Disney’in “Atatürk” filmi tüm Türkiye’ye armağan! Hangi kanalda, ne zaman yayınlanacak?

Disney’in Türk yapımlarla ilgili kararının ardından Atatürk filminin akıbeti merak edilirken, yapımın televizyonda yayınlanacağı açıklandı.

Disney+, geçtiğimiz günlerde ani bir karar alarak platformdaki bütün orijinal Türk yapımları kaldırılmıştı. Çekimleri devam eden dizi ve filmlere ne olacağı ise bilinmiyordu. Bu kararın nedeni tam olarak bilinmiyordu ancak tahminler, Ermeni toplulukların Atatürk filmi için Disney+’ı tehdit ettiği yönündeydi.

Daha sonra öğrenilen bilgilere göre Disney+ tüm yerli içerikleri durdurma kararının Atatürk filminin kapsamında olmadığını belirtti.

2 Temmuz 2023’te ise Disney+ Türkiye, resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı duyuru ile birlikte Atatürk filminin, Cumhuriyetin tam 100. yılında, yani 29 Ekim 2023 tarihinde yayımlanacağını resmen açıkladı. Görünen o ki şirket, tehditlere aldırış etmedi.

Yabancı basının baskıları sürüyor

Yunan medyası Amerikalı Ermenilerin Disney Atatürk filminin iptalini istediğini yazdı.

Amerika Ermeni Ulusal Komitesi (ANCA), Disney'e modern Türk devletinin kurucu babası Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan yeni filmi iptal etmesi çağrısında bulundu. ANCA skandal olan bir paylaşıma imza attı ve Disney+’ı çok sert eleştirdi. ANCA, Dinsey'i bir "diktatör ve soykırım katilini" yüceltmekle suçladı. Bu skandal sözler tepki çekti.

Ermeni medyasının ayrıştırıcı dili ve soykırım iddiaları bazı kesimler tarafından desteklenirken bazı kesimlerin eleştirilerinin odağı oldu. Birçok yabancı film blogu bu filmin Disney’in dönüm noktası olacağını yazdı.

Atatürk’ü tüm Türkiye ücretsiz izleyecek

Atatürk filmi, 29 Ekim’de “Tüm Türkiye’ye armağan” sloganıyla FOX’ta yani açık kanalda ücretsiz yayınlanacak.

Bütün bu gelişmelerden sonra Disney+’ta yayınlanması planlanan film, 85 milyonun izlemesi için mülkiyet haklarının sahibi olan platformun kardeş şirketi FOX’a alındı. Mehmet Ada Öztekin’in çektiği film, Saner Ayar’ın yapımcılığında bir prodüksiyon ekibi çekti.

Sinemalara özel montaj ve Metaverse

Filmin yapımcısı Saner Ayar tarafından hazırlanacak özel montajlı yenilenmiş hali iki bölüm halinde sinemalarda seyirciyle buluşacak. Ayrıca dizinin metaverse evreninin sergilenmesi planlanıyor.

Atatürk filminin oyuncu kadrosunda kimler var?

Başrolünde Aras Bulut İynemli'nin yer aldığı filmde Mustafa Kemal Atatürk'ün gençlik hayatından bir kesit anlatılması ve ilk sezonun 6 bölümden oluşması planlandı Dizinin ilk fragmanı, 28 Ekim 2022 tarihinde yayınlandı.

Aras Bulut İynemli - Mustafa Kemal Atatürk

Songül Öden - Zübeyde Hanım

Mehmet Günsür - Ali Rıza Efendi

Sarp Akkaya - Enver Paşa

Berk Cankat - Ali Fuat Cebesoy

Esra Bilgiç - Madam Corinne

Sahra Şaş - Makbule Atadan

Bertan Asllani - Ali Fethi Okyar

Beran Kotan - Ömer Naci

Hamdi Alkan

Darko Perić - Stiliyan Kovaçev

Predrag Bjelac - Otto Liman von Sanders[4]

Emre Mete Sönmez - Mustafa Kemal Atatürk'ün çocukluğu

İlgili Haberler

Kaynak:Cansev Temuçin

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.