Bülent Kerimoğlu'na 22 milyon liralık makam odası: Padişahım çok yaşa!

Bülent Kerimoğlu'na 22 milyon liralık makam odası: Padişahım çok yaşa!
CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası başlayan tartışma yerel yöneticilere sirayet etti.

CHP'de cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası başlayan tartışma yerel yöneticilere sirayet etti. “Değişim” çağrısı yapan Ekrem İmamoğlu’na en sert muhalefet Bakırköy’den geldi. İmamoğlu'nun “Bakırköy'de sokağa çıkacak yüzü yok” dediği Kerimoğlu, yeni belediye hizmet binasının bütün mobilyalarını sıfırdan alacağı öğrenildi. 22 milyonluk ihale kapsamında, makam masası, makam koltuğu, makam sehpası, kanepesi, konsolu, odasındaki çalışma masası gibi ürünler bulunuyor.

CHP'de değişim tartışmasını başlatan Ekrem İmamoğlu'na karşı çıkan ve belediye başkanları toplantısında, “Sizi koltuğa genel başkanımız oturttu. Siz seçimi tek başınıza kazanmadınız. Zoom toplantısı yapmak ahlaksızlıktır. Seçim kampanyasında 'ben cumhurbaşkanı adayı değilim' demeyenler suçludur. Önseçim yapılmasını istiyorum. Eğer önseçim yapılırsa İBB Başkanlığına adayım” sözlerini sarf eden Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu'nun 2022'nin sonunda yaptığı bir ihale gündeme bomba gibi düştü. İmamoğlu'nun, “Bakırköy’de sokağa çıkacak yüzü olmayanlara neden kürsü veriyorsunuz?” tepkisini gösterdiği Kerimoğlu, Bakırköy Belediyesi yeni hizmet binasının mobilyalarına 21 milyon 442 bin lira para ödedi.

Şartname değişti

19 Aralık 2022 tarihinde yapılan mobilya alım ihalesinin şartnamesinin değiştirilmesi de dikkat çekti. Yeni şartnameye, “İsteklinin alım konusu malı teklif etmeye yetkisinin bulunup bulunmadığını belgelendirmesi gerekir. Bu çerçevede istekli aşağıdaki bentlerde yer alan belgelerden kendi durumuna uygun olan belge veya belgeleri sunabilir. İş ortaklığında ortaklardan birinin, teklif edilen mala veya mallara ilişkin imalatçı veya yetkili satıcı ya da yetkili temsilci olduğunu gösteren belgelerden birini sunması yeterlidir” şartlarının eklenmesi şaşkınlık yarattı. İki firmanın katıldığı ihaleyi Koç Büro Mobilyaları isimli firma kazandı. Belediye ile şirket arasındaki sözleşmenin tutarı 21 milyon 442 bin lira oldu.

1 ayda nasıl hazırladı?

İhaledeki tuhaflıklar bununla sınırlı kalmadı. 19 Aralık 2022 tarihinde yapılan ihaleye göre malzemelerin teslim tarihleri 3 Ocak 2023 ile 1 şubat 2023 tarihleri arasını kapsıyor. Yani işi alacak üreticinin 29 günde binlerce mobilyayı teslim etmesi zorunlu tutuldu. İhaledeki bir diğer tuhaflık ise sözleşme tarihi oldu. Belediye ile Koç Büro Mobilyaları arasındaki sözleşme, teslim tarihinden 26 gün sonra yapıldı. İhale belgesine göre Bakırköy Belediyesi ile Koç Büro Mobilyaları 27 Şubat 2023 tarihinde sözleşme imzaladı. Üreticinin bu kadar malzemeyi bu kadar kısa sürede hazırlama garantisi vermesi soru işaretlerini de beraberinde getirdi.

Hepsi sıfır alındı!

Yeni belediye binasına alınacak mobilyaların sadece başkanlık makamını kapsamadığı görüldü. Özel kalem, sekreterlik, başkan yardımcıları, müdürler, restoran, bekleme salonları mobilyaları tamamen sıfırlandı. Ayrıca bin adet dosya dolabı, yüzlerce sandalye ve masanın 29 gün içerisinde hazırlanıp belediyeye teslimi dikkat çekti. Üretici firma çalışanlarının 24 saat bile çalışsa istenilen bu malzemeleri hazırlamasının mümkün olmadığı iddia edildi. Bu kadar eşyanın hazırlanmasının 29 günde hazırlanmasının mümkün olmadığı belirtildi.

İŞTE KERİMOĞLU’NUN MAKAMINA ALINACAKLAR!

İhale kapsamında Bülent Kerimoğlu'nun makam odası için istediği eşyalar dudak uçuklattı. İşte satın alınan eşyalar; Başkan makam toplantı masası, başkan makam konsol, başkan makam koltuğu, başkan makam toplantı koltuğu 8 adet, başkan makam ikili kanepe 2 adet, başkan makam tekli koltuk 2 adet, başkan çalışma odası makam masası, başkan çalışma odası toplantı masası, başkan çalışma odası sehpa, başkan çalışma odası makam koltuğu, başkan çalışma odası misafir koltuğu 2 adet, başkan çalışma odası ikili kanepe, başkan çalışma odası toplantı koltuğu 6 adet, başkan VIP bekleme kanepesi 2 adet, başkan VIP bekleme sehpası, başkan VIP bekleme konsol.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum