Türkülere ses veren ikili

Türkülere ses veren ikili
2018 yılında katıldıkları O Ses Türkiye yarışmasıyla isimlerini Türkiye'ye duyuran Yener ve Ümit ikilisi 2020 yılındaki 'Hasret' isimli ilk single çalışmalarının ardından şimdi Aşık Mahzuni Şerif'in 'Zevzek' ve Ali Asker'in 'Ya Rab Bu Ne Derttir' eserleriyle sevenlerinin karşısında

Yener ve Ümit ikilisinin arkadaşlıkları Harran Üniversitesi'nde müzik öğretmenliği bölümünde aynı sınıfta olmaları vesilesiyle başladı. Zaman içerisinde aynı evi paylaşan Yener ve Ümit, çok sesli eserler üzerinde çalışmalar yaptı. Aralarındaki ses uyumunu armoniye bağlı olarak fark etmelerinden dolayı zamanla bu çalışmalar sıklığını artırdı. 2018 yılında O Ses Türkiye yarışmasına katılmaya karar vererek dört jüri üyesini döndürmeyi başaran ikili elemeleri geçerek finale adlarını yazdırdı ve yarışmayı ikinci sırada tamamladı. 2020’de ilk single çalışmaları olan Hasret ile göz dolduran ikili şimdi ise yeni türkülerle sevenlerinin karşısına çıktı.

Mahzuni'nin türküsünü söylediler

Aşık Mahzuni Şerif'ten 'Zevzek', Ali Asker'den 'Ya Rab Bu Ne Derttir', Erdal Güney'den 'Saklımdasın' isimli türküleri seslendiren ikili çok yakında ise söz ve müziği kendilerine ait bir eserle müzik piyasasını sallamayı hedefliyor. Gerek söz ve beste çalışmaları gerekse de müzikal projeler olarak  üzerinde yoğunlaşan ikili bu pandemi sürecinde birçok çalışmayı sunmayı düşünüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.