Ben ne sultanlar paşalar gördüm

Ben ne sultanlar paşalar gördüm
İlçe girişinde yer alan Büyükçekmece Belediyesi tabelasının İBB zabıtası tarafından kaldırılması Başkan Akgün'ün sert tepkisine neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen ve bu adaletsizliğe el koymasını isteyen Akgün, “Ben çok paşalar sultanlar gördüm. Büyükçekmece halkına düşmanca davranan yöneticilerin bu cuma gününde Allah bin türlü belasını versin” dedi

Büyükçekmece Belediyesince ilçe girişine konulan ve üzerinde "Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ye Hoşgeldiniz" yazılı tabelanın İBB zabıtası tarafından gece saat 01:00’de kaldırılmasına Belediye Başkanı Hasan Akgün'den sert tepki geldi. Tabelanın Karayolları veya Büyükşehir denetiminde olmayan özel mülkiyet sahasında olduğunu belirten Akgün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenerek, "Adaletsizliğin hesabı bir gün hem mahşerde, hem de bu dünyada yargı önünde sorulur. Ama inanıyorum ve güveniyorum ki sayın Cumhurbaşkanımız bu adaletsizliklere el koyacaktır. İstanbul’da Ak Parti’li olmayan belediyelere yapılan zulme el koy sayın Cumhurbaşkanım" çağrısında bulundu.

İBB'nin yetki alanı değil
Tabelanın olduğu yerde basın açıklaması yapan Hasan Akgün, "Büyükşehir Belediyesi de devletin bir kurumudur. Büyükçekmece Belediyesi de devletin bir kurumudur. Genel Sekreter Yardımcısı Çağatay Kalkancı ile 10 gün önce bu konuyu görüştüm. Dedim ki, sizden bir yazı gelmiş bu tabelayı kaldırın diye. Ancak bütün ilçe belediyelerinin 25 metreye 5 metre boyutlarında tabelası var. Esenyurt, Başakşehir, Bağcılar, Güngören, Esenler'in tamamında bütün ilçelerde var ve olması gerekir. İlçelerin girişlerinde o ilçenin tanıtımını yapmak gerekir. Biz de burada “Mutluluk Şehri Büyükçekmece’ye Hoşgeldiniz” ifadesini kullanmıştık. Çok rahatsız etti bazılarını. Daha sonra Çağatay Bey’e dedim ki bak burası özel mülkiyet alanıdır. Herhangi bir şekilde karayollarının veya Büyükşehir’in denetiminde değil. Çağatay Kalakancı da 'tamam başkanım ben gereken talimatı veriyorum' dedi. Anlaşılıyor ki verilen talimat gidin yıkın talimatı olmuştur" diye konuştu.

AK Partili olmayan eziyet çekiyor
Belediye başkanı olarak 3 günde en az 20 defa aramasına karşın İstanbul Büyükşehir Genel Sekreter yardımcıları Çağatay Kalkancı ve Mevlut Bulut'a ulaşamadığını ifade eden Akgün, "Demek ki şu: 'Kardeşim ben yıkarım. Sen nasıl olsa Ak Parti’den değilsin' zihniyetiyle burada 150 bin TL'lik tabelamızı yerler bir ediyorlar. Ben bu şikayetimi belediyecilikten gelen sayın Cumhurbaşkanıma yapıyorum. Sayın Cumhurbaşkanım; İstanbul’daki adaletsizliğe el koyun. Biz de Türkiye Cumhuriyeti’nin belediye başkanlarıyız. Ne Rusya'nın, ne ABD'nin ne de Almanya'nın belediye başkanları değiliz. Ak Parti’li olmayan herkes, özellikle de İstanbul’da aynı eziyeti çekiyor. Adaletli olmak devleti yönetenlerin olmazsa olmazıdır" açıklamasını yaptı.

