MüzeKart hangi müzelerde geçerli temmuz 2023? MüzeKart nasıl, nereden alınır? Öğrenci MüzeKart almak için gerekenler nelerdir?

MüzeKart hangi müzelerde geçerli temmuz 2023? MüzeKart nasıl, nereden alınır? Öğrenci MüzeKart almak için gerekenler nelerdir?
MüzeKart’ın öğrenciler için ücretsiz olduğunun açıklanmasının ardından pek çok kişi hangi müzelerde bu kartın kullanıldığını araştırmaya başladı.

Müzekart akademik öğretim üyeleri ve 18 yaşın üstündeki öğrenciler için indirimli olarak 30 TL’idi. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak 18-25 yaş aralığındaki öğrencilere müze kartın artık ücretsiz olacağını açıkladı. Peki MüzeKart nerelerde geçerli? MüzeKart nasıl alınır, hangi evraklar gerekir? İşte tüm merak edilenler…

Müzekart T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bağlı tüm müze ve örenlerde geçerli. Dolma Bahçe Sarayı ve Yerebatan Sarnıcı gibi yoğun ilgi gören yerlerde müze kart geçmiyor. Ancak Dolma Bahçe Sarayı’nın içindeki Harem Dairesi’ne müze kart ile ücretsiz girilebileceği Kültür Bakanlığı tarafından belirtiliyor. "Müzekart GNS" Projesinin yeniden başlamasıyla gençler müze karta nasıl sahip olacaklarını araştırmaya başladılar.

Müze Kart Nasıl Alınır, şartları neler?

MüzeKart’tan yararlanmak için en yakın müze ya da örenyerine kimlik kartınız, öğrenci kimlik kartınız veya e-devletiniz ile giderek ücretsiz bir şekilde kartınızı alabilirsiniz. Müze girişinde sizden öğrenci olduğunuzu ispatlayan belgelerden biri isteniyor ve hemen ardından kartınız veriliyor. Aynı zamanda hediye kartlar 'gencnesever.com' sitesinden alınabilecek. Müze Karttan faydalanabilmek için 18 ve 25 yaş aralığında öğrenci olmanız yeterli.

2023 MüzeKart’ın İstanbul’da Geçtiği Yerler Neler?

Topkapı Sarayı

Beylerbeyi Sarayı

Türk ve İslam Eserleri Müzesi

Yıldız Sarayı

Büyük Saray Mozaikleri Müzesi

Fethiye Müzesi

Galata Kulesi

Galata Mevlevihanesi

Rumeli Hisari

Islam Bilim ve Teknoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzesi

MüzeKart’ın Geçerli Olduğu Antik Kentler Nereler?

Hierapolis Antik Kenti (Denizli)

Efes Antik Kenti (İzmir)

Assos Antik Kenti (Çanakkale)

Phaselis Antik Kenti (Antalya)

Göbeklitepe Ören yeri (Şanlıurfa)

Olimpos Antik Kenti (Antalya)

Patara Antik Kenti (Antalya)

Aspendos Antik Kenti (Antalya)

Milet Ören yeri (Aydın)

Didim Apollon Tapınağı (Aydın)

Knidos Ören yeri (Muğla)

İlgili Haberler

Kaynak:Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum