Belediyeler ne var ne yok satıyor!

Belediyeler ne var ne yok satıyor!
Borç batağındaki belediyelerin kurtuluş reçetesi belli oldu.

Borç batağındaki belediyelerin kurtuluş reçetesi belli oldu. Son yıllarda kaynaklarını kötü harcayan büyükşehir ve ilçe belediyeleri elinde ne var ne yok satışa çıkardı. Sanayi, ticaret, konut arazileri, dükkanlar, apartman daireleri borç batağında olan belediyelere umut oldu. Damga, belediyelerin kurtuluş reçetesi olarak gördüğü o satışları masaya yatırdı.

Kaynaklarını hesapsız harcayan belediyeler borç batağından kurtulmak için çareyi elinde kalan arsaları satmakta buldular. Hem büyükşehir belediyeleri hem de ilçe belediyelerinin satışa çıkardığı taşınmazlardan elde edecekleri gelirlerle kısa süreliğine rahatlayacaklar. Damga, belediyelerin satışa çıkardığı o arazileri tek tek açıklıyor.

Yarım milyarlık ihale!

En çok arsa satışına çıkan belediyelerin başında Ankara Büyükşehir Belediyesi geliyor. Gökçek döneminden sonra her fırsatta “Enkaz devraldık” açıklamaları yapan Mansur Yavaş, borçları azaltmak için elindeki değerli arazileri satışa çıkardı. Çankaya’da yaklaşık 12 dönümlük konut arazisi 158 milyon liradan satışa çıkarıldı. Çubuk'ta imar planlarında sanayi alanı olarak gözüken arsalar 58 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarıldı. Yenimahalle’de 85 milyon muhammen bedelle konut arazisi de aynı paket içerisinde satışa çıkarıldı. Pursaklar’da da konut alanı olarak gözüken üç arsa toplamda 75 milyon lira muhammen bedelle alıcısını bulacak. Yine Çankaya’da bulunan 35 milyon değerindeki mağaza ve dükkanlar da ihale kapsamında satılacak. İhale 22 Haziran’da kapalı teklif usulüyle yapılacak. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin neredeyse yarım milyarı bulan satış ihalesinin belediyeyi büyük ölçüde rahatlatacak.


Açık artırmalı satış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise ikisi Kartal’da biri Zeytinburnu'nda ikisi de Kağıthane'de bulunan 5 adet arsasını açık artırma usulüyle satışa çıkardı. 14 Haziran tarihinde açık artırma usulüyle satışa çıkarılan Kartal’daki yarım dönüm arsanın muhammen bedeli 5 milyon 600 bin lira olarak belirlendi. Şu anda işgalli konumda olan arsanın daha yüksek bir bedelle satışı bekleniyor. Zeytinburnu ve Kağıthane’de konut arazisi olarak gözüken arsaların muhammen bedeli ise 3 milyon 200 bin lira olarak belirlendi. Toplam da 300 metrekarelik alana sahip üç arsa da aynı tarihte açık artırma usulüyle satılacak.

Bakırköy de satıyor!

Ataköy’de otel inşaatı nedeniyle zor günler geçiren ve vatandaşlardan tepki çeken Bakırköy Belediyesi de arsa satışına gidiyor. Kamu kaynaklarını yanlış yöneten belediye uzun yıllardır girdiği borç batağından kurtulmak için Osmaniye Mahallesi’nde bulunan bin 772 metrekarelik arsasını satışa çıkardı. İmar planlarında ticaret alanı olarak gözüken arsanın muhammen satış bedeli 70 milyon 895 bin lira olarak belirlendi. 20 Haziran’da açık teklif usulüyle satışı yapılacak arsanın 100 milyonun üzerine satılması hedefleniyor.


Borç batağında

Rekabet koşulları oluşmadan yapılan ihaleler, gereğinden fazla personel istihdam etmek gibi nedenlerle borç batağına giren belediyelerden biri de Eyüpsultan Belediyesi oldu. Belediye, son yılların en popüler yerleşim yerlerinden olan Kemerburgaz’da bulunan 3 bin 430 metrekare büyüklüğündeki arsasını 137 milyon liradan satışa çıkardı. İmar planlarında konut ve ticaret alanı olarak gözüken bu kupon arsanın 14 Haziran 2023 tarihinde 150 milyon liranın üzerinde satılması bekleniyor. Borçlu belediyeler arasında bulunan Üsküdar Belediyesi de arsa satışına giderek rahatlamak isteyen belediyelerden biri oldu. Üsküdar Belediyesi, Çengelköy’de bulunan ve imar planında konut alanı olan arsasını 39 milyon liradan satışa çıkardı. 8 Haziran (dün) satışa çıkarılan arsanın 50 milyon lira civarında satılması bekleniyor. Üsküdar Belediyesi, Ahmediye Mahallesi’nde bulunan 63 metrekarelik arsa üzerindeki 5 katlı binasını aynı tarihte 6 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarmıştı.


BALIKESİR’DE TABLO VAHİM!

Türkiye genelinde bütün belediyelerde durum aynı. Geçtiğimiz yıl lunapark arazisinin satışıyla çokça tartışılan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de kendisine kaynak yaratmaya giden belediyelerden oldu. Altıeylül İlçesi Gaziosmanpaşa Mahallesi 13671 ada 1 parsel, Karesi İlçesi Maltepe Mahallesi 13964 ada 1 parsel, Karesi İlçesi Maltepe Mahallesi 13965 ada 1 parsel, Karesi İlçesi Maltepe Mahallesi 13966 ada 1 parsel ve Karesi İlçesi Maltepe Mahallesi 13967 ada 1 parsel satışa çıkarılacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin konut alanı olan bu parselleri 256 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkardı. 21 Haziran’da yapılacak ihale kapalı teklif usulüne göre yapılacak. İstanbul ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi gibi İzmir Büyükşehir Belediyesi de kısa süreli rahatlamak için satışa gidiyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karabağlar Yaşar Kemal Mahallesi'nde 13 katlı apartmandaki 31 dairesi satışa çıkarılıyor. Meskenler için muhammen bedel

1 milyon 600 bin lira ile 2 milyon 100 bin lira arasında bir fiyat belirlendi. Daireler 15 Haziran tarihinde açık teklif usulüyle satışa çıkarılacak. 31 Daireden toplamda 100 milyona yakın bir gelir bekleniyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum