erişilebilir bir kreş

Kadın, çocuk, yaşlı ve gençler için çok amaçlı mahalle evleri kuracağız. Yine hedef her mahalleye bir mahalle evi.

İlk, orta ve lise eğitiminin yapıldığı Zeytinburnu Eğitim Kompleksi inşa edeceğiz.

Zeytinburnu Emekli Evleri yapacağız. Emekli evlerinde çay 1 TL olacak.

Emeklilerimize İBB’nin verdiği 10 TL’ye ek, yıllık 8 bin TL pazar desteği verilecek

Zeytinburnu Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’ni kuracağız.

Engelsiz Taksi, Sesli kütüphane, Akü şarj istasyonu kuracağız.

Engelli bireylere sosyal tesislerimizde özel indirimler uygulanacak.

Zeytinburnu markasını parlatacağız.

Kent Lokantaları açacağız.

Topkapı Şehir Parkı, çocuk parkları ve oyun alanları.

Rauf Denktaş Caddesi düzenleme projesi.

Mevlana Caddesi Düzenleme Projesi.

Zeytinpark Çevre Düzenlemesi ve yeraltı otoparkı.

Zeytinburnu halkını sahille buluşturacağız.

Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, hayvanlar için serbest dolaşım alanları ve sokak hayvanları için farkındalık eğitimleri.

Sokak Hayvanlarını sahiplendirmeyi teşvik edecek, sahiplendirilen hayvanların takibini yapacağız

İlçe sakinlerinin günlük yaşamını sosyal ve kültürel aktivitelerle destekleyeceğiz

Zeytinburnu Belediyesi Düğün Salonu ve Öğretmen Evi

Yaşlı bakım evi yapacağız

Dernekler merkezi oluşturacağız

Zeytinburnu Gençlik ve Yaşam Vadisi oluşturacak, yeni nesil kütüphane, açık hava sineması, sergi alanları, kütüphane, çalışma alanları,

Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi inşa edecek, mesleki eğitim, güvenceli istihdam programları, genç girişimcilik ve destek projesi ile ile gençlerimizi yönlendireceğiz.

Öğrenci yurdu, Etüd Merkezi, LGS ve YKS hazırlık kursları ile öğrencilerimizi destekleyeceğiz.

Öğrenci destek paketi ile, öğrenci evlerine fatura desteği, üniversite kazanan gençlerimize 15 bin TL İBB desteğine ek olarak, 10 bin TL belediye desteği vereceğiz.

Üniversite öğrencilerine eğitim bursu vereceğiz.

Zeytinburnu Kapalı Spor Tesisi’ni inşa ederek, ücretsiz spor etkinlikleri, spor turnuvaları, spor eğitimleri, sporcu bursları vereceğiz.

Yeni spor komplekslerimizde havuzla ve her yaşta vatandaşlarımıza yönelik yüzme havuzları, kadınlara özel yüzme havuzu yapacağız.”

Son olarak Zeytinburnuspor forması giyerek katılımcılardan alkış alan Belediye Başkan Adayı Onur Soytürk, “Zeytinburnu Spor Stadyumu’nu kazansakta yapacağız, kaybetsekte yapacağız” diyerek konuşmasını tamamladı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.