Çatalca Belediyesi 98 yıl sonra artıya geçti!

Çatalca Belediyesi 98 yıl sonra artıya geçti!
Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "1923 yılında kurulan belediyemizin tarihinde ilklerden bir tanesini yaşıyoruz. Şeffaf, tasarrufa dayalı ve kaynakları doğru kullanan belediyecilik anlayışı ile 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası ile 2020 yılını tamamladık" dedi

Çatalca Belediyesi 2020 mali hizmet yılını bütçe fazlası vererek tamamladı. Belediye Başkanı Mesut Üner, "Tasarruf tedbirleriyle bir yandan ilçemizi birçok yatırımla buluşturduk, diğer taraftan geçmiş dönemden kalan çok ciddi bir borcu ödeyerek azaltırken belediyemizin de 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası vermesini sağladık" dedi.

Borçlarımızı ödedik

2020 yılı Denetim Komisyonu Raporuyla ilgili açıklama yapan Başkan Üner, "1923 yılında kurulan belediyemizin tarihinde ilklerden bir tanesini yaşıyoruz. 2020 mali yılı bütçe gelirlerimizi bütçe giderimize göre daha yüksek oranda gerçekleştirdik. 8 milyon 547 bin 419 TL bütçe fazlası ile 2020 yılını tamamladık. Pandemi nedeniyle belediye gelirlerimiz yüzde 40-50 azalmasına rağmen yaptığımız tasarruflarla geçmiş dönemden devraldığımız borçlarımızın büyük bir kısmını ödedik. Çalışan personelimizin maaşlarını gününde öderken, geçmişten gelen ikramiyelerini sosyal, sendikal haklarını ödedik" bilgisini verdi.

Büyük tasarruf sağladık

Tasarruf tedbirleri alarak çalıştığını ifade eden Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner, "Temizlik İşlerine her ay 1 milyon fatura kesiliyordu. İlçemizin temizliğini kendimiz yapmaya başladık. 13 tane çöp kamyonu aldık. Böylece giderimizi 140 bin liraya düşürdük. Aylık 850 bin TL belediyemizin bütçesinde kaldı. Hizmet araçlarının kiraları 600 bin TL tutuyordu. Hizmet araçlarımızı satın aldık. Aldığımız araçlara 248 bin lira ödüyoruz. 4 yıl sonra bu araçlar Çatalca Belediyesi’nin envanterine yazılacak. Kiralamak yerine satın alarak ayda 350 bin kar sağladık.

Ortalama çöp ve araç kiralamalarından 1 milyon 200 bin TL gibi bir miktar belediyemizde kalacak. Yıllık 12 milyon belediyemize bu iki kalemden kazanç sağlıyoruz" diye konuştu.


Sadece benim başarım değil

Konuşimasının sonunda, "Ben iddia ediyorum ki bizim kadar az bütçeyi bu kadar iyi değerlendiren başka bir belediye yoktur" ifadelerini kullanan Üner, "Bu bir tek benim başarım değil, Başkan yardımcılarımızdan müdürlerimize, Meclis üyelerimizden Çatalca halkımıza kadar hepimizin başarısı. Şeffaf belediyecilik anlayışımızla hizmet etmemizin karşılığıdır bu. Yaptığımız işlerimiz, yatırımlarımız ortada ve şeffaf. Tasarruf ederek, gelirlerimizi doğru kullanarak, şeffaf olmayı sürdürerek ilçemize hizmet etmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. BAHADIR SÜGÜR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.