İlk adımı karşı cinsten beklerim

“Delice Bir Sevda” şarkısı ile 90’lı yıllara damgasını vuran ve “Senden Uzak”, “Hurma Gözlüm”, “Yaz Aşkım”, “Sevildiğini Bil Yeter”,” “Sırça Köşk” gibi şarkıları ile de gönüllerde taht kuran Ege, roman yazmaya da başlayarak “İsyan”, “Asil Dedenin Düğünü”, “Kedice Bir Sevda” ve “Kedice Bir Tutku” adında birbirinden güzel romanlara imzasını atmıştı.

“Senden Uzak” ve “Sevildiğini Bil Yeter” şarkılarını ayrı sevdiğim Ege’ye geçtiğimiz günlerde quiz yaptık. Programdan öne çıkanları sizlerle paylaşmadan önce şunu söylemek istiyorum ki; sanat kimliği bir yana, Ege inanılmaz derecede sevimli, naif, tatlı ve sempatik bir insan.

Ege yanlış anlaşılmalara sebep olduğu için artık karşı cinse ilk adımı atmadığını söylüyor. İlk adımı karşı taraftan bekleyen Ege, “Şöhret biraz beni kadın gibi yaptı. Karşılığını alamazsa o kadın sonsuza dek bütün arkadaşlarına ‘Bana asılmıştı’ diyecek. O yüzden biraz daha kadın gibi davranıyorum ve ilk adımı karşı taraftan bekliyorum” diye konuştu. Ege’den hoşlanan birisi bu yazıyı okursa ilk adımı atması gerekiyor haberi olsun :)

“Unutamadığım yaz aşkıma şarkı yaptım” diyen Ege, “Yaz Aşkım” şarkısının hikayesini şöyle anlatıyor: “Kalabalık bir arkadaş grubundaydık ve grubun en güzel kızıydı. Aralarında en iddiasız olan da bendim ve yapabileceğim tek şeyi yaptım, onun için bir şarkı yazdım.”

Korkunç bir sevgili olduğunu itiraf eden Ege, mesajlaşmada ve telefonda kötü olduğunu fakat yan yanayken her şeyin harika olduğunu söylüyor. Aşkın kendisi için özel olduğunu ve telefonda zaman ayıracağı durumlarda korkunç bir adam olduğunu fakat baş başayken dünyanın en şahane adamı olduğunu garanti ediyor!

ege03.png

“Sevildiğini bilmek yeter mi?” sorusunu Ege, “Hepimiz azgın akan bir nehrin içinde yapraklar gibiyiz. Kendi kararlarımızı verdiğimizi sansak da öyle olmuyor, hayat bizi hep bir yerlere dağıtıyor ve bütün bunlar içinde asıl hikaye aklına geldiğinde mutlu olabilmek ve telefonu kaldırdığında hiç bitmemiş gibi devam edebilmek. Hayatıma girmiş herkesle ve bütün eski sevgililerimle dost kalmayı başarabildim. Onların hep iyiliğini ve mutluluğunu isterim. Sevdiğini bilmek de insanın içini rahatlatıyor.” diye cevaplıyor.

Ege 1987 yılında amatörken ilk şarkısını yazıyor ve bu şarkı 1999 yılında yayınlanarak “Hurma Gözlüm” adını alıyor. “Hurma gözlüm, beni üzdün. Sevdanın denizinde, kederle yüzdün. Beklemeden çektin gittin, seninle bir saati bana çok gördün” sözlerini içinde barındıran “Hurma Gözlüm” şarkısında Ege’ye bir saatin çok görülmesi ve şarkı yazdıran bu olay hakkında ise şunları anlatıyor: “Liseye gidiyoruz. O bir aile kızı, ben aile çocuğu. Anca okuldan otobüse kadar görüşebiliyoruz. Eve gitmesi lazımdı o yüzden 1 saati çok gördün yazdım.”

Sizce “Kedice Bir Tutku” adında kitap yayınlayan Ege’ye göre insanca bir tutku mu, kedice bir tutku mu? Ege, “Kedinin tutkusu çok daha zariftir, çünkü canı istediğinde gelen ve canı istediğinde giden müstakil bir yapısı var. İnsanlar ise yok ‘o gün niye aramadın, niye onu yapmadın, bunu hani çözecektin?’ derler. İnsanlar kedilerden daha dengesiz. Kedilerin bir dengesi var.” diyor ve kedice bir tutkuyu tercih ediyor.

Ergenlikte delice bir sevdayı tercih eden Ege, artık akıllıca bir sevdayı tercih ediyor! Ergenlikte delice bir sevdanın çok güzel olduğunu çünkü aklın bir karış hava olduğunu fakat yaş aldıkça artık insanın huzuru, anlayışı ve paylaşımı tercih ettiği için akıllıca bir sevdayı tercih ettiğini söyleyerek “Önemli olan aynı yola doğru güvenlikle gidebilmekte.” diyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Tuğçe Marik Arşivi