Ak Partili Arnavutköy Belediyesi'ne Ak Partili üyeden ahret sorusu: Hafiye gibi sordu!

Ak Partili Arnavutköy Belediyesi'ne Ak Partili üyeden ahret sorusu: Hafiye gibi sordu!
Arnavutköy Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyesi Fatoş Deniz, meclise sunduğu soru önergesinde işçi haklarını gündeme getirdi. Kadroya geçen taşeron işçilerin bankalarla yapılan anlaşma gereği hak ettikleri promosyonların akıbetini irdeleyen Deniz, Başkanlık Makamı'na “Banka promosyonu ile makam aracı alınmış mıdır?” sorusunu yöneltti

AK Partili Arnavutköy Belediyesi, AK Partili Meclis Üyesi Fatoş Deniz'in soru önergesiyle köşeye sıkıştı. Eylül ayı ilk meclis oturumunda verdiği önergede personel haklarının peşine düşen Deniz, emekli tazminatlarını ve işçiye ödenmesi gereken promosyanları gündeme getirdi. Deniz'in bu önergesi, 26 AK Parti, 4 MHP, bir de bağımsız üyenin bulunduğu Belediye Meclisi'nde, 'yapılanlara isyan' olarak yorumlandı.

Emekliye tazminat ödendi mi?
Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan birçok memur ve personelin sorunlarını Arnavutköy Beledieye Meclisi'nin gündemine taşıyan AK Partili Fatoş Deniz, emekliye ayrılmış personelin tazminatlarının ödenip ödenmediğini sordu. Kadroya geçen taşeron işçilerin ve Arnavutköy Belediyesi'nde çalışan personeli ilgilendiren konulara da değinen Deniz, “Yıllık nakit akışının maaş, 52 günlük ikramiye, promosyon bedeli, bayram tatili çalışma bedeli, çalışan anneye kreş desteği, sosyal hak ve diğer ücretler yaklaşık personel başı kaç TL’dir? Ayrıca emekliye ayrılmış personelin tazminatları ve alacakları miktar ödenmiş midir? Ödenmediyse ne zaman ödenecektir?” sorularına cevap istedi.

Nasıl bir anlaşma yapıldı?
Kamu kurum ve kuruluşları ile bankalar arasında ücret ödeme protokolleri yapıldığını hatırlatan Deniz, “Bu protokoller uyarınca verilecek bankacılık hizmetlerinin yanı sıra “promosyon” adı altında ayni veya nakdi ek mali imkanlar da sağlanabilmektedir. Bu hakların hak sahiplerine ödenip ödenmediğini, ödendi ise nasıl ve ne şekilde ödeme yapıldığı hakkında bilgi veriniz” dedi. Deniz, ayrıca geçtiğimiz nisan ayı içerisinde taşeron işçilerin kadroya alınmaları konusunda nasıl bir yol izlendiğini de sordu. Banka promosyonlarının hak sahiplerine ödenmesi konusunun ne şekilde yapıldığını, hangi bankalarla ne şekilde anlaşma sağlandığını da gündeme taşıdı.

fatoş deniz

Ne kadar ödeme alındı?
1 Nisan 2018 başında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi'yle kadroya kaç taşeron işçinin geçtiğini soran Deniz, “Kadroya geçen taşeron işçilerine kaç kere iş sözleşmesi imzalatılmıştır? Bunu sebebi nedir?
Kadroya geçen personelin kaç tanesi sendika üyesidir? Protokol imzalanan bankanın sözleşmesi hakkında; sendika ile istişare yapılmış mıdır? 3 kişiden oluşan Promosyon Komisyonu oluşturulmuş mudur? Oluşturulduysa komisyon üyeleri kimlerdir? Arnavutköy Belediyesi şu ana kadar hangi bankalar ile maaş ve promosyon konulu protokol imzalamıştır? Protokol imzalanan her bir bankadan personellerimiz için ne kadar promosyon ödemeleri alınmıştır?” sorularına cevap istedi.

Ne kadar promosyon ödendi?
Asgari ücret üzerinden hesaplama yaparak işçiye ödenmesi gereken promosyan hakkının, 1600 – 2500 TL arasında olduğunu ifade eden Fatoş Deniz, Beyoğlu Belediyesi'nin personel başına 1.703,71 TL verdiğini hatırlattı. “Buna istinaden Arnavutköy Belediyesi promosyon ödemesi adı altında 12 Haziran 2018 tarihinde niçin 900,90 TL ödeme yapmıştır. Taksitlendirme mi yapılmıştır?” diye soran Deniz Başkanlık Makamı'na, “Promosyon toplam bedeli 900 TL midir? Yine Arnavutköy Belediyesi 15 Ağustos 2018 tarihinde 818,62 TL Maaş ödemesi adı altında para yatırmıştır. Yatırılan miktar nedir?” sorularını yöneltti. “Banka promosyonu ile makam aracı alınmış mıdır? Alındıysa hangi bankadan alınmıştır?” sorusuyla kafaları karıştıran Deniz, devamında da 2013 yılında yayımlanan Kamu Haznedarlığı Genel Tebliğinin 7. maddesini hatırlatarak, “Kurumlar mali kaynaklarının değerlendirilmesinde faiz veya kâr payı dışında ayni ya da nakdi herhangi bir menfaat temin edemez” detayını paylaştı. ORHAN ŞİMŞEK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.