Daha neyi bekliyorsunuz! 3.9'luk deprem bile çatlattı!

Daha neyi bekliyorsunuz! 3.9'luk deprem bile çatlattı!
İstanbul'da meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem sonrası Pendik'te 4 katlı bir binada derin çatlaklar oluştu. Bina anında tahliye edildi. Depremin ardından bir çatlak bina haberi de Güngören'den geldi. Çatlaklar oluşan 4 katlı bina boşaltılarak, mühürlendi. Küçücük bir depremde binaların çatlaması, olası büyük bir depremin olması durumunda yaşanacak facianın boyutunu gözler önüne serdi. Bir türlü hız kazanmayan kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi

İstanbul Anadolu Yakası'nda meydana gelen 3.9 şiddetindeki depremin ardından Pendik Kaynarca Mahallesi Çamdalı Sokak içerisinde bulunan 4 katlı binada kolonlar çatladı. Binada yaşayanlar tahliye edildi. Binanın yaklaşık 40 yıllık olduğu belirtildi. Bazı daire sahiplerinin binanın durumunun iyi olduğunu söylemesi dikkat çekti. Depremin ardından Güngören'de de 4 katlı bir binada çatlaklar oluştu. Boşaltılan bina mühürlenirken, dairelerden birinin balkonunun çöktüğü görüldü. Bina sakini Muammer Erdem, "Dün akşam zabıta ekipleri geldi. Binanın depreme elverişli olmadığını söylediler. Buradaki kişiler otellere yerleştirildi" diye konuştu.


İstanbul'da dün yaşanan depremin ardından Pendik Kaynarca Mahallesi Çamdalı Sokak içerisinde bulunan 4 katlı binada hasar oluşmuş, binada yaşayanlar dün tahliye edilmişti. Yaklaşık 40 yıllık olduğu belirtilen ve 4 ailenin oturduğu binada güvenlik önlemleri bugün de sürdü. Belediye ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, binaya hiç kimse sokulmadı.



Sağlık durumu iyi değil

Binanın durumunu öğrenmek için sokağa gelen bina sakinlerinden Süleyman Koçak, "Dün deprem olduğunda ben Kadıköy'de iş yerindeydim. Eşim beni aradı, çatlakların daha da genişlediğini söyledi. Ben de yetkililere durumu haberdar ettim. Onlar da gelip baktılar. Daha önce bir çatlak vardı. Depremden sonra daha da genişledi. Diğer dairelere sorduğumuzda dairelerin durumu iyi diyorlar. Yani hiç kimse kabullenmiyor. Binanın sağlık durumu iyi değil" dedi.



Ev sahibi umursamıyor

Ev sahibine binanın durumunu daha önce de ilettiklerini dile getiren Koçak, "Daha önceki çatlağı da bina sahibine söyledik. 'Bir şey olmaz' dedi. Zaten bu depremden sonra da genişledi çatlak. Ben bir daha dönmem binaya, ev arıyorum. Ben ilk katta oturuyorum. Benim oturduğum katın üzerine 3 kat çekme kat yapılmış. Yani sonradan ek yapılmış" ifadelerini kullandı.


 

GÖZLER BAKAN KURUM VE İMAMOĞLU'NDA

Küçücük bir depremde bazı binalarda çatlaklar oluşmasının ardından gözler yeniden büyük Marmara depremi ve kentsel dönüşüme çevrildi. Yıllardan beri kentsel dönüşüme vurgu yapılmasına rağmen, istenilen seviyeye gelinemediğini vurgulayan vatandaşlar, "Ölümden daha nkötü ne olabilir?" diyerek tehlikeye dikkat çekti. Sık sık İstanbul'da dönüşmesi gereken 300 bin bina olduğunu ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a, elini çabuk tutması çağrısı yapıldı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim sürecinde "İstanbul'un en önemli önceliği depremdir" açıklamasına da dikkat çekilerek, yetkililerin inisiyatif alması talep edildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.