Ahmet Davutoğlu: Rantçılar bana karşı birleşti

Ahmet Davutoğlu: Rantçılar bana karşı birleşti
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu Büyükçekmece'de konuştu. Başbakanlık'tan ayrılış sürecini anlatan Davutoğlu, siyasi ahlak yasası çıkarmak istediğini fakat engellendiğini söyledi. çıkaracaktım. Yeni bir imar yasası çıkararak şehirleri rant lobilerinden korumak istediklerini vurgulayan Davutoğlu, “İmar, faiz ve ihale rantının düzenine çomak soktuğumuz için bütün rantçılar bana karşı birleşti. Tek başıma kaldım” açıklamasını yaptı

Gelecek Partisi İlçe Başkanlığı'nın Büyükçekmece Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlediği kahvaltıya katılan Genel Başkan Ahmet Davutoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Kahvaltıya Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün de katıldı. Kahvaltıya spor kıyafetle gelen Akgün, “Bu kıyafetle neden geldim diye gazeteciler merak ediyor. Türkiye Yüzme Federasyonu'nun açık deniz yüzme yarışının 4. ayağı Büyükçekmece'de yapılıyor. Yarışın startı verdik. Oradan geliyorum. O nedenle bu kıyafetle buradayım” açıklamasını yaptı.


Yeniden adaylık sinyali

Davutoğlu'na hitaben, “Sayın Başbakanım Büyükçekmece'ye tekrar hoş geldiniz” diyen Akgün, sahil çalışmasını kast ederek, “Burası şu anda bir şantiye alanı gibi. Ama yaklaşık 2- 2 buçuk ay sonra burası yenilenerek tamamen değişecek. Sahile toplam 2 bin 500 civarında ağaç dikilecek. Burası İstanbul'un şehir merkezindeki 1 numaralı halka açık plajı olacak. Sizin zamanınızda dahil olmak üzere belediye başkanlığı yapan birisiyim. 25 yıldan beri muhalefetteyim. Burası Büyükşehir'e bağlı olmasına rağmen geçmişte istediğimiz hizmetleri yapmadılar. Hizmet konusunda bize cömert davranmadılar. Ama kimseden şikayetçi değilim. Kimseye güvenerek belediye başkanı olmadım. Hele hele sizlerin iktidarı döneminde, yeni dönemde heyecanımızı da ona katlayacağımızı da açık net bir şekilde söyleyebilirim” diyerek 2024'te de aday olacağının sinyalini verdi.

1 yılda 52 il gezdim

Ahmet Davutoğlu'nun uzun bir dönem Başbakanlık yaptığını belirten Hasan Akgün, “Bu ülkeyi en iyi tanıyan sizsiniz. Sizin yanınızda bu ülke şöyle oluyor böyle oluyor demek haddimize değil. Ama ülkemizde şu anda sıkıntı çok büyük. Bunu en iyi bilen bir belediye başkanıyım. Halk sandığı bekliyor ama, genel olarak kafasını iki elinin arasına almış kara kara düşünüyor. Ev ziyaretlerinde durumun ne kadar vahim olduğunu çok iyi görüyoruz. Son 1 yılda 52 il gezdim. Vatandaş hazır sizi bekliyor. Emin adımlarla yürüyorsunuz. Muhalefetin halkın bu sessiz isyanını görerek en ufak bir hata yapmadan yoluna devam etmesi lazım. Yarın bu ülke yönetimini teslim aldığımızda ilk olarak ne yapılacak? İlk yapılması gereken ülkeyi yeniden laik demokratik parlamenter sisteme tekrar geri döndürmektir. Tıpkı Atatürk'ün yaptığı gibi” ifadelerini kullandı.


Genç bir ekibimiz var

Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin de teşkilat olarak çok tempolu bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Dün 6 ilçeyi ziyaret ettik. Bazı ilçeler var ki ne kadar çalışırsanız çalışın orada bulunmak sizi rahatlatıyor. Büyükçekmece'de o ilçelerimizden biri. Buradaki teşkilatımız gerçekten büyük bir özveri ile çalışıyor. Büyükçekmece'nin her noktasına dokunuyorlar. Biz İstanbul'un 10-15 yıl sonrasını düşünüyoruz. Bu nedenle genç bir ekibimiz var” dedi.


Ayrılmak zorunda kaldım

Kahvaltıda konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “İstisnasız dünyanın en güzel şehri olan aziz İstanbul'umuzun en güzel ilçelerinden Büyükçekmece'deyiz. Vücuda bir virüs girmişse o vücudu temizlemek için bütünüyle rehabilite etmek gerekir. Konjoktürel bir yaklaşım yetersizdir. Ekonomisiyle, siyasetiyle kültürüyle yeni bir anlayışla tanzim etmek lazım. İstanbul yeni bir istikamet bulmadan Türkiye kurtulmaz” dedi. Başbakanlıktan ayrıldıktan sonra 2 İngilizce 5 Türkçe olmak üzere 7 kitap yazdığını belirten Davutoğlu, “Bir kitabımda İstanbul'u anlattım. Bu arada Başbakanlığı bitiremedim ama ayrılmak zorunda kaldım. Ama benden sonra Başbakanlığı bitirdiler” yorumunu yaptı. Davutoğlu, “Böylesine güzel bir şehri Allah insanlığa bahşederken, bu şehre sahip çıkmamak büyük bir vefasızlıktır. İstanbul birçok özelliğini kaybetti ama Büyükçekmece hala bütün güzelliklerini yaşatıyor. Bu nedenlere sizlere ve sayın Belediye Başkanı'na teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Tek başıma kaldım

Başbakanlık döneminden bahseden ve sert eleştirilerde bulunan Davutoğlu, “Başbakanlık dönemimde şimdi iktidarda olanlarla yolumun ayrılmasının en büyük nedeni siyasi ahlak yasasıdır. 6 yıl içerisinde nereden nereye geldiğimizi görüyorsunuz. Yolsuzluk aldı başını gidiyor. Hastalığı teşhis etmiştim. Siyasi ahlak yasasını çıkaracaktım. Siyaset zenginleşme aracı olmayacak demiştim. Ama engellendim. İhale yasası demiştik; İstisna olmayacak demiştik. Birileri rahatsız oldu. Engellendik. Şeffaflık yasası dedik. Her şey şeffaf olsun dedik engellendik. En önemlisi de imar yasası dedik. Bütün siyasi kimliğimi bu yasanın üzerine kurdum. Şehirlerimizin ranta kurban edilmesini engelleyecektik. İmar, faiz ve ihale rantının düzenine çomak soktuğumuz için bütün rantçılar bana karşı birleşti. Tek başıma kaldım. Mücadele ettim. Bana ya diz çökeceksin, ya da köle olacaksın dediler. Ben köle olmam dedim. İstanbul için ayrı bir yasa çıkaracaktım. Kıyamet koptu. Bugün zengin olanların arka planına bakın İstanbul'un istismarına dayanır” açıklamasında bulundu.


KANAL İSTANBUL'A KARŞI ÇIKTIM!

Ahmet Davutoğlu, Başbakanlığı döneminde, Kanal İstanbul projesine karşı çıktığını belirterek, “İstanbul'un su havzalarını riske atamayız” serzenişinde bulunduğunu söyledi. İstanbul Sözleşmesi hakkında da konuşan Davutoğlu, “Sözleşmeye dönemin Başbakanı olarak imzayı ben attım. Recep Tayyip Erdoğan kendi attığı imzasından vazgeçti ama ben vazgeçmedim. Bu sözleşmenin esası kadına karşı şiddeti önlemektir” diye konuştu.

MEHMET MERT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.