Kraldan çok kralcılar!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden bir şey beklemediğini ifade eden Akgün, "Yapması gereken görevleri gelsin yapsınlar. Alkışlarız, tabelalarını asarız, teşekkür ederiz. Ama buradan geçen vatandaşa Büyükçekmece’de olduğunu gösteren bir tabelayı, Büyükşehir zabıtalarının gecenin saat 1 buçuğunda hunharca yıkmasının altında yatan gerçek bir saldırıdır, bir adaletsizliktir. Bunlar bizi yıldıramaz. Halkın gönlündeki Büyükçekmece tabelasını Büyükşehir bu tavırlarıyla silip atamaz. Eğer sıkıyorsa Büyükçekmece halkının gönlündeki tabelayı silip atsınlar. Ancak bu tavırlarıyla yaklaşan yerel seçimlerde bize destek olmuş olurlar. Bu desteklerinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. 17 milyonluk İstanbul'u yöneten bu arkadaşlarıma diyecek lafım yok. Onlara iki çift laf söylemek lazım esasında. Adaletsizliğin hesabı bir gün hem mahşerde hem de bu dünyada yargı önünde sorulur. Ben çok paşalar sultanlar gördüm. 42 yıllık belediyeciyim. Kraldan çok kralcılar gördüm. Ama inanıyorum ve güveniyorum ki sayın Cumhurbaşkanımız bu adaletsizliklere el koyacaktır. Öyle sinyaller alıyoruz. İstanbul’da Ak Parti’li olmayan belediyelere yapılan zulme el koyun sayın Cumhurbaşkanım. Bizi kavgaya sürüklemek istiyorlar biz kavga etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Genel sekreterleri lanetliyorum
Gece operasyonlarının teröristlere yapılabileceğini ifade eden Başkan Akgün, "Büyükşehir Beldiyesi, Büyükçekmece Belediyesine gece yarısı operasyon yapamaz. Lanetliyorum. O genel sekreterleri lanetliyorum. Sayın Mevlut Uysal'la yarın bir toplantıda bir araya geleceğiz. Soracağım kendisine. Neden yaptırdın diyeceğim. Diğer belediyelerin tabelalarını yıkmasını istemiyorum. Ama yıkılacaksa, Esenyurt'un E-5 üzerinde 30 metre uzunluğundaki tabelasının da yıkılması lazım. Ama ben yıkılmasından yana değilim. Bu adaletsizliğe önce İBB Başkanı Mevlüt Uysal'ın el koymasını bekliyorum. Er geç bunun hesabı sorulacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu tür adaletsizliklere el koymasını istiyorum" dedi.

Allah bin türlü belasını versin
Büyükçekmece halkının seçim günü AK Partililerin yüzüne tüküreceğini ifade eden Hasan Akgün, "Milleti ayrımcılığa iterek, Büyükçekmece halkına ve belediyesine düşmanca davranan yöneticilerin bu cuma gününde Allah bin türlü belasını versin" bedduasında bulundu. Yerel siyasetçilerin devreye girerek tabelanın kaldırıldığını iddia eden Akgün, "Beylikdüzü tabelasını da kaldırmaya kalktılar. Ama hala kaldırmadılar. Bu tür davranışlarla İBB ilçede sadece düşman kazanıyorlar. Bu kadar mı korktunuz Büyükçekmece Belediyesi'nden? Neden gece yarısı baskın yapar gibi 8 arabayla gelip tabelayı kaldırıyorsunuz. Bu zihniyete yazıklar olsun" diye konuştu.

Yerel demokrasi rafa kaldırıldı
Bu saldırının topyekün Büyükçekmece'ye yapıldığını dile getiren Hasan Akgün, "Seçimde alamadıkları ilçelerin halkından rahatsızlık duyoyorlar. Bu durum yerel demokrasinin tamemen yerlerde süründüğünü, demokrasinin rafa kaldırıldığının en büyük göstergesidir" dedi. Saldırıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını dile getiren Akgün, tabelanın yeniden dikilip dikilmeyeceği konusunda, "Yeniden yapsak yine yıkarlar. Bundan dolayı Büyükçekmece halkının parasını boşa harcamayız. Bu işin içerisinde siyaset olduğuna yüzde 100 eminim. AK Partili belediyeler başka bir hukuk, CHP'li belediyelere başka bir hukuk uygulanıyor" açıklamasını yaptı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.