Salman Khan'a 6 yıl hapis cezası

Salman Khan'a 6 yıl hapis cezası
Bollywood'un ünlü oyuncularından Salman Khan, 1998 yılında kaçak avlanma sırasında öldürdüğü iddia edilen kara antilop için 6 yıl hapis cezasına çarptırılabilir.

Hindistan'ın en tanınan sinema oyuncularından biri olan Salman Khan 20 sene sonra sonuçlanan davada suçlu bulundu. Kaçak avlanma ve hayvan cinayetinden dolayı açılan davada diğer sanık Saif Ali Khan, Tabu, Sonali Bendre ve Neelam mahkeme tarafından beraat ettirildi.

Salman, ' Hum Saath Saath Hain ' filminin çekimi sırasında Ekim 1998'de Jodhpur yakınlarındaki Kankani köyünde iki kara antilop öldürmekten suçlu bulundu.

salman khan

En az bir yıl ceza
Avukatlık kararından önce Jodhpur mahkemesinin önünde ağır polis teşkilatı görevlendirildi. Oyuncuların avukatı, ANI'ye suçlu bulunursa, sanığın hapiste en az altı yıl veya en az bir yıl hapis cezasına çarptırılabileceğini söyledi.

saif ali khan

Ne olmuştu?
Salman Khan çekimleri sırasında 1-2 Ekim 1998 müdahalede gecesi Jodhpur yakınlarındaki Kankani köyünde Bhagoda ki Dhani iki kara antilop öldürmekle suçlanmıştı.

Davadan son dakika

5 Nisan:
Jodhpur Mahkemesi, bugün 1998'de aktör Salman Khan'a karşı yapılan karabegalı poşet davasında kararını verdi . Aktörler Saif Ali Khan, Sonali Bendre, Tabu ve Neelam , duruşma için hazır olmak üzere Çarşamba günü Jodhpur'a geldi.

2. Savcılar ne diyor:

“O gece hepimiz bir Çingene arabası vardı, sürücü koltuğunda Salman Khan vardı. Cumhuriyet Savcısı Bhawani Singh Bhati, siyah sürüler sürüsünü tespit ederek iki kişiyi vurdu ve öldürdü.

“Ancak tespit edilmeye ve kovalanmaya başladığında, orada ölü hayvanları bırakarak kaçtılar,” diyerek, onlara karşı yeterli kanıtın bulunduğunu da sözlerine ekledi.

3. Salman Han'ın savunması

Bu iddiaları reddeden Salman Khan'ın avukatı HM Saraswat, savcı tarafından yapılan iddiaları reddetti. İddia makamının hikayesinde birkaç boşluk olduğunu ve herhangi bir şüphenin ötesinde davasını kanıtlayamadığını söyledi.

“Savcılık iddiaları kanıtlayamadı. Kanıtlarını kanıtlamak için sahte tanıkların yanı sıra delil ve belgelerin tahrif edilmesini ve imal edilmesini de üstlendi "dedi.

Saraswat, "Kara ördeklerin silah sesleri tarafından öldürüldüğünü kanıtlamada bile başarısız oldu. Bu nedenle böyle bir soruşturma güvenilir olamaz." Dedi.

4. Davanın içinde kim var?

Bollywood oyuncuları Sonali Bendre, Saif Ali Khan, Tabu ve Neelam , Kara antilop kaçakçılığı olayında yer alırken, Salman Khan ana suçlu. Aynı zamanda, kaçak avlanma meydana geldiğinde aktörlere eşlik ettiği iddia edilen iki sanık Dushyant Singh'in de yer aldığı ve Dinesh Gawre'nin Salman Khan'ın asistanı olduğunu söyledi.

Ancak savcı Bhati, Gawre'nin hiçbir zaman mahkemeye çıkmadığını ve Salman Khan tarafından ortadan kaybolduğunu söyledi. Etrafında olsaydı, davada daha fazla bilgi bulunabilirdi, dedi.

5. Kaçak avlanma: Orman bölümü, avlanma olayından sonra Kara antilops karkaslarını kurtardı. Adli rapor ayrıca Salman Khan'ın arabasından alınan kan örneklerinin karabebeklerle eşleştiğini de doğruladı.

Kara antilop, Hint Yarımadası'na özgü bir antilop türü. 2003 yılından bu yana IUCN tarafından tehdit edilmiş ve Hindistan'da tehlike altındaki türler olarak kabul edilmiştir. 1972 Yaban Hayatı Koruma Yasası kapsamında korunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.