Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: Meclis isterse metro gelir

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık: Meclis isterse metro gelir
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, pandemi sürecinde insanlara korku değil umut aşıladıklarını söyledi. Metro konusunu İBB'nin gündemine aldırdıklarını ifade eden Çalık, AK Parti Grubu'nun borçlanma yetkisi vermediğini hatırlatarak, "Büyükşehir'in eli kolu bağlanmaz ise metro gelir" diye konuştu

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık canlı yayında Mehmet Mert'in konuğu oldu. Pandemi sürecini değerlendiren Çalık, "En zor anında biz Beylikdüzü'nde korkuyu satın almadık. Umudu satın aldık" dedi. Salgın sürecinde çok önemli uygulamaları hayata geçirdiklerini dile getiren Çalık, 'Dayanışma Askısı' uygulamasının herkese örnek olduğunu söyledi. Belediye Başkanı seçildikten sonra geçen bir yıl zaman zarfında neler yaptıklarını da anlatan Çalık, "Bizim dönemimizde Yaşam Vadisi denize ulaşacak. Başından beri söylemiştim; bu kent sırtını değil, yüzünü denize dönecek" diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR'İN ELİNİ KOLUNU BAĞLIYORLAR
Metro konusuna değinen ve "Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız görüşmelerde bunu gündeme aldık" diyen Çalık, "İBB'nin borçlanması, meclis onayına tabi. Çoğunluk Ak Parti'de olunca; pandemide gördük ki sosyal yardımlarda bile aslında meclis üstüne düşeni yapmadı. Borçlanma, kaynak üretme noktasında şayet Büyükşehir'in eli kolu bağlanmaz ise metro gelir" eleştirisinde bulundu. İlçenin 10 mahallesine 10 bahçe yapmaya kalktıklarını fakat bazı mahallelerde bahçe yapacak alan olmadığını belirten Çalık, "Yakuplu'da yolu daraltarak park yapıyorum. Çünkü alan yok. Avrupa görse bizi ayıplar" dedi.

Mehmet Mert'in röprtajının tamamını okumak için tıklayın >>>

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.