Asgari ücretli çağrı yaptı: Doğru dürüst zam yapın

Asgari ücretli çağrı yaptı: Doğru dürüst zam yapın
Asgari ücret zammı beklenirken, asgari ücretle geçinen vatandaşlar sosyal medya üzerinden hükümete seslendi. Mevcut asgari ücretle geçinmenin imkansız olduğunu söyleyen vatandaşlar, “Şimdi de 7 bin diyorlar, 7 bin 500 diyorlar. Bir ev kirası olmuş 4-5 bin lira. 7 bin 500 lira ile kendileri geçinebiliyorsa geçinsin. Bizim tek beklentimiz doğru dürüst bir maaş ve zam. Bunun verilmesini istiyoruz” dedi

2023 yılı yaklaşırken en çok tartışılan konulardan birisi de asgari ücretin ne olacağı şeklinde. Şimdiye kadar asgari ücret konusunda çeşitli sendikalar ve siyasi partiler beklentilerini açıklasa da vatandaş konuşulan rakamlardan memnun değil. Türk-İş'in 7 bin 825 liralık asgari ücret teklifi iddialarının çok kötü olduğunu belirten vatandaşlar, sosyal medya üzerinden yaptıkları açıkmalarla daha yüksek zam talebinde bulundu. İstanbul'da yaşadığını söyleyen Erhan İslam, “Ben bir artı bir evde oturuyorum. O küçücük evin kirası bile 5 bin lira. Annem, babam destek olmasa geçinmem mümkün değil. Şimdi de asgari ücret için 7 bin falan diyorlar. Bu paraya gelsin kendileri geçinsin. Bir zam yapacaklarsa, doğru dürüst bir zam yapsınlar” diye konuştu.

EVLİLİK BİLE HAYAL HALİNE GELDİ

Asgari ücretin çok düşük olduğundan yakınan ve tahmin edilen zam oranlarının da kendisini tatmin etmediğini söyleyen Çağlar İsmail ise “Ben çok yakında evleneceğim. Evleneceğim ama nasıl? Asgari ücret maaş alıyorum. Bu parayla ev düzmek kolay mı? Evlilik bile hayal haline geldi” diye konuştu. Asgari ücretle aile geçindirmenin zor olduğunu anlatan Aygül Aslan ise “1 çocuğum var. Sadece 1. Onun bile istediklerini alamıyor, ihtiyaçlarını zamanı geldi mi zorlukla giderebiliyorum. Ben böyle iken 3-4 çocuklu aileler ne yapıyor düşünmek bile istemiyorum. Ciddi bir pahalılık var. Asgari ücret gerçekten çok yetersiz” dedi. Üniversiteden yeni mezun olduğunu anlatan Batuhan Uğurel ise “Mezun olur olmaz, asgari ücrete bağlandım. Hayallerimiz hep suya düştü” ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.