Disney+ iptal edilmesi beklenen "Atatürk" dizisi bombasını patlattı!

Disney+ iptal edilmesi beklenen "Atatürk" dizisi bombasını patlattı!
Son günlerde Türk yapımlarını kaldırdığı için gündemden düşmeyen Disney+, Atatürk dizisinin yayın tarihi açıklandı.

Berrin Yeşiltepe - Son zamanlarda Ermeni cemaatinden gelen tehditler nedeniyle orijinal Türk yapımlarını kütüphanesinden kaldırmasıyla sosyal medyada manşetlere çıkan Disney+, Atatürk dizisinin çıkış tarihini resmi olarak paylaştı.

Disney+ tarafından iptal edilmesi beklenen 'Atatürk' dizisi Cumhuriyetin 100. yılında yayınlanacak!

2019 yılında yayın hayatına başlayan Disney+, geçtiğimiz yıl Türkiye'de hizmet vermeye başladı. Dünya çapında Netflix gibi rakipleriyle doğrudan rekabet eden hizmet, ülkemizde beklenenden daha iyi karşılandı. Öyle ki milyonlarca yeni aboneyi kendine çekti.

Disney+ geçtiğimiz gün ani bir karar aldı ve tüm orijinal Türk yapımları platformdan kaldırıldı. Devam eden dizi ve filmlere ne olacağı ise belirsiz. Bu kararın nedeni tam olarak bilinmemekle birlikte Ermeni topluluklarının Atatürk dizisi nedeniyle Disney+'ı tehdit ettiği tahmin ediliyor.

Amerikan Ermeni Ulusal Komisyonu-ANCA tarafından yapılan bir Twitter paylaşımında, Mustafa Kemal Atatürk'ün Hristiyanlık adına 7 farklı etnik gruptan milyonlarca insanı öldürerek soykırım yaptığı söylendi. ABD'de güçlü lobicilik faaliyetleri ile tehditler Türk ürünlerinin geri çağrılmasına gerekçe gösterildi. Bugün Disney+ Türkiye, Atatürk dizisinin Cumhuriyetin 100. yılı münasebetiyle, yani 29 Ekim 2023'te yayınlanacağını resmi olarak ana Twitter hesabından yaptığı duyuru ile duyurdu. Görünüşe göre şirket tehditleri görmezden geldi.

Atatürk dizisinin yayınlanacağı kesinleşirken platformdan kaldırılan diğer özgün Türkçe eserlerin akıbeti belirsizliğini koruyor. Ülkemizde abonelikten çıkanların sayısı artmaya devam ederken, Disney+ Türkiye'den açıklama bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.