Disney'in tüm markaları Apple'a satılabilir! Marvel, Pixar, Star Wars dahil...

Disney'in tüm markaları Apple'a satılabilir! Marvel, Pixar, Star Wars dahil...
Medya tarihindeki en büyük anlaşmanın söylentileri, ilk kez bu kadar somut iddia haline geldi. Bir süre önce koltuğundan görevi devralan efsanevi CEO Bob Iger'in, Disney'in tüm markalarını ve platformlarını satmaya hazırlandığı bildiriliyor.

Disney uzun yıllardır sinema dünyasının en ünlü ürünlerini ortaya çıkardı. Marvel Sinematik Evreni, 25 yılı aşkın süredir gişe rekorları kıran animasyon Pixar filmleri, beyaz perdede en uzun soluklu dizilerden biri olan Star Wars, 20th Century Fox ve National Geographic; Disney+ adlı dijital platformda hepimizin görebileceği en ünlü Disney markaları.

Ancak tüm başarılı işlere ve milyar dolarlık ekonomi inşasına rağmen, Disney için işler pek iyi gitmiyor. 2023'ün üçüncü çeyreğinin sonunda şirket, Disney+ ile yaptığı dijital platform işinden 800 milyon dolar zarar bekliyor. Disney'i bu günlere getiren CEO Bob Iger'in mali durumunun pek iç açıcı olmadığı için satış üzerine çalıştığı söyleniyor.

Disney’in önemli bir kısmı resmi olarak satışa çıkarıldı

disney markaları

Pixar, Marvel, Lucas Film dışındaki Disney televizyon şirketlerinin ABC, FX ve Freedom serileri için ilk satış geliştirme. Bu firmalar ülkemizde yaygın olarak kullanılmayan kablolu televizyon üzerinden uzun yıllar hatırı sayılır bir gelir elde ettiler. Çoğunu zaten Breaking Bad, The Walking Dead gibi dizilerden tanıyoruz. Disney'in televizyon bölümünün satışıyla kasasına 8 milyar dolar yatıracak gibi duruyor.

Şirketin Disney+'ın yanı sıra başka bir dijital platformu daha var:
hulu. Hulu'nun Türkiye'deki içeriğini bilmemize rağmen resmi olarak çalışmadığı için kullanamıyoruz. Bob Iger'in bu başarısızlık ve finansal sonuçları nedeniyle satış kararını sadece televizyon sektörüyle sınırlamayacağı iddia ediliyor.

Apple, Disney ile önemli bir satın alma kararı verebilecek bir ortaklık başlattı!

CEO Bob Iger'in TV bölümünü satışa çıkarma kararıyla Bloomberg, ortalıkta dolaşan söylentiler hakkında "bu kez daha kararlı" olduğunu belirten bir not gönderdi. Ek olarak, Apple'ın Vision Pro görüntü ürünü için Disney ile deneysel bir ortaklık; İki şirket arasında ortaklık olduğu ve Apple'ın olası bir satış duyurusu için en büyük adaylardan biri olduğu söyleniyor.

Sonuç ne olursa olsun, Bob Iger'in şirketi mali sıkıntılardan kurtarmanın, yeni bir imparatorluk kurmanın veya sınırlarını genişletmenin peşinde olduğu açık. Ancak Disney, köklü markası ve milyarlarca tüketiciye hitap eden içeriğiyle Apple'a satılsa bile yerini kaybedecek bir şirket değil. İş dünyası maalesef her şeyin mükemmel olduğu sinematik evrendeki kadar mükemmel değil ve pandemi sonrası dijital sektörde iş yapan şirketlerin finansal çöküşü sizi de böyle etkileyebilir, en büyük şirket olsanız bile.

İlgili Haberler

Kaynak:Fadime Dilek Kantoğlu Keklikçi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.