CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: Sizden adalet rica ediyoruz!

CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı: Sizden adalet rica ediyoruz!
Bakırköy’ün 14 aydır İBB İmar Komisyonu’ndan çıkmasını beklediği merkez 7 mahalleyi kapsayan nazım imar planları İBB Meclisinde kabul edildi. Yapılan planın bölge halkının beklentilerini karşılamadığını ifade eden Bakırköylü Meclis Üyeleri, planlara itiraz etti. CHP Grubu olarak planlara ‘evet’ dediklerini belirten CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Gerçekten sizden adalet rica ediyoruz” ifadelerini kullandı

Bakırköy’ün Osmaniye, Kartaltepe, Cevizlik, Zuhuratbaba, Yenimahalle, Sakızağacı ve Zeytinlik mahallelerini kapsayan 5 binlik planlar komisyondan geldiği şekliyle kabul edildi. CHP Grubu yapılan planların geri çekerek pazartesi günü yapılacak meclis toplantısında görüşülmesini isterken, Ak Parti ve MHP grubu itirazların askı süresinde değerlendirilerek düzeltilebileceğini söyledi. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, aylardır bekledikleri planın son halini meclise saatler kala görebildiklerini ve kendilerine söylenenin başka, çıkan kararın ise bambaşka olduğunu ifade etti. CHP’nin grup olarak ‘Evet’ dediği Nazım İmar Planlarına, Bakırköy Belediyesi olarak itiraz edeceklerini söyledi. Bakırköy Belediyesi tarafından değiştirilmek istenen ancak İBB İmar Komisyonu tarafından kabul görmeyen alanlarla ilgili bilgi veren İmar Komisyon Başkanı Adnan Zeki Bostancı, komisyondan gelen raporla ilgili bilgi verdi.


Tüm gruplar evet dedi

Bakırköy Belediyesi’nin, halk arasında yıkılan Zeytinlik Halk Pazarı alanı olarak bilinen 90 Ada 29 Parsel’in Park+Zemin Altı Otopark alanına alınması talebi komisyon tarafından ‘3 kat belediye hizmet alanı’ olarak düzenlendi. Zeytinlik Halk Pazarı’nın hemen arkasında mülkiyeti belediyeye ait 90 Ada 21 ve 6 parselin belediye tarafından ‘Kültürel Tesis Alanı’na çevrilme talebi, komisyon tarafından kabul görmedi. Mevcut alan ‘sağlık tesisi alanı’ olarak düzenlendi. Yine Zeytinlik Mahallesi’nde bulunan eski CHP’li Meclis üyesi Tayfun Süner’e ait olduğu bilinen 822 ada 4 parselde bulunan Shell benzin istasyonunun olduğu ‘Akaryakıt Alanı’ belediye tarafından ticaret+konut alanına çevrilme talebi de İmar Komisyonu tarafından kabul görmedi, 5 binlik planda yine akaryakıt istasyonu olarak kalmasına karar verildi. Bakırköy’ün 5 binlik Nazım İmar Planlarının düzenlenmiş şekliyle yapılan oylamasında Ak Parti, MHP, İYİ Parti ve CHP Grubu ‘Evet’ derken, Bakırköylü meclis üyeleri itiraz etti.


Saatler kala öğrendik

Konuyla ilgili konuşan Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç, merkez 7 mahalleyle ilgili planın ilçe belediyesi ile istişare edilerek yapıldığını ancak nihai kararın verileceği gün komisyondan bilgi alamadıklarını, aradan geçen 3 günün ardından perşembe günü yapılan meclise saatler kala planların son halinden haberdar olduklarını söyledi. Zeytinlik Halk Pazarı’nın bulunduğu alanın (90 ada 29 parsel) toplamda 3 bin metrekare olduğunu söyleyen Ganiç, mevcut planlarda pazarlama alanı olarak görünen alanın, şehir planlamadan gelen şeklinin ise çekme mesafeleri içerisinde yapılanma şartı olan 3 katlı ticaret alanı teklifi olduğunu belirtti. Söz konusu alanın belediyenin kendi mülkü olduğunu ve bugüne kadar ticari alan olarak işlem gördüğünü ifade eden Ganiç, geçtiğimiz bayram öncesi yıkılan halk pazarı alanının pazarlama alanı olması konusunda imar komisyonu ile görüştüklerini, komisyonun da belediyenin talebini doğru ve haklı bulduğunu, gelinen noktada taleplerinin karşılık bulmadığını ifade ederek planlara ‘ret’ vereceklerini söyledi.


