Bülent Kerimoğlu'ndan üyelerin "Bizi dinleyin" sözlerine "Tuvalete gidiyorum" yanıtı

Bülent Kerimoğlu'ndan üyelerin "Bizi dinleyin" sözlerine "Tuvalete gidiyorum" yanıtı
Kerimoğlu, CHP Bakırköy İlçe Kongresi'nde kullandığı üslupla büyük tepki topladı.

Kerimoğlu, CHP Bakırköy İlçe Kongresi'nde kullandığı üslupla büyük tepki topladı. Gazetemizin; “22 Milyon Liralık Makam Odası, Padişahım Çok Yaşa” manşetini hedef alan Kerimoğlu, gazetemiz için “malum gazete” ve “mesnetsiz haberler yapıyorlar” derken, kendisini eleştiren gençlik kolları üyesine de “tetikçi” dedi. Konuşması sonrası salondan çıkan ve üyelerin; “Biz sizi dinledik siz de bizi dinleyin” sözlerine de “Tuvalete gidiyorum” yanıtını veren Kerimoğlu ağır eleştiri aldı.

CHP Bakırköy İlçe Başkanlığı 13. Kongresi'ni gerçekleştirdi. Gizem Başaran Arslan’ın tek aday olduğu kongrede, birlik beraberlik mesajları verildi. Yeni yönetimle beraber CHP’de bir gençlik seferberliği başlatacağını vurgulayan Başaran Arslan, gençleşmenin sadece sayısal olarak değil fikirsel olarak da gerçekleşeceğini söyledi.

Gençlere 'tetikçi' diye seslendi
Kongrede söz alan ve genel anlamda belediyenin çalışmaları hakkında vatandaşların şikayetlerini aktaran üyeler, sokaklardan gelen şikayetleri Başkan Kerimoğlu’nun da katıldığı toplantıda söyledi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan mahalle delege seçimlerinde 80 yaşındaki koah hastası bir partilinin oksijen çadırı ile seçime geldiğini, kendisini belediyeye karşı olan listeye yönlendirmeleri noktasında gençlerden yardım istediğini belirten gençlik kolu üyesi Vedat Aydın, partililerini sandığa gelme motivasyonunun kendisini derinden yaraladığını söyledi. Gençlik Kolu yöneticisi Vedat Aydın’ı tetikçilikle suçlayan Başkan Kerimoğlu, “Ben onun yaşında olduğum zamanlarda kimse adına konuşmazdım. Kendi doğrularım adına kendim için konuşurdum. Hayatım boyunca hiç kimse için tetikçilik yapmadım” diyerek yanıt verdi. Mahallelerdeki delege seçimlerine katılımın kongreye katılımdan daha yüksek olduğunu söyleyen Başkan Kerimoğlu’na tepki gösteren üyelerden biri, “Bunun suçunu birazda kendinizde arayın” diyerek cevap verdi.

Milletin aklıyla alay ediyor
Kendisini sokakta görmediklerini, göreve geldiğinde mahalleliden oy istedikleri Kerimoğlu’nu savunamadıklarını ve vatandaşlardan da tepki aldıklarını söyleyen üyelere yanıt veren Başkan Kerimoğlu, her örgüt toplantısına katıldığını, sonuna kadar durduğunu ve eleştirilere yanıt verdiğini söyledi. Soru cevap hakkının olmadığı örgüt toplantılarını kastetmediğini belirten partililer, kendisine oy veren 250 bin nüfuslu Bakırköy’ü kastettiklerini belirterek, bu savunmayı yapmanın yerinin de kongre olmadığını ifade ederek, Başkan Kerimoğlu’nun milletin aklıyla alay ettiğini iddia etti.

Damga'yı da hedef aldı
Yaptığı konuşmada, “sol siyasetin önemsediği bir internet sitesi” diyerek Damga Gazetesi’nin gündeme taşıdığı, “22 Milyonluk Makam Odası, Padişahım Çok Yaşa” haberimize atıfta bulunan Kerimoğlu, yapılan haberi “mesnetsiz” olarak niteledi, söz konusu parayla bilgisayarları da dahil tüm eşyalarını yenilediğini söyledi. Binanın iç dekorasyonunu ise yapmayı düşünmediğini, siyasetin belli olmayacağını ve aday olmaması durumunda yeni başkanın kendi zevkine göre binayı tasarlaması için de karışmadığını söyledi. Kerimoğlu’nun bu söylemi önümüzdeki seçimlerde adaylaştırılmayacağı konusunda kendisine genel merkezden verilen bir sinyal olarak değerlendirildi.

Eski başkan kiloluydu!
Göreve geldiği günden sonra başkanlık makamındaki ne bir eşyayı, ne özel kalemini, ne de çay servisi yapan personelini değiştirmediğini söyleyerek konuşmasını sürdüren Başkan Kerimoğlu, sadece makam koltuğunu değiştirdiğini, onu da kendisinden önceki başkanın kilosundan dolayı çökerttiğini, bu yüzden de değiştirmek zorunda kaldığını partililerin şaşkın bakışları karşısında söyledi. Kendisini dinleyen partililer, Temmuz 2020’de belediyenin temizlik şirketine olan 1 milyon borcunu ödemediği için başkanlık makamına haciz geldiğini, çaycı olarak çalışan belediye personeli Anıl Koç’u makamında dövdüğü iddiasının Türkiye kamuoyuna yayıldığını hatırlatarak, Bakırköylülüğe yakışan bir kongre yapacaklarını söyleyerek, suskun kalacaklarını söyledi.

