Sanal Gerçekler yüzleri güldürdü

Sanal Gerçekler yüzleri güldürdü
3 sezondur Türkiye'nin birçok ilinde sergilenen, Ebru Sarıtaş ve Sezer Soykök'ün oynadığı, Sezer Soykök'ün yazıp yönettiği 'Sanal Gerçekler' adlı oyun, geçtiğimiz akşam Kadıköy Yeldeğirmeni'ndeki Tiyatro Dell'Arte sahnesinde sergilendi

Sanata önem veren Kadıköylülerin akın ettiği oyun, oldukça renkli anlara sahne oldu. Kahkahaların bir an olsun eksik olmadığı oyun, 2 perdeden oluşuyor. Verilen arada Damga Gazetesi yazarı İsmail Gökgez'e konuşan oyuncular, 'yeni tarihler ne zaman?' sorusu üzerine "Yeni tarihlerimiz şu an belli değil. Başka oyunlarımız da var. Hepsinin çakışmayacağı tarihleri ayarlamaya çalışıyoruz. Turnemiz olacak. Bu 3'üncü sezonumuz ve sezonun ilk oyununu burada sergiledik" cevabını verirken 'Gelen tepkiler nasıl?' sorusuna "Tepkiler gayet iyi. Herkes kendinden bir şey bulabiliyor. Kadınlar aynı benim kocam, adamlar aynı benim karım diyor. Birazcık da bunu göstermeye çalışıyoruz insanlara" dedi.

Ayna olmaya çalıştık
"Özellikle arkadaş sahnesinde toplumu da gözler önüne seriyorsunuz değil mi?" sorusuna ise "Evet. Topluma atıfta bulunduğumuz çok yer var. Bir nevi ayna olmaya çalıştık" derken 'Diğer oyunlarınız neler?' sorusuna ise Sezer Soykök, "Buyur Buradan Kaç var benim. Sevtekin Sanat Tiyatrosu'nda oynuyorum ayrıca. O İstanbul dışında turneye çıkacak" cevabını verdi. Soykök, "Burayı arkadaşlarımız açtı. Destek olmak için geldik. Yeni sahneler her zaman lazım İstanbul'a. Sıcak bir ortam. Seyirci şahane" ifadelerini kullandı.

İçerik ilgi çekici
Müziklerini Tezer'e, ses ve ışığı Deniz Başgürboğa'ya, dekoru Bilge Karatepe'ye, afişi Oytun Pank'a ait oyunun konusu ise şöyle: "Sosyal medyada tanışıp paldır küldür evlenmeye karar veren bir çiftin hikayesi. Tarık’ın sakin ve yapıcı mizacına karşılık Özlem dominant bir karaktere sahip ama buna rağmen evlilikleri bir şekilde yürüyebiliyor ama nereye kadar? Her evlilikte olduğu gibi bir süre sonra aslında aynı dili farklı yollardan konuşmaya başlamaları sonucu ilişkide çatışma başlıyor. Sanal gerçekler bir evlilik oyunu gibi algılansa da aslında kadınlar ne ister, erkekler ne anlar yahut tam tersi erkekler ne ister kadınlar ne anlar sorularına cevap arayan bir oyun. Bir komedi oyunu olmasına rağmen ikinci perde de dramatik kurgu bambaşka bir hal alıyor. Üç kişilik aile olma hayallerini gölgeleyen bir boşanma kararı her şeyi tepetaklak ediveriyor. Tarık mı daha haklı Özlem mi. Yoksa her ikisi de haklı mı bu ilişkide. Oyunu izlerken çiftimizin yerine kendinizi rahatlıkla koyabileceğiniz bir oyun Sanal Gerçekler… Oyunun genelinde gülerken birdenbire ağlamaya başlayabiliyorsunuz. Oyunda, kadının kıskançlık ve temizlik hastalığından, adamın pasif görünmesine ve cinsel dürtülerine kadar evinizde yaşayabileceğiniz hemen her “sorun zannettiğiniz” şey ele alınmış. Çünkü sorun diye gördüğümüz şeyler aslında sorun değil aşktır teması var bu oyunda."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.