Pazartesi görüşelim

Karşılıklı atışmalarla geçen mecliste söz alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, ihtilafa neden olan Zeytinlik Halk Pazarı alanının belediyeye ait bir yer olduğunu, meclis üyeleri de dahil olmak üzere Başkan Kerimoğlu’nun da planların pazartesi görüşülmesi için ricada bulunduğunu, gelinen noktada Bakırköylü meclis üyelerinin ciddi itirazı olduğunu ifade ederek, Meclis Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul’un inisiyatif kullanmasını istedi. İBB İmar Komisyonu’nun sadece yıkılan Zeytinlik Halk Pazarı alanıyla ilgili değil, 553 hektardan oluşan 7 mahalleyle ilgili karar aldığını söyleyen Ak Partili Komisyon Üyesi Eyüp Dursun ise “Bütünü bırakıp, satışa konu edilmemesini düşündüğümüz ve belediye hizmetlerinin daha iyi yapılması için aldığımız kararı önce Bakırköy Belediyesi’nin desteklemesi gerekir. Bunu bahane ederek plana itiraz etmeyi Cavit Bey'e yakıştıramadım” dedi.


Düzenleme yapılabilir

CHP’li İmar Komisyonu Üyesi Sebahattin Öztürk de sadece Zeytinlik Halk Pazarı’nın bulunduğu pazarlama alanıyla ilgili değil, birbirinden farklı 5-6 parsel için itirazın olduğunu, asgari müşterekte uzlaşmak için belediyenin mülkiyetindeki alanın park alanına çevrilmesiyle ilgili radikal bir kararlarının olduğunu dile getirdi. Söz konusu alanın satışa konu olmayacağının altını çizen Öztürk, planın askı sürecinde birden fazla konuya itiraz edileceğini belirtti. Bakırköy Belediye Başkan Yardımcısı Cavit Ganiç’in, yıkılan Zeytinlik Halk Pazarı’nın bulunduğu tek parselle ilgili itirazının yanlış olduğunu belirten Komisyon Başkanı Zeki Bostancı, AK Parti Grup Başkanvekili M. Tevfik Göksu’nun Başkan Kerimoğlu ile görüştüğünü, planın tamamına itiraz edildiğini, teklifin önümüzdeki ay görüşülmesini aksi halde kabul etmeyeceklerini ifade ettiği bilgisini kendilerine verdiğini söyledi. Bakırköy’ün merkez 7 mahallesi ile ilgili yapılan planların askıya çıkmasının ardından yapılacak itirazlara göre inceleme yapılabileceğini ve gerekirse düzenleme yapılabileceğini söyledi.  


Ciddi itiraz var

CHP’li Bakırköy Meclis üyelerinin itirazlarıyla gerilen mecliste CHP Grubu olarak ‘evet’ dediklerini ancak Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ve meclis üyelerinin ciddi itirazlarının olduğunu söyleyerek son sözü alan CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, “Gerçekten sizden adalet rica ediyoruz” ifadelerini kullandı. Meclis sonrası açıklamalarda bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Ganiç, İmar Komisyonu tarafından Bakırköy için yapılan bölge planlarında +1 kat şartlarına uymanın neredeyse imkansız olduğunu söylerken, AK Parti Grubu adına görüş bildiren Halit Cebeci ise İlçe Başkanlığı olarak hazırlayacakları bilgi paftası ile kamuoyunun merak ettiği tüm sorulara cevap vererek, kamuoyunu aydınlatacaklarını duyurdu.


İNCE ELENİK SIK DOKUNDU

Konuyla ilgili son söz alan Ak Partili Bakırköy Meclis Üyesi Halit Cebeci, ilçenin yapı stokunun ekonomik ömrünü tamamladığını, ilçe halkının da tek bir parseli değil 5 binlik planlarının tamamını beklediğini söyleyerek, planlarla ilgili yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Cebeci, “Site veya kooperatif eliyle yapılmış en az 4 bloktan oluşan alanlar 6306 sayılı kanun kapsamında toplu yıkılıp yapılması durumunda +1 kat alabilecek. Demiryolunun kuzeyinde kalan K3 konut alanlarının en az 4 parsel veya minimum 2000 bin metrekare Tevhid (birleştirme) durumunda +1 kat verilmiştir. Yapılacak binlik planlar dahilinde, 5 binlik planlardan elde edilecek kazanımlarımız, Bakırköylü vatandaşlarımıza çok daha fazla artılar getirecektir. Yapılan planla dahilinde Bakırköy’ümüze bir tanede Millet Bahçesi kazandırılmıştır. Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne ait olduğu halde, şu anda işgal altında olan bir çok parselin tekrar kamuya ve devletimize hizmet edebilmesi adına müdürlük uhdesindeki parsellerde uygulama yapılmasının önü açılmıştır. Bu plan, bir bölgenin ya da bir yerin değil, yaklaşık 14 aydır komisyon tarafından çalışılmış, ince elenip sık dokunmuş bir bölge planıdır” dedi.  5 binin planların Bakırköy’e hayırlı olmasını dileyen Cebeci, planların oluşumunda emeği geçen herkese teşekkür etti.

HABER:

SELVİ SARITAÇ
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.