Kerimoğlu hayaller aleminde
Bakırköy Belediyesi’nin Türkiyede çok az belediyede olan mali ve idari disiplini sağlamış, sıfır borcu olan, hatta kasasında parası olan, EYT’lilerin ikramiyesini bu hafta ödemiş, son kalanını da Pazartesi ödeyecek, hiçbir aktif borcu olmayan belediye olduğunu belirten Başkan Kerimoğlu, “Bakırköy’ün bu başarısını Türkiye yönetimine aktaracağız” dedi. AK Parti’nin kamu olanaklarını satarak bütçe oluşturduklarını, belediye olarak tek bir metrekare satmadığını, üstüne yaklaşık 40 bin metrekare arsa edinimi sağladıklarını belirten Bülent Kerimoğlu’nu şaşkınlıkla dinleyen Mimarlar Odası Başkanı Mustafa Fazlıoğlu, Haziran 2021’de mülkiyeti Bakırköy Belediyesi’ne ait 33 bin metrekare yeşil alanın dönemin İlçe ve Grup Başkanı Celal Sevinç’le birlikte bazı meclis üyelerinin de ‘RET’ oyuna karşılık meclisten alınan kararı mahkemeye taşımış, alınan meclis kararını iptal ettirmişti.

Nefsi müdafaa hakkımı kullandım
Parti içi meselelere girmeyeceğini söyleyerek, bu tür konuları parti içinde konuştuğunu, defalarca aramasına karşılık basına cevap vermediğini, İmamoğlu ile olan toplantıda kendi değerlendirmelerini yaptığını söyleyen Başkan Kerimoğlu, “Nefsi müdafa söz konusu olduğunda insan kardeşini tanımaz” diyerek, İmamoğlu’nun kendisine “Sokağa çıkacak yüzü yok” sözlerine karşılık nefsi müdafa hakkımı kullandığını belirtti.

1994'e kadar gitti!
Bir dönem Cumhuriyet Gazetesi’nde yazı yazdığını, 2021 yılında yazdığı 2 yazı yayınlanmayınca da yazmaktan vazgeçtiğini söyleyen Kerimoğlu, CHP’deki travmanın 1994’te Murat Karayalçın’la başladığını, salonda bulunan Nurettin Sözen’in yerine Zülfü Livaneli’nin adaylaştırıldığı zaman yaşandığını söyledi.

Karayalçın'ı da hedef aldı
“Karayalçın, CHP’nin içindeki sorunları tartışmaya açıp, koltuk mu kaparım, genel başkan mı olurum diyeceğine Ankara’yı İstanbul’u niye kaybettiğimizi anlatsın” diyen Kerimoğlu, 1994’ün bu gün ki otoritenin, faşizmin adımlarının atıldığı gün olduğunu belirterek şöyle devam etti. “Bu gün bize yol gösterip akil adamlık yapanlar, önce Nurettin Sözen Hocadan cumhuriyetçilerin Atatürkçülerin ve ezilenlerin adına özür dileyecek. Murat Karayalçın’ın Beylikdüzü’ne toplantıya giderken, Bakırköy’e gelip Nurettin Sözen’den ve şahsında ülkedeki demokratlardan, Atatürkçülerden, yoksullardan, ezilenlerden özür dilesin, Sözen’i neden aday yapmadığını söylesin”
Genel merkezle yakın siyaset yaparken merkez yoklama olsun ben öyle aday olayım diyenlerin de, genel merkezle mesafeli olduğunda ön seçimle aday belirlenmesinden yana tavır aldığını belirten Kerimoğlu, hayatında hiç bir dönem ön seçime girecek koşullarda yarışmadığını, ancak her zaman parti içi demokrasiyi ve ön seçimi savunduğunu belirterek, hiçbir zaman da blok listeden yana oy kullanmadığını ve 30 yılı aşkın süredir CHP’de siyaset yapan biri olarak da hiç kurultay delegesi olmadığını belirtti.

Beni delege olarak yazmayın!

CHP Bakırköy İlçe Kongresi’nde de delege olup olmadığını bilmediğini, eğer listede adı varsa silinmesini, hatta yerine delege seçimlerine gele 80 yaşındaki koah hastası partilisinin yazılmasını isteyen Başkan Kerimoğlu, şaşkın bakışlar arasında konuşmasını tamamladı. Konuşmasının ardından salondan çıkan bir kadın üyenin de, “Biz sizi dinledik, sizde bizleri dinleyin neden gidiyorsun” demesi üzerine, “Tuvalete gidiyorum” diye yanıt veren Kerimoğlu, bir müddet sonra salona geri dönerek bir süre daha kongreyi izledikten sonra salondan ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum