CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker: Cerrahpaşa yerle bir oldu!

CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker: Cerrahpaşa yerle bir oldu!
Sağlık Bakanlığı’na ilişkin bütçe görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın da ihtisas eğitimini yaptığı Cerrahpaşa Üniversitesi’nin içler acısı halini gözler önüne serdi. Damga'ya konuşan Şeker, “Cerrahpaşa'yı yerle bir ettiler. Çok yazık oldu. Kadro var ama binası yok” dedi

6 SENEDEN BERİ ÇİVİ ÇAKILMADI

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Sağlık Bakanlığı'na ilişkin bütçe görüşmeleri sırasında CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Üniversitesi'nin içler acısı halini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya gösterdi. Şeker, “Cerrahpaşa koskoca bir otoparka ve moloz yığınına dönmüş durumda” dedi. Koca'nın ihtisasını Cerrahpaşa'da yaptığını hatırlatan Şeker, konuya ilişkin bir soru önergesi verdiğini ve önergeye üstünkörü bir yanıt aldığını belirten Şeker, “Hey gidi Cerrahpaşa. Türkiye’nin en başarılı gençlerini kabul eden Cerrahpaşa Tıp Fakültesi binaları tek tek yıkıldı, yeni binalar yapılmadı. Neden? 2016 yılından beri Cerrahpaşa bir bir yıkılıyor ama bir çivi dahi çakılmadı” diye sordu.


KADROSU VAR AMA BİNASI YOK

Konu hakkında Damga'ya konuşan Ali Şeker, “Son 6 senede Cerrahpaşa'yı maalesef yerle bir ettiler. Çok yazık oldu” dedi.  Cerrahpaşa'nın kadrosu olmasına rağmen binasının olmadığına dikkat çeken Şeker, “Diğer tarafta şehir hastanelerinin binası var kadrosu yok” açıklamasını yaptı. Şeker, Cerrahpaşa Üniversitesi Rektörlüğü tarafından kendisine gönderilen cevapta hastane bölgesinin bir kısmında arkeolojik araştırma kazıları yapılması için ihale gerçekleştirildiği bilgisinin verildiğini belirterek, “Covid salgını nedeniyle alınan kamusal tedbirler nedeniyle çalışmalarda yavaşlama olduğunu belirttiler. Cerrahpaşa'ya bu ülkenin en iyi yetişmiş çocuklarını gönderiyoruz, ama biz onlara böyle bir üniversiteyi reva görüyoruz” dedi.


CERRAHPAŞA AYAĞA KALDIRILMALI

Kendisinin de Cerrahpaşa mezunu olduğunu belirten Şeker, “Sağlık Bakanı da ihtisasını Cerrahpaşa'da yaptı. Türkiye'nin en gözde, en nitelikli sağlık hizmetinin verildiği üniversitelerini bir an önce ayağa kaldırmamız gerekiyor. Altı yıldır çivi çakılmayan Cerrahpaşa'ya bir an önce hak ettiği o binalar verilmeli” çağrısında bulundu.

HABER:

EKREM HACIHASANOĞLU